NorbertZ 05.09.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 biegam sobie po hurtowniach zbieram cenniki na materiały na stan surowy i wszędzie słyzę tylko że ceny szaleją - nie ma dostawy żeby nie było drożej w ciągu dwóch miesięcy ceny poszły od 30 - 60 % nikt juz nad tym nie panuje, suporex zdrożał tyle że w porównaniu z bloczkami keramzytobetonowymi jest niewielka różnica rzędu kilkunastu % może ktoś z was to obserwuje jak to jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 05.09.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 tak jest prawie w kazdej dziedzinie w naszym chorym kraju zobacz ceny paliw , wody , gazu, zywnosci! itd a urzedasy powiedza ci ze inflacja jest ponizej! 1% w calym roku i ogol w to wierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.09.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Miedź staniała ...ale za granicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NorbertZ 05.09.2006 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 a nieruchomości masakra, ale państwo słyszałem że od nowego roku wprowadza podatek od sprzedaży nieruchomości po 19% od sprzedającegi i tyle samo od kupującego co wy na to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NorbertZ 05.09.2006 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A ja sobie ze swoim mieszkankiem czekam bo ceny sobie rosną a tu panika co robić szybko sprzedawać czy wbijać w to i poczekać ale 19% mieć a nie mieć dużo pieniędzy jak dla mnie, co za lipa z tym podatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.09.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ja bym dał 81% od sprzedającego. W końcu i tak sprzedaje to kasy ma jak lodu. I do tego podział stawek na 6 różnych grup zależnych od wieku sprzedającego i pwierzchni działki mierzonej w łokciach po przekątnej. Do obsługi systemu 1tyś nowych urzędników Zyski dla państwa gwarantowane i już można rozdawać ludowi kaskę. I do tego bezrobocie zmniejszę. Kur... ale plan wysnułem. Do Samoobrony albo LPR wzięli by mnie z otwartymi ramionami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 05.09.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ja bym dał 81% od sprzedającego. W końcu i tak sprzedaje to kasy ma jak lodu. I do tego podział stawek na 6 różnych grup zależnych od wieku sprzedającego i pwierzchni działki mierzonej w łokciach po przekątnej. Do obsługi systemu 1tyś nowych urzędników Zyski dla państwa gwarantowane i już można rozdawać ludowi kaskę. I do tego bezrobocie zmniejszę. Kur... ale plan wysnułem. Do Samoobrony albo LPR wzięli by mnie z otwartymi ramionami Ty Jabko, to zbyt pomysłami z rękawa sypiesz Jeszcze jakiś nieopatrznie zaadaptują na potrzeby kampanii wyborczej i nóż wprowadzą , a słuchajac wiadomości ostatnimi czasy wszystko wydaje się możliwe ... Ostrożnie, przecież ci z żontu, toż już prawie czytać umieją i o komputer czasem się oprą A wracając do pytania wątku, gorączka jak co roku sięga szczytu. Nie przejmowałbym się tym nadmiernie, pierwsze mrozy skutecznie obniżają gorączkę branży budowlanej. Nie znaczy, że ceny systematycznie jednak z roku na rok nie rosną. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 06.09.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Racja, w zimie to ty będziesz dyktował warunki. Z tego co pamietam pierwsze podwyzki były w kwietniu. Inna sprawa że producenci też widzą że ten rok był rekordowy i że pęd do budowania raczej nie spadnie, więc zimowe "promocje" mogą nie być tak dobre jak kiedyś. Tak czy innaczej najlepiej zamawiać najważniejsze (pustaki, dachówkę, styro, wełnę)towary zimą i odbierać podczas budowy. jabko - masz boski avatar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NorbertZ 06.09.2006 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Tak właśnie myśle o zimowych promocjach i powiem Wam że jak patrze na te zamówienia dla usług na dwa lata do przodu to sobie tak myślę że promo to będzie... ale na dodatki przeciw zamarzaniu betonu, zapraw i na piecyki typu "koza" bo przy tych zamówieniach przecież nie bedą przerywać pracy tylko z powodu jakies tam zimy jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NorbertZ 06.09.2006 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A tak przy okazji wyborów: IDZIE TRZECH POSŁÓW, KAŻDY W PŁASZCZU ... JEDEN TO POSEŁ SAMOOBRONY...PO CZYM TO POZNAĆ.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NorbertZ 06.09.2006 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 BO MA PŁASZCZ WPUSZCZONY W SPODNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 07.09.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 co tam podwyżka paliw i gazów. najgorsze że jachty podrożały hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts