Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

staracie się o kredyt wystąpcie sami o raport z BIK-u

agnieszkakusi

Recommended Posts

Witam, po moich ostatnich doświadczeniach z uzyskaniem kredytu chciałabym coś poradzić forumowiczom. Zanim zaczniecie starać się o kredyt wystąpcie sami do Biura Informacji Kredytowej w Warszawie z prośbą o raport na temat waszych kredytów z ostatnich lat. Adres ul. Pruszkowska 17, tel. 0-22 822-91-01. Raport przesyłają podobno w ciągu 2 tygodni i jest on ważny przez miesiąc. Na początku trzeba wypełnić wniosek, który znajduje sie na stronie http://www.bik.pl i wpłacić 10 zł na ich konto. Chyba, że ktoś, tak jak ja, pojedzie do nich osobiście to dostanie raport na miejscu za darmo (nie licząc trasy do Wa-wy). Ja o moich przejściach pisałam już w innych postach, ale krótko opisując sytuację: bank dostał inny raport niż ja i nie chciał mi udzielić kredytu, bo wg. ich raportu miałam zaległość kredytową w jakimś innym banku w 2001r na kwotę...30 zł. Jak przywiozłam im jeszcze ciepły raport z bik-u od razu umówili się ze mną na podpisanie kredytu na przyszły wtorek. Jest to jakaś paronaja i szczzerze mówiąc zastanawiam się czy zostawić to w spokoju czy walczyć. Jeśli chcecie uniknąć takich nerwów to radzę wystąpić o raport i spać snem spokojnym... :D

Nie sądzę, że to wina banku w którym starałeś się o kredyt a właściwie to niemozliwe.

Zwykle takie pomyłki popełnia bik lub bank w którym masz jakieś kredyty i ten przesyła tam twoje dane.

Bank w którym starałeś się o kredyt, tylko korzysta z tej bazy i raczej musiałbyś zgłosić skargę, ale do banku który Cię zgłosił jako niesolinego klienta.