andziag78 05.09.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Nawet nie wiem od czego zacząć......postaram się krótko. Cierpię na notoryczny brak pracy Mam wyższe wykształcenie, mgr, inż., trzy rodzaje studiów podyplomowych, kursy, prawo jazdy, potrafię obsługiwać komputer, uczę się angielskiego. Jestem sumienna, pracowita, punktualna, nie palę, zawsze dotrzymuję danego słowa, jestem młoda nie mam dzieci. Staję na głowie, by móc pracować i nic, nie jestem wybredna, nie muszę być dyrektorem. Ostatnio pracowałam nawet za 460 zł netto , dojeżdzając 70 km w jedną stronę, żeby coś robić, nie siedzieć w domu. No ale to co się stało ostatnio to jakby mi kto w mordę strzelił.... zaproponowano mi stawkę 240 zł netto !!! dla tych co myślą, że się pomyliłam napiszę słownie: dwieście czterdzieści złotych na rączkę. Nie jestem osobą, która łatwo się poddaje, ale tym razem mam dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.09.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 współczuję skoro chcesz pracować to musi być dla Ciebie bardzo trudne ja np nie pracuje bo nie muszę może podejdź do tego inaczej leżeć i pachnieć to też praca tylko czy Ciebie to usatysfakcjonuje ...... jeśli nie, to musisz szukać dalej powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 05.09.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 jestem w szoku, może dlatego że nie przytrafiło mi się nigdy coś takiego. Po studniach szukałam pracy przez tydzień czasu, pracowałam tam 2,5 roku później miałam przerwę 2 tygodnie i znalazłam pracę tą, którą mam do dziś i idzie mi już 6 roczek. Może powinnaś zmienić sposób szukania pracy. Pomyśl nad tym, co może być przyczyną, że pracodawca wybiera kogoś innego a nie Ciebie. Ile jesteś już po studiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 05.09.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Dlaczego nie zaczniesz czegoś na własną rękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.09.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Nawet nie wiem od czego zacząć......postaram się krótko. Cierpię na notoryczny brak pracy Mam wyższe wykształcenie, mgr, inż., trzy rodzaje studiów podyplomowych, kursy, prawo jazdy, potrafię obsługiwać komputer, uczę się angielskiego. Jestem sumienna, pracowita, punktualna, nie palę, zawsze dotrzymuję danego słowa, jestem młoda nie mam dzieci. Staję na głowie, by móc pracować i nic, nie jestem wybredna, nie muszę być dyrektorem. Ostatnio pracowałam nawet za 460 zł netto , dojeżdzając 70 km w jedną stronę, żeby coś robić, nie siedzieć w domu. No ale to co się stało ostatnio to jakby mi kto w mordę strzelił.... zaproponowano mi stawkę 240 zł netto !!! dla tych co myślą, że się pomyliłam napiszę słownie: dwieście czterdzieści złotych na rączkę. Nie jestem osobą, która łatwo się poddaje, ale tym razem mam dość Szok.. Jeśli to miałaby być płaca za pełen etat, to chyba niezgodna z prawem. Może do tych wszystkich tytułów (zakładam, że to specjalności przynajmniej potencjalnie pożądane na rynku pracy) brakuje Ci doświadczenia zawodowego ? Uczysz się angielskiego - to jaki język znasz biegle po studiach ? Dodatkowo Twoja sytuacja rodzinna: "jestem młoda nie mam dzieci" może być sporym minusem. Cierpię na notoryczny brak pracy [...] Staję na głowie, by móc pracować i nic, nie jestem wybredna, nie muszę być dyrektorem. Ale musisz zdefiniować, co chcesz robić; pracodawca widząc osobę która po prostu "chce pracować", bo nie ma pracy, zawsze wybierze kontrkandydata, który powie "muszę koniecznie u pana pracować, bo to i tamto". A "to i tamto" powinno być spójne ze ścieżką edukacji, z własną motywacją i planami zawodowymi na rok / 2 lata / 5 lat etc. Za mało napisałaś, by coś konkretnego poradzić. Istotne jest choćby to, jak szukasz pracy, i co chciałabyś robić. Jestes na bieżąco w ofertach ? >>> praca Gdańsk Urzędy Pracy http://www.pup.gda.pl http://pup.gdynia.ibip.pl http://www.wup.gdansk.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.09.