Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nazwa ulicy,pomóżcie

Damro

Recommended Posts

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w Poznaniu jest osiedla Różany Potok, bardzo ładna nazwa,

ja będę mieszkała przy osiedlu Literackim, i też czekam na nazwę ulicy, pewnie dadzą kolejne "literackie" :( , niestety, bo ja też lubię kwiatowe

Różany Potok bo nieopodal przepływa Potok Różany.Nota bene według mnie tam jest chyba najlepsza lokalizacja na budowe domu na obrzeżach miasta Poznania...dlatego działki osiągają zawrotne ceny...

A może? by zmusić gminę do utwardzania dróg nazwać ulice np.:

ul.Zachlapanego Buta ,ul.Błota po kostki, ul.Bez utwardzenia itp...???

o to by pasowało do mojej ulicy :D , to prawda na umultowie ceny są zawrotne, chociaż na Strzeszynie jeszcze gorsze. Chyba kupiłam tam działkę w ostatniej chwili, bo teraz (po roku), już by mnie nie było wogóle na nią stać (czasami za metr wystawiają 350 zł!) i działek na razie nie ma za dużo.

w Poznaniu jest osiedla Różany Potok, bardzo ładna nazwa,

ja będę mieszkała przy osiedlu Literackim, i też czekam na nazwę ulicy, pewnie dadzą kolejne "literackie" :( , niestety, bo ja też lubię kwiatowe

Różany Potok bo nieopodal przepływa Potok Różany.Nota bene według mnie tam jest chyba najlepsza lokalizacja na budowe domu na obrzeżach miasta Poznania...dlatego działki osiągają zawrotne ceny...

A może? by zmusić gminę do utwardzania dróg nazwać ulice np.:

ul.Zachlapanego Buta ,ul.Błota po kostki, ul.Bez utwardzenia itp...???

HEHE,dobre,ul.Błota po kostki ale się uśmiałam :D

o to by pasowało do mojej ulicy :D , to prawda na umultowie ceny są zawrotne, chociaż na Strzeszynie jeszcze gorsze. Chyba kupiłam tam działkę w ostatniej chwili, bo teraz (po roku), już by mnie nie było wogóle na nią stać (czasami za metr wystawiają 350 zł!) i działek na razie nie ma za dużo.

O matko,to gdzie sątakie ceny za metr?

W mojej miejscowosci niektore dzialki nad brzegiem jeziora juz osiagaja prawie takie ceny za 1m2. Na razie dochodza do 250zl. Ale jest to niewielka miejscowosc na trasie Szczecin-Stargard :o

A jeszcze 4 lata temu mozna bylo kupic tam ziemie na przetargarch za 65zl/m2. Mysle ze osiagniecie 350zl nastapi niebawem :roll:

Na osiedlu gdzie mieszkam jest ul. Szczęśliwa, Żyzna, Zielona, Al. Róż, Jałowcowa, Morelowa, Urodzajna, Urocza :D (ładnie), Wrzosowa, Zajęcza, Nadziei :D (też ładnie).

Mamy jeszcze inne ciekawe nazwy: Bukietowa, Chabrowa, Cisowa, Czereśniowa, Diamentowa, Bursztynowa, Gajowa, Kacza :D , Leśna, Lazurowa, Łąkowa, Piękna, Piaskowa, Paryska, Potokowa, Radosna, Różana, Słoneczna, Szmaragdowa, Śnieżna, Tęczowa, Wesoła, Wiosenna, Wolność, Zacisze, Zgodna.

Ale jest też os. 'królewskie': ul. Sobieskiego, Piastowska, Królowej Jadwigi, Mieszka I, Królewska.

W Krakowie jest ul. Kupa. A w radio przed chwilą usłyszałam o ul. Ciołka :D :D :D

Coś może wybierzesz.

Pzdr

Amor

Poznań, ale to są praktycznie działki miejskie, chociaż na uboczach mista, no ale do centrum jest tylko 7 km, po dobrych drogach (tzn. bezkorkowych prawie), w leśnych okolicach. Strzeszyn, na którym ja będę mieszkała, leży przy trzech jeziorach, oczywiście nie bezpośrednio. Jest autobus miejski (i nocny :D ), osiedle zupełnie nowe budowane w polu, ale są i bloki i dużo szeregowców, no i domów wolnostojacych. Jest to cudowna alternatywa dla osiedli blokowych, bo żyjesz na kupie trochę, blisko ludzi, ale u siebie. Ja jeszcze płaciłam 200 zł za metr, teraz można kupić w podobnej cenie (220-250), ale tylko duże działki powyżej 1000 m2.

Ja też zastanawiam się nad nazwą ulicy.

Cudne Manowce są suuuper! Ale pewnie inni mieszkańcy by się nie zgodzili... Podobnie z Sezamkową.

Natomiast jaśminowa myślę że bez problemu by przeszła, poza tym obok też są ulice "roślinne". A jaśminy uwielbiam i mam zamiar je zasadzic na naszej działce.

A może jeszcze takie propozycje: radosna, wesoła, przyjazna?