tuńcio 05.09.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Została przepisana na mnie działka pracownicza w Rodzinnym Ogrodzie Działkowym, który podlega PZD. chcę na niej postawić murowaną altanę. Chcę się dowiedzieć, czy na takich działkach obowiązuje prawo budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 06.09.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Obowiązuje, choć rzadko jest przestrzegane Dużo będzie tez zależeć od wielkości altany, ponieważ pozwolenia na budowę nie wymaga budowa altan i obiektów gospodarczych na działkach w pracowniczych ogrodach działkowych o powierzchni zabudowy do 25 m2 w miastach i do 35 m2 poza granicami miast oraz wysokości do 5 m przy dachach stromych i do 4 m przy dachach płaskich (art. 29 ust 4 Prawa budowlanego). Dowiedz się czy możesz postawić murowaną altanę (regulamin pracowniczych ogródków działkowych odpowie na to pytanie), czy tylko obiekt bez fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 06.09.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 dokładnie...ale wszystko zależy od zarządu i jego elastyczności ... czasem widziałem "altanki" które bardziej przypominały domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts