darks 04.09.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Będąc w banku Nordea, zwróciłem uwagę iż posiadają on w swojej ofercie kredyty w walutach skandynawskich (Dania, Szwecja, Norwegia). Abstrahując od samego banku interesuje mnie Wasze zdanie odnośnie takich kredytów z mniej znanymi u nas walutami. I nie chodzi mi tutaj o to aby usłyszeć, że powinno się spłacać kredyt w walucie w której się zarabia. Interesuje mni jakie mogą być wady takich walut a jakie zalety, bo jeżeli bierze się w CHF to może spróbować SEK albo NOK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.09.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Będąc w banku Nordea, zwróciłem uwagę iż posiadają on w swojej ofercie kredyty w walutach skandynawskich (Dania, Szwecja, Norwegia). Abstrahując od samego banku interesuje mnie Wasze zdanie odnośnie takich kredytów z mniej znanymi u nas walutami. I nie chodzi mi tutaj o to aby usłyszeć, że powinno się spłacać kredyt w walucie w której się zarabia. Interesuje mni jakie mogą być wady takich walut a jakie zalety, bo jeżeli bierze się w CHF to może spróbować SEK albo NOK? A mozna,ale trzeba pamietac o tym ze CHF jest poza koszykiem EURO i wszelkie nazwijmy to zawirowania w Unii nie maja na niego takiego wplywu jak na waluty z koszyka EURO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.09.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 a mnie się wydaje, że Norwegia nie jest w EU - to i chyba w koszyku nie jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.09.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 a mnie się wydaje, że Norwegia nie jest w EU - to i chyba w koszyku nie jest.... Byc moze i masz racje,nie zastanawialem sie nad tym.Wydaje mi sie jednak,ze to specjalnie nie polepszy jej waluty w tym temacie.Sadze,ze to jest dla nas nadal waluta nieznana w sensie jej stabilnosci,malo sie o niej mowi i slyszy.Coz,krotko mowiac ja bym nie ryzykowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 05.09.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 bierz w jenach - banki nie do końca są skłonne dawać takie kredyty, bo to pełnadla nich egzotyka, ale podobno w kredytach od miniona już się mocno zastanawiają. To chyba najbardziej stabilna waluta, tylko co z tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 05.09.2006 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 bierz w jenach - banki nie do końca są skłonne dawać takie kredyty, bo to pełnadla nich egzotyka, ale podobno w kredytach od miniona już się mocno zastanawiają. To chyba najbardziej stabilna waluta, tylko co z tego... Jaki bank daje w jenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 06.09.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 bierz w jenach - banki nie do końca są skłonne dawać takie kredyty, bo to pełnadla nich egzotyka, ale podobno w kredytach od miniona już się mocno zastanawiają. To chyba najbardziej stabilna waluta, tylko co z tego... Jaki bank daje w jenach? Jak zapytasz się pierwszego lepszego konsultatnta, to żaden, ale jak powiesz, że chcesz wziąć kredyt na ponad minion PLN, to zapewne odeślą Cię do kolejnego pracownika dla klientów a'la VIP i wtedy będziesz mógł sobie porozmawiaż z nim przy kawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts