Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czekamy na zdjęcia domów z nazwą - już wykonaną, przytwierdzoną, namalowaną. Autorów honorujemy upominkiem.

Czyli nie pomyliłem się mówiąc ,ze post dotyczy tych co mają juz postawiony domek.No chyba ,że zdjęcie samej tabliczki "derekcja " też bedzie honorowac.

Pozdrawiam gorąco :D

Każda aktywność zmierzająca do nadania nazwy domowi mile widziana. Nazwa może powstać już w trakcie budowy.

Domy powinny mieć swoje nazwy, tak jak mają je ludzie, ulice, góry.

Każda aktywność zmierzająca do nadania nazwy domowi mile widziana. Nazwa może powstać już w trakcie budowy.

Domy powinny mieć swoje nazwy, tak jak mają je ludzie, ulice, góry.

ok .rozumie

czesc ciekawe to wszystko ale powiem po krotce jak powstal moj projekt znalazlem juz pobudowany domek w podobnym stylu co narysowalem sam tak by wiedziec czego chce i co mam szukac poprosilem wlascicieli tego domku co juz stoi o namiary na projektanta i on mi powiedzial ze to dom na indywidualne zamowienie wiec zabardzo powielic nie moze bo prawa autorskie i takie tam bzdury a dlaczego bzdury a bo jak sie troszke zmieni to juz nie ten sam do tu inne onkno tu mala poprawka i juz inny dom oki spoko jak dlamnie to to samo ale comi tam nie moja w tym sprawa ale najciekawsze jest to ze znalazle dokladnie taki sam dom w pracowni pewnej wirmy jako gotowce czyli projekty ktore sa juz zrobione i mozna w kazdej hwili je kupic i teraz nasowa sie pytanie jaka ja mam dac nazwe domu skoro moj projekt sklada sie z dwu juz istniejacych a raczej jednego bo ten gotowy co widzialem to juz skopiowany z tego co znalazlem
Czekamy na zdjęcia domów z nazwą - już wykonaną, przytwierdzoną, namalowaną. Autorów honorujemy upominkiem.

moją nazwe tez Redakcja by uhonorowała ?? :wink:

Sellimówka???? :D :D :D

czesc ciekawe to wszystko ale powiem po krotce jak powstal moj projekt znalazlem juz pobudowany domek w podobnym stylu co narysowalem sam tak by wiedziec czego chce i co mam szukac poprosilem wlascicieli tego domku co juz stoi o namiary na projektanta i on mi powiedzial ze to dom na indywidualne zamowienie wiec zabardzo powielic nie moze bo prawa autorskie i takie tam bzdury a dlaczego bzdury a bo jak sie troszke zmieni to juz nie ten sam do tu inne onkno tu mala poprawka i juz inny dom oki spoko jak dlamnie to to samo ale comi tam nie moja w tym sprawa ale najciekawsze jest to ze znalazle dokladnie taki sam dom w pracowni pewnej wirmy jako gotowce czyli projekty ktore sa juz zrobione i mozna w kazdej hwili je kupic i teraz nasowa sie pytanie jaka ja mam dac nazwe domu skoro moj projekt sklada sie z dwu juz istniejacych a raczej jednego bo ten gotowy co widzialem to juz skopiowany z tego co znalazlem

Ale tutaj nie chodzi o nazwanie projektu domu tak jak to robią niektóre pracownie Architektonicne ale o nazwanie tego konkretnego egzemplarza, który został zrealizowany i nie ważne że projekt nazywa się w pracowni Amelia, czy Dom w Azaliach itp...

Napisz jaką - w końcu dom i działka to jedna całość, więc chyba też się liczy. Jak ktoś ma "Ranczo X", "Hacjendę Y" czy inne "Latyfundium Z", to ten temin też oznacza przecież stricte całą posiadłość a nie samą chałupę.

Hej, fajne to... na jednym wdechu?

Ani jednego dowodu. Kiepsko nawet z poszlakami.

Ja cos moge wkleic , ale to potrwa. Moze nawet kilka lat , bo nazwy domu nie mozna wymyslic ot tak , no i jeszcze ladna tabliczke zrobic.

Redakcjo do kiedy trwa konkurs?

Nie, tu gdzieś po sąsiedzku Redakcja już odpowiedziała, że to NIE konkurs. Czyli akcja nazywania trwa in saecula saeculorum, amen. A może właśnie dlatego nie ma zainteresowania, hm? :-?