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 mnie cosik tu nie-pasuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 05.09.2006 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Dzięki za odzew. Sytuacja wygląda tak, że mam dość "ściśle ukierunkowane" wykształcenie tzn, jestem nauczycielem, jeśli chodzi o angielski to nie ma wielkiego problemu, żeby się dogadać natomiast teraz walczę o certyfikat. Wiele z tego co napisaliście to prawda. Domyślam się, że wiek i brak dzieci mogą być przeszkodą, bo każdy myśli, że zaraz będę w ciąży. Poza tym udokumentowanej pracy mam tylko trzy lata, i doświadczenie pewnie niewielkie, no ale jak je zdobyć???? Próbowałam też z własnym biznesem i szło mi całkiem fajnie dopóki nie zmieniły się przepisy i interes padł Próbuję się przekwalifikować i zrobić coś swojego, natomiast do tego czasu trzeba za coś żyć.... tym bardziej, że zaczynamy budowę Ech..... nie jestem osobą, która się załamuje, ale są chwilę takie jak dziś, że rzygać się chce za przeproszeniem. Ale już biorę się w garść i ruszam w inną stronę. A jeśli chodzi o pensję, o której napisałam to sytuacja wygląda następująco: coraz mniej uczniów, coraz mniej godzin, mniej klas i żenujące zarobki. W związku z tym, że nie zapowiada się wzrost narodzin w naszym kraju czas zmienić zawód.....Szkoda tylko tych lat i pieniędzy utopionych w studia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 05.09.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Mam wyższe wykształcenie, mgr, inż., jestem nauczycielem teraz to mi (tak jak Selimmkowi) cosik nie pasuje. nauczyciel ma wykształcenie pedagogiczne więc skąd tytuł inżyniera? Tytuł inżyniera otrzymuje się po ukończeniu studiów technicznych. Choć w sumie to można skończyć uczelnie techniczną, zrobić kurs pedagogiczny i stać się nauczycielem, ale jeśli w szkolnictwie jest tak beznadziejnie to jaki sens jest szukania pracy jako nauczyciel, można szukać pracy w zawodzie zgodnym z kierunkiem studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 05.09.2006 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ale z Was detektywi:) Aneta, druga odpowiedź prawidłowa, jestem po studiach technicznych, natomiast nauczyciel też może mieć inż. np matematyk poza tym jak robiłam studia pedagogiczne to było zapotrzebowanie na nauczycieli i wtedy opłacało mi się przekwalifikować. Teraz natomiast dla wielu potencjalnych pracodawców wypadłam z obiegu, bo mam za dużą przerwę, kiedy nie pracowałam w swoim pierwszym zawodzie... Fajni jesteście, od razu humor się poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 05.09.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A jakiego przedmiotu uczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 05.09.2006 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 uczyłam chemii, biologii, wiedzy o społeczeńswie, ochrony środowiska i przysposobiebienia obronnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.09.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Jesli to przy nicku jest prawdą to masz 28 wiosenek dziennym trybem - techn.5 latek studia 5 latek wiec mamy 25 ( jesli sie myle to prosze mnie poprawić - bo moze sie coś zmieniło ) pozostają 3 latka - i przez te lata wypadłaś z obiegu ??? aaaa i jeszcze trzy rodzaje studiow podyplowych liczmy srednio po rok ...tak wiem mozna po licencjacie to zrobic ...aczkolwiek dalej mi coś nie pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.09.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Gdzie można dobrze zarobić, czyli tanie państwo. Tak mi się skojarzyło. ROZPORZĄDZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 12 lipca 2006 r. w sprawie stawek uposażenia zasadniczego na poszczególnych stanowiskach służbowych funkcjonariuszy Centralnego Biura Antykorupcyjnego (Dz.U. Nr 128, poz. 895, z dnia 18.07.2006 ) Inspektor: 2850 Agent: 3600-4400 Agent specjalny: 4600-5200 Kierownik sekcji: 5300-6000 Zastępca naczelnika wydziału, ekspert: 6200-7000 Naczelnik wydziału: 7200 Zastępca dyrektora departamentu: 7400 Zastępca dyrektora zarządu, dyrektor samodzielnego wydziału: 7600 Dyrektor departamentu: 7800 Dyrektor zarządu: 8600 Zastępca szefa: 9200 Szef: 10500 Warunki do spełnienia dla