Damro 05.09.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Nazwa ulicy,pomóżcie mi wybrać bo będę musiała jakoś nazwać może Kasztanowa albo Różana?Pzdrawiam Damro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 05.09.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Takie oklepane nazwy? Ja nazwałbym ulicę tak,aby kojarzyła się z moim nazwiskiem lub imieniem.Tak na pamiątkę.Ale żeby obcy nie wiedzieli o co chodzi.Bo ciągle zmienialiby nazwę. N.p. Pstrowski-ul.Pstra albo Skowroński-ul.Skowronków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 05.09.2006 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Dzięki,przemyślę to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.09.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 a ja będę mieszkać przy alei dębów...ładnie brzmi, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.09.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A mi sie wlasnie podobaja nazwy odroslinne Co z tego ze oklepana jak ladne? Od nazwiska swojego? Ohhh coz za megalomania Pozatym... Pan Pstrowski z ulicy Pstrej, Pani Skowronska z ulicy Skowronka ? eee...glupio brzmi Jak bohaterowie elementarza Ja dalabym ulice zwiazana z flora (lub fauna np. Skowronka, Slowicza, itp. niekoniecznie "Szczurza" lub "Gasienicowa" ) najlepiej bez zadnych "ą""ę"ż" "ś"ć" (czasem na wydrukach elektronicznych czy mailach te literki maja postac kwadracikow lub robaczkow) Albo niektorzy nie maja polskiej klawiatury (jak ja ) Ew. ladne sa te zwiazane z np. muzyka typu "Melodii" "Pieciolini" (na Ursynowie sa takie wlasnie muzyczne ulice) Jesli nazwiska znanych osob to tylko artystow (malarzy muzykow itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 06.09.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A może ulica Jarosława i Lecha Kaczyńskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.09.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A może ulica Jarosława i Lecha Kaczyńskich? tiaaa... Posła Wierzejskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 06.09.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 My będziemy mieszkać na Bajecznej, yuż przy Przyjaznej.Sąsiedzi wymyślili nazwy zanim kupiliśmy działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.09.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 My będziemy mieszkać na Bajecznej, yuż przy Przyjaznej. Sąsiedzi wymyślili nazwy zanim kupiliśmy działkę. Bardzo ładnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 06.09.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 a my dojeżdzamy do naszej ulicy ulicą Jagodową, i potem skręcamy w poziomkową. Bedziemy mieszkać przy poziomkowej 4 sąsiedzi mieszkaja przy ul malinowej Podobaja mi sie tez nazwy ulic od drzew, np. ul. dębowa, lub ul. klonowa, albo lipowa pozdrawiam mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.09.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Fajnie jak na jednym osiedlu konsekwentnie nadaje się nazwy ulicom np. owocowe (jak w poście powyżej), kwiatowe itp. Znam osiedle "pszczelarskie", gdzie jest ulica Miodowa, Spadziowa a ostatnio - Nektarowa i osiedle "ziołowe" z ul. Miętową, Tymiankową i Bukszpanową (choć to niezupełnie zioło ). Nasze osiedle powstało w czasach peerelowskich, więc mamy - niestety - ulice Wojska Polskiego, Zwycięstwa, XXXlecia PRL . Dobrze, że choć mój dom będzie stał przy Jeziornej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIAILIS 06.09.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A mój znajomy mieszka przy ulicy Sezamkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulenka71 06.09.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A ja będę mieszkać przy ul.żabiej-chętnie bym tę nazwę zmieniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.09.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Sezamkowa jest świetna , ja w Zebrzydowicach przy Jutrzenki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.09.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Jestem oburzony, że nie padła jeszcze propozycja JP II !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.09.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Jestem oburzony, że nie padła jeszcze propozycja JP II !!! Ja przy takiej bede mieszkal. Nazwe zaproponowala moja bacia. Dla ulicy przy ktorej sama mieszka wybrala "Bogurodzicy". Nastepna ulica to "Popieluszki". Chyba w bardzo religijnej wiosce przyjdzie mi mieszkac. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.09.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 No cóż. Ale przynajmniej domek masz fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawwoj 06.09.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Również jestem w trakcie wybierania nazwy ulicy - będzie Słonecznikowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 06.09.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Zaproponuj jakąś typowo polską nazwę np. ul. Chrząszczy albo ul. Szeleszcząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 06.09.2006 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Ciekawe propozycje,najbardziej spodobała mi się Słonecznikowa ale wolałbym krótszą Pozdrawiam Damro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts