Gość 08.09.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 my zaczelismy od projektu o nazwie "victoria" domaek jak dla nas wszm raz 3 dzici i my idelnie skrojeony nic dodac nic ujac, ale w trakcie tak cichcem rodzice sie podlaczyli i domek musial sie zmienic ale w tym stylu musial byc zachowany troszke sie udalo a wiecej sie pozmienialo i powstal indywidualny projekt, posiadajacy zgode na powielanie, co by mu smutno niebylo ze jest sam samiutki na tym siwecie , nadano mu nazwe Forio, niezbyt trafia do nas ta nazwa ladniej brzmi victoria, no tym bardziej ze jakbysmy skonczyli juz budowe to mozna krzyknac zwyciestwo dzieci nazywaja dzialke i domek "idziemy na prywatnosc", " na naszej prywatosci" wszyscy w rodzinie sie orientyja o co chodzi dom juz w efekcie koncowym bedzie wygladl jak zwykly prostokar z dachem 2 spadowym, zaczelismy na niego owic "STODOŁA" ale raczej tak niezostanie, planujemy przyczepic nazwe nad wjazdem, jak juz to zrobimy pykniemy foto i sie pochwalimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.09.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Nasz Dom zacznie sie dopiero budowac , ale nazwe juz ma -Belweder . Ochrzczony przez naszego Przyjaciela Akcja zaczyna sie w poniedzialek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.09.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Nasz Dom zacznie sie dopiero budowac , ale nazwe juz ma -Belweder . Ochrzczony przez naszego Przyjaciela Akcja zaczyna sie w poniedzialek . no nie gadaj wszystko natychmiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 09.09.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Kiedys jeździliśmy z harcerzami do chaty w Beskidzie Niskim. Ktoś napoczął serię kawałów o Sztyrlicu (fonetycznie ) i tak stara łemkowska chyża został Sztyrlicówką. fajna nazwa:) byłam tam dzisaj wycenic swoj sso u pewnego wykonawcy, ładna okolica-jesli chodzi o to osiedle nowych domków moj domek ma nazwę Libra od łacinńskiego słowa Libertas-wolność i tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 10.09.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Miał być Drzymałek, ale zostanie Kamczatka, bo jednak ta nazwa bardziej oddaje klimat naszego zakątka. Raz że tu takie zimne miejsce, zawsze o kilka stopni mniej niż w samym miasteczku (i wiecznie "ciągnie" od wilgotnych łąk). A dwa, wszyscy myślą o nas jak o zesłańcach, bo z "wielkiego miasta Kielce" wyprowadziliśmy się na za..pie (tylko że to teraz u nas przystają te szybsze pociągi ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 10.09.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Nasz od zawsze był "W-cośtam", i nigdy nie było wiadomo co... Ale Murator nazwał go "Piecuszek", choć jeszcze nie wiedział, że "ma dwa piece". I tak zostało... Indywidualnej nazwy nigdy nie posiadał, bo był "nasz", albo "domek" lub "chata". Wracaliśmy "do siebie" albo "na pole"...I myślę, że tak pozostanie, bo On jest zbytnio częścią nas, a nie wyobrażam sobie nazywania części siebie jakimś imieniem... Tak jak nie nazywam prawej ręki "Zosią" a lewej nogi "Stasiem". I nie przeszkadza nam, że mówimy tubylcom, że to koło Drawca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 11.09.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 ja mam sprawę oczywistą - projekt nazywa się Gucio więc po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 16.09.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 A mój nazywa sie DEDAL i taka nazwa będzie na froncie budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 03.10.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Nasz domek tymczasowo nazywa CHASZCZOHOUSE,ponieważ sa tam same chaszcze,tak samo pozwolenie na budowę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 25.10.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Po prostu ROZMARYNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 30.10.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 mnie się dom którego jeszcze nie ma kojarzy się z działką na której przy furtce rośnie piękna brzoza więc może brzózka, brzoza, brzózek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilma 31.10.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 ja zbudowałam "Dom w paprociach" to pewnie zostanie "Paprotka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 31.10.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 rozmyslam nad nazwa Casa Ewa lub Ca' Eva od imienia małżonki. Sa to co prawda dwie głoski ale na razie nie wpadłem na nic prostszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.11.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 A projekt mojegp nazywa się LK 343, to co ja mam napisać? Bardzo podoba nam się z Żona domek, który ma napisane "Kniaź" - taki domek po drodze na działkę do rodziców... Ale papugować nazwę jeśli domy nie podobne.. Tak więc bardzo bym chciał nadać jakąś nazwę i najlepiej nad wejściem umieścić, ale nie wiem jaką.. Może ktoś podpowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.11.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 My postawiliśmy Dom w Prymulkach z pracowni Archon. A domek nazywamy poprostu Prymulki , które też kiedyś posadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 08.11.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Nasz dom sam się nazwał z pomocą tubylców. Mamy po prostu wielką skałę na działce, więc nagle wszyscy zaczęli mówić "DOM POD SKAŁĄ" i tak juz zostało. Może mało orginalne, ale za to wszsycy znajomi i tubylcy wiedzą o który dom chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coquelicot 24.11.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 fajny wštek, podoba mi się nasz dom na razie jest wirtualny, ale prace papierkowe (WZ, teraz pozwolenie na budowe) zajmuja tyle czasu, ze robota wokol niego jest juz jak najbardziej realna. Strach pomyslec, co bedzie, jak zaczniemy faktycznie budowac. Projekt Słoneczko wg pracowni Horyzont. A że na działce jest mnóstwo sosen, to jest "Słonko między sosnami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 26.11.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 nie rozumiem o co chodzi we wątku tym mam zmieniać nazwę projektu jaką nadał mu mój ukochany architekt? czy Redakcji chodzi o rzeczywiste nazwy?? może ktoś mi to objaśni ............. Może chodzi o w pewnym sensie orginalność i niepowtarzalność. Podoba mi się to na szeroką skale upowszechnione w Irlandii. Są nawet używane w adresach pocztowych zamiast numerów. Przykład adresu- Marian Place( miejsce Mariana) , Mardyke street, Dublin 8. Czasem nie pojedyncze domki a komplex domków w których mieszka jedna rodzina lub przyjaciele ma swoją nazwę, wtedy podaje sie numer domu np. 16 West Wind( zachodni wiatr), King street, Dublin 4 pozdrawiam. Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 27.11.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 a nasz domek to Józefina jako że to Józefina z Archipelagu...ale że ma wieżyczkę - to dom z wieżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.11.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 a mój to "landarka";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts