wilma 11.09.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 i kilka fajnych pomysłów z moich okolic ul. Rumiana, Błękitna, Echo Leśne, Kwiatów Polnych... ul. Przekrętów , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 11.09.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Nasza wieś, co w niej mieszkam teraz, niedawno nazwała swoje ulice (hihi - znaczy się te drogi piaszczyste co przez pola wiodą) i ja ni mniej ni więcej mieszkam na Księżycowej co - zgodnie z tym co napisała bodaj Nefer - oddaje charakter "ulicy" : kratery i ciemne plamy, piach i nic więcej. Ale mogło być gorzej - zaraz obok jest Wylotowa buzia K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 11.09.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Nefer - dokladnie tak samo zwatpilam jak przeczytalam zdziwienie kogos ulica Ciołka Ale Gen. Grot -Rowecki - przebił nawet i to Ludzie!!! Czytajcie uważniej! Nie zdziwiłabym się, gdyby to była ulica Grota-Roweckiego, edukowałam się w tych samych czasach, co Wy. Ale to były jakieś idiotyczne Grota Roweckie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 11.09.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Widziałam kiedyś w ogłoszeniach ulicę Grota Roweckie Chodzi ci o to , ze zapluty karzel reakcji zostal patronem ulicy? Nie, chodzi mi o to, że ten zapluty karzeł nazywał się Grot-Rowecki. Patrz wyżej, bo nie chcę się powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 11.09.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Nefer - dokladnie tak samo zwatpilam jak przeczytalam zdziwienie kogos ulica Ciołka Ale Gen. Grot -Rowecki - przebił nawet i to Taaaaak Ciołek mnie zastanowił a Grot Rowecki dobił... jak u Bareji :) Jednak Barei, z całą odpowiedzialnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 11.09.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 No to jednak opowiem Wam ciąg dalszy, bo rozumiem, że osobom cokolwiek "pospiesznym" uciekł właściwy kontekst.Zadzwoniłam do biura ogłoszeń w Radomiu i zapytałam dziewczynkę, co to za Grota Roweckie w dziale ogłoszeń o nieruchomościach, a ona mi na to: - No, jakieś Grota Roweckie... Nie ma takich?Byłam oburzona i dlatego rozumiem wszystkich, którzy rzucili się do tłumaczenia mi, kim był generał Rowecki. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 11.09.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 zapluty karzel reakcji Tak mówiłem z miłością do moich dzieci, gdy były w okresie intensywnego ślinienia się, związanego z wyrzynaniem się zębów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 11.09.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.09.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 stander ok ok juz łapie - ja to zroumialam ze sie szokujesz "dziwna" nazwa i jeszcze ja przekreciłas... sorry - tak to "wygladało" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.09.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 A mnie stander jakoś nie przekonała ....no, ale ja to suka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 11.09.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Ale to były jakieś idiotyczne Grota Roweckie!!! W Roweckich Grotach rosna ponoc smigle rydze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 11.09.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Widziałam kiedyś w ogłoszeniach ulicę Grota Roweckie Moze bylo napisane drobnym maczkiem i zjadlas koncowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 11.09.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Ale to były jakieś idiotyczne Grota Roweckie!!! W Roweckich Grotach rosna ponoc smigle rydze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 11.09.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Widziałam kiedyś w ogłoszeniach ulicę Grota Roweckie Moze bylo napisane drobnym maczkiem i zjadlas koncowke Nie, nie drobnym maczkiem, tylko tłustym drukiem, o coś mniej więcej tak: Żeromskiego, IV p., parkiet, loggia Grenadierów, 1500 m kw., pod usługi Grota Roweckie, 3000 m kw., ogrodzona, garaż Prawdę mówiąc, to ja zawodowo doklejam zgubione końcówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 11.09.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Grota Roweckie, 3000 m kw., ogrodzona, garaż Czyli po prostu nieprezyjna informacja nie warta nawet zlamanego szylinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 12.09.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 to ja sie zastanawiam czy ejlsi od ulicy Żródlanej biegnie 50 m ślepa droga dojazdowa do 7 działek to ta ślepa uliczka będzie miała nazwę czy numery polecą od Żródlanej? jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 13.09.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 to zależy, czy ta ślepa bedzie gminna, czy to jest własność prywatna. Jeśli gminna - bedzie nazwa, jeśli prywatna i gmina tego nigdy przenigdy nie weźmie - będzie Źródlana coś tam (tu numeracja moze zależeć od fantazji urzędników)...buzia K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 13.09.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Co do "Grota Roweckie" - w Piotrkowie Trybunalskim patrronuje on ulicy od dziesięcioleci, takża za czasów minionego ustroju. Mimo, iz był niepoprawny politycznie, to miał ulice, bo stąd pochodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 13.09.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 U nas niestety nazwy ulicy nie bedzie Tylko numery domow. A z racji tego, ze tam "delikatnie" wieje, juz chcielismy nazywac ulice "Wietrzna" , lub po prostu "Kielecka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 14.09.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ja bedę mieszkać na Płaczącej Wierzby , znajomi mieszkają na Tujowej nie polecam tej nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts