Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, po moich ostatnich doświadczeniach z uzyskaniem kredytu chciałabym coś poradzić forumowiczom. Zanim zaczniecie starać się o kredyt wystąpcie sami do Biura Informacji Kredytowej w Warszawie z prośbą o raport na temat waszych kredytów z ostatnich lat. Adres ul. Pruszkowska 17, tel. 0-22 822-91-01. Raport przesyłają podobno w ciągu 2 tygodni i jest on ważny przez miesiąc. Na początku trzeba wypełnić wniosek, który znajduje sie na stronie http://www.bik.pl i wpłacić 10 zł na ich konto. Chyba, że ktoś, tak jak ja, pojedzie do nich osobiście to dostanie raport na miejscu za darmo (nie licząc trasy do Wa-wy). Ja o moich przejściach pisałam już w innych postach, ale krótko opisując sytuację: bank dostał inny raport niż ja i nie chciał mi udzielić kredytu, bo wg. ich raportu miałam zaległość kredytową w jakimś innym banku w 2001r na kwotę...30 zł. Jak przywiozłam im jeszcze ciepły raport z bik-u od razu umówili się ze mną na podpisanie kredytu na przyszły wtorek. Jest to jakaś paronaja i szczzerze mówiąc zastanawiam się czy zostawić to w spokoju czy walczyć. Jeśli chcecie uniknąć takich nerwów to radzę wystąpić o raport i spać snem spokojnym... :D
https://forum.murator.pl/topic/61060-staracie-si%C4%99-o-kredyt-wyst%C4%85pcie-sami-o-raport-z-bik-u/

Podziwiam cię kusi za tą wyprawę do Wa-wy.

Ja bym potem pokazała im prawdziwy raport a następnie odwróciła się na pięcie i poszła do innego banku. Szkoda że nie zawsze tak można.

dyrektor banku też był zaskoczony, że zdecydowałam się na taką wyprawę. Dyrektor, bo z "normalnymi" racownikami już nie rozmawiałam. Ale czego się nie robi jak szybko chce się zacząć budowę? :D
dyrektor banku też był zaskoczony, że zdecydowałam się na taką wyprawę.

Nie zawstydziłaś go pytaniem, jaką proponuje rekompensatę za nie rozgłaszanie w necie i gazecie, który to bank jest taki "mądry"?

dyrektor banku też był zaskoczony, że zdecydowałam się na taką wyprawę.

Nie zawstydziłaś go pytaniem, jaką proponuje rekompensatę za nie rozgłaszanie w necie i gazecie, który to bank jest taki "mądry"?

eee ja myślę, że to BIK gdzieś udupił...

jak podpiszę umowę kredytową to wtedy to nagłośnię...narazie będę cicho, żeby nie okazało się, że podniosę raban i nie dostanę kredytu.

Nie sądzę, że to wina banku w którym starałeś się o kredyt a właściwie to niemozliwe.

Zwykle takie pomyłki popełnia bik lub bank w którym masz jakieś kredyty i ten przesyła tam twoje dane.

Bank w którym starałeś się o kredyt, tylko korzysta z tej bazy i raczej musiałbyś zgłosić skargę, ale do banku który Cię zgłosił jako niesolinego klienta.