funkcjonariusza CBA: (Dz.U.06.104.708) Art. 48. Służbę w CBA może pełnić osoba: 1) posiadająca wyłącznie obywatelstwo polskie; 2) korzystająca z pełni praw publicznych; 3) wykazująca nieskazitelną postawę moralną, obywatelską i patriotyczną; 4) która nie była skazana za popełnione umyślnie przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub przestępstwo skarbowe; 5) dająca rękojmię zachowania tajemnicy stosownie do wymogów określonych w przepisach o ochronie informacji niejawnych; 6) posiadająca co najmniej średnie wykształcenie i wymagane kwalifikacje zawodowe oraz zdolność fizyczną i psychiczną do pełnienia służby; 7) która nie pełniła służby zawodowej, nie pracowała i nie była współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa, wymienionych w art. 5 ustawy z dnia 18 grudnia 1998 r. o Instytucie Pamięci Narodowej - Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu Teraz premie : § 2. 1. Szef Centralnego Biura Antykorupcyjnego, zwany dalej "Szefem CBA", ustala wysokość premii funkcjonariusza na wniosek kierownika jednostki organizacyjnej, w której funkcjonariusz pełni służbę. 2. Szef CBA ustala wysokość premii kierowników jednostek organizacyjnych i ich zastępców. W przypadku kierowników jednostek organizacyjnych i ich zastępców nadzorowanych przez zastępców Szefa CBA - Szef CBA ustala wysokość premii na wniosek właściwych zastępców. 3. Kierownicy jednostek organizacyjnych wnioskują o wysokość premii podległych sobie funkcjonariuszy w ramach środków finansowych przyznanych przez Szefa CBA poszczególnym jednostkom organizacyjnym. 6. Wysokość premii jest uzależniona od: 1) stopnia trudności, złożoności i sposobu realizacji zadań wykonywanych przez funkcjonariusza; 2) kwalifikacji zawodowych funkcjonariusza; 3) efektów pracy funkcjonariusza; 4) poprzedzającej wyznaczenie wysokości premii opinii służbowej. Czy jest ktoś kto nie spełnia wymagań...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 05.09.2006 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Selimm, zostanę Twoją fanką no to po kolei, 5 lat studiów czyli w moim przypadku 24 lata + 3 podyplomówki po 1,5 roku, wychodzi 4,5 = 28,5 w tym 1 semestr zrobiony na ostatnim roku magisterki. 3 lata bez praktyki to wystarczający powód, żeby nie chcieć mnie zatrudnić, a jeszcze jak widzą, że pracuję z dzieciakami to już w ogóle. Mam ndzieję, że wyjaśniłam wątpliwości mTom, patrz, że na to wcześniej nie wpadłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.09.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 hmm. hmm....niech Ci będzie to moze dla odmiany nie chwal sie mgr i inz. moze tak cos szybciej znajdziesz a tak wogle to powodzenia zycze ...fanko Ty moją ps. tam na dole mamy zwyczaj wklejania swojej gęby - jak nie znajdziesz to podesle linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 05.09.2006 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 ok, Selimm, uwierz mi, że coraz częściej chowam dyplomy do kieszeni, może w końcu powieszę na kołku w nowo wybudowanym WC Wkleję gębę, podeślij linki mój Idolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.09.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A Ty selimm siebie wkleiłeś ?? Kto ma link na selimama bo gadziny znaleźc nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.09.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=33688&start=720 Sie robi...ino tak co by mi monitora szlag nie trafił taki zwyczaj tu mamy -kazdy nowy sie "wkleja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 05.09.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Selimm - Andzia wziela Cie pod wlos i uspila czujnosc Andzia - mi tu dalej nie pasuje - bo Ty jeszcze w tzw miedzyczasie 3 lata pracowalas i dodatkowo prowadzilas tez wlasny biz Rozumiem, ze jestes z tych co nie musza w ogole sypiac Wlasnie Selimm - a Ty gdzie jestes wklejony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 05.09.2006 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Tak Zochna spałam mało:) podyplomówki były zaoczne Selimm, gdzie Twoja gęba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts