Aga - Żona Facia 06.09.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Proszę podpowiedzcie mi na jakiej wysokości powinny być okna (w pokojach i w salonie) od gotowej posadzki (ewentualnie np. od paneli). Chodzi mi o to, żeby nie zrobić za nisko ani za wysoko. Wszędzie rozmiar okien mam ten sam: (podaję rozmiar otworu okna typowego) wysokość 150 x szerokość 180. PS. Tak dla pewności jeszcze na jakiej wysokości macie okna w kuchni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.09.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 We wszystkich pomiesczzeniach oprócz kuchni dawałem na 85cm od gotowej posadzki. W kuchni ze względu na szafki i baterię pod oknem dałem wyżej - na 110cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemon 07.09.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 u mnie podobnie - 85 cm myślę że to wygodna estetyczna wysokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 09.09.2006 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 W pokojach majster robi na 85 cm, a w kuchni na 82. I musi być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.09.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Jesli masz zamiar zrobic meble w kuchni pod oknem to musisz podniesc okno wyzej, bo szafki dolne mozna zrobic na wysokosc 82 z blatem ale bedzie Ci sie niewygodnie przy nich pracowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.09.2006 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Jesli masz zamiar zrobic meble w kuchni pod oknem to musisz podniesc okno wyzej, bo szafki dolne mozna zrobic na wysokosc 82 z blatem ale bedzie Ci sie niewygodnie przy nich pracowac. Tu się chyba mylisz. W salonie kuchennym powiedziano mi żeby zrobić otwór okienny na 82 cm od gotowej posadzki (tzn już np. z kafelkami). Do tego dojdzie blat, który będzie wsunięty w ten otwór okienny. Zresztą standardowo szafki są do 82 cm a na to przychodzi blat około 2,5 do 3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.09.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Tak standart szafek to 82 plus 3-4 cm blatu, ja myslalam, ze Ty zostawiasz wysokosc 82 juz razem z blatem, po prostu zle zrozumialam.Ja w chwili obecnej mam dolne szafki 87 cm plus 4 cm blatu i bardzo wygodnie mi sie przy nich szykuje mimo, ze mam 160 cm wzrostu.W nowym domku tez chce miec taka wysokosc szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 14.09.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 czesc podejzewam ze kazdy z nas okna powinnien robic na takiej wysokosci na jakiej mu najbardziej odpowiada i czy bedzie dom stal blisko ulicy bo jesli tak to mozna zaryzykowac i okna od ulicy podnies troszke wyzej zeby wscipskie oczka potencjalnych zlodzieji nie wiedzialo gdzie co stoi pozdrawiam i dzieki za rady sprawdze we wlasnym projekcie na jakiej mam wysokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 15.09.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 ja bym ci radził ustalić z majstrem 84 zamiast 82 .... a nawet z 88 jak rozumiem on to dopiero będzie robił ?? może sie okazać w miedzy czasie tysiac rzeczy na których stracisz 1-2 cm i robiac na wymiar praktycznie zamykasz sobie droge manewru. poza tym łatwiej zamówic wyższe szafki niż obniżyć pasadzke ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts