Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nazwa ulicy,pomóżcie

Damro

Recommended Posts

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nasza wieś, co w niej mieszkam teraz, niedawno nazwała swoje ulice (hihi - znaczy się te drogi piaszczyste co przez pola wiodą) i ja ni mniej ni więcej mieszkam na Księżycowej co - zgodnie z tym co napisała bodaj Nefer - oddaje charakter "ulicy" : kratery i ciemne plamy, piach i nic więcej. Ale mogło być gorzej - zaraz obok jest Wylotowa :lol:

buzia K

Nefer - dokladnie tak samo zwatpilam jak przeczytalam zdziwienie kogos ulica Ciołka :o

Ale Gen. Grot -Rowecki - przebił nawet i to :lol: :lol:

Ludzie!!! Czytajcie uważniej!

Nie zdziwiłabym się, gdyby to była ulica Grota-Roweckiego, edukowałam się w tych samych czasach, co Wy.

Ale to były jakieś idiotyczne Grota Roweckie!!!

No to jednak opowiem Wam ciąg dalszy, bo rozumiem, że osobom cokolwiek "pospiesznym" uciekł właściwy kontekst.

Zadzwoniłam do biura ogłoszeń w Radomiu i zapytałam dziewczynkę, co to za Grota Roweckie w dziale ogłoszeń o nieruchomościach, a ona mi na to: - No, jakieś Grota Roweckie... Nie ma takich?

Byłam oburzona i dlatego rozumiem wszystkich, którzy rzucili się do tłumaczenia mi, kim był generał Rowecki. Dziękuję!

Widziałam kiedyś w ogłoszeniach ulicę Grota Roweckie :o :o

Moze bylo napisane drobnym maczkiem i zjadlas koncowke :wink:

Nie, nie drobnym maczkiem, tylko tłustym drukiem, o coś mniej więcej tak:

Żeromskiego, IV p., parkiet, loggia

Grenadierów, 1500 m kw., pod usługi

Grota Roweckie, 3000 m kw., ogrodzona, garaż

Prawdę mówiąc, to ja zawodowo doklejam zgubione końcówki.