makro 05.09.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Jestem właścicielem działki ze starym przedwojennym domem. Dom ok. 140m2. Dom z cegły, (podobno w bardzo dobrym stanie cegła). Połowa domu ma fundamenty około 2m. druga połowa nie ma, ma tylko pod jedym pokojem wykopane jakąś piwniczkę. Dom był budowany podobno w 2 etapach i to jest tego powodem, ale podłogi były wylewane w tej części. W domu powinnam wymienić tynki (obecnie tynki z trzciną), dach, wszystkie instalacje, gazową, elektryczną, kanalizę. Pewnie podłogi też są do zrobienia. Okna. Wymiana schodów na poddasze.Przekształcenie jednego pokoju w łazienkę.Wilgoci w tym domu nie widać pomimo że dach jest w kiepskim stanie - w jednym miejscu lekko zarwany. Z domem nigdy nie było większych problemów - dom po wójku.Mogę też trochę niżej się wybudować, działka jest nieuzbrojona -ok.30metrów od tego starego domu. Działka jeszcze ma status gruntów ornych (podobno w mieście nie ma problemów z przekształceniem tego) ), do tego dochodzi budowa drogi.Mieliśmy jednego kierownika budowy powiedział nam żeby się lepeij budować, a ten stary wyremontować i wynająć. Powiedział że nam wybuduje dom 100m2 za 300tys. zł. Ja myśle że to sporo za tyle metrów i chciał nas naciągnąć. Ja osobiście wolałabym remont, większy metraż, mniej problemów. Tylko boję się żeby nie utopić w nim pieniędzy.Dlatego proszę o rady!! Warto remontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valmates 05.09.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 3 milony za 100 m2 omg jeszcze czegos takiego to nie widzialem.. pewnie by jeszcze gadal po chinsku ten dom.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.09.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 3 mln to starych 30 000 000 000 (skąd masz tyle kasy ???) wiem że to dużo - ale za tą cenę możesz Pałac kultury w Warszawie Kupić Podejrzewam ze chodzi o 300 000 A to już inna historia. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGIENKA 06.09.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Wszystko zależy od tego ile masz środków finansowych. Nie łudź się, że ten dom nie wymaga remontu, a jak go już zaczniesz to końca nie będzie widać i mówię to z własnego doświadczenia. Możesz mieszkać w wyremontowanym, odnowionym starym domu z "duszą" lub w super nowym domu z katalogu. Remontując stary dom, nigdy nie będziesz wiedział jaki będzie jego ostateczny wizerunek, w przeciwieństwie do domu nowego...I co najważniejsze: obie inwestycje będą kosztowały tyle samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makro 06.09.2006 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 ))sorki coś mi się zafantazjowało, tak chodziło mi o 300tys., nie wiem o czym myślałm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makro 10.09.2006 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Nie chciałabym przekroczyć 200tys.zł, nie wiem czy to jest do zrobienia, bo pracy w tym domu jest dużo, my nie mamy pojęcia o takich remontach, więc będzie trzeba do większości prac zatrudnić ludzi. Zastanawiam się jeszcze czy w pierwszej kolejności możemy wymienić dach a potem wymienić tynki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts