marika77 18.08.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Ten tańszy właśnie mi przypomina model oferowany przez TV MANGO. Zawsze się z takich sprzętów śmiałam ale może teraz może się przydać a cena niewysoka. Jakiej farby używałeś? Podkładowa jest rzadsza ale chlorokauczuk to gęstsza farba i nie wiem czy trzeba ją rozcieńczać czy da rade bez rozcieńczania. Nie wiem czy takie rozcieńczanie farby nie wpływa na skuteczność, trwałość powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 18.08.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 na trwałość nie wpływa, ewentualnie na krycie. Malowałem akrylową, emulsyjną, chlorokauczukiem (trochę musiałem rozcieńczyć), podkładową Cortiną, drewnochronem. Generalnie dużo tym nie malowałem, ale to co miałem dałem radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panrostbef 26.08.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Co jakiś czas w Biedrze są takie pistolety do malowania. Ja kupiłem i nie narzekam. Daje rade nawet z gęstym Duluxem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 27.08.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ja nie polecam a więcej głosów tutaj:http://forum.muratordom.pl/showthrea...C5%BCywa%C5%82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko.kras 30.08.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Ja mam pistolet do malowania stayera, maluje sie super i ułatwia prace, ale uprzedzam, że nie jest to na początku w cale łatwe..sa smugi itp .trzeba dojść do wprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.szpenio 10.10.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 A czy do malowania pistoletem konieczna jest specjalna farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko.kras 12.10.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Ja malowałem normalną, taką jak do malowania wałkiem. Nic mi nie wiadomo, żeby trzeba było malować jakimiś specjalnymi. Trzeba tylko sprawdzić lepkość na początku za pomocą lepkościomierza, żeby farba się dobrze rozprowadzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.szpenio 19.10.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Farba nie zostaje na urządzeniu? Jest jakiś problem z jego czyszczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko.kras 20.10.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Z pozostawaniem farb nie ma żadnego problemu. Pistolet jest wykonany z materiału do, którego farba nie przywiera. A w razie problemów zawsze można urządzenie wyczyścić rozpuszczalnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 05.10.2020 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Odgrzebuję temat. Czy amator jest w stanie opanować malowanie pistoletem malarskim? Wymalowałem już wałkiem około 500 m2 ścian (gruntowanie). Ale zastanawiam się czy na docelowe malowanie (2 warstwy) nie pokusić się o jakiś pistolet malarski. Macie jakieś doświadczenia? Czy trudno opanować tą sztukę? Myślę o czymś takim:https://wagner-polska.com.pl/pl/p/Pistolet-malarski-Wagner-W590/540lub:https://wagner-polska.com.pl/pl/p/Pistolet-malarski-Wagner-W570-Flexio-Wall-Perfect-/539 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts