Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szamba - ceny?

Recommended Posts

8 m3 - 3800 zł. szambo + dowóz + koparka (wykop, zasypanie , rozplantowanie pozostałej ziemii) + dźwig + posadowienie szamba w wykopie.

Podłączenie rury kanalizacyjnej fi160 wykonałem sam.

Może można by trochę taniej .... ale, ze wzgleęu na to że była to usługa w całości kompleksowa, w której nie musiałem martwić się o koordynację prac ( koparka , dowóz , dźwig - wszystko z jednej firmy), był to dla mnie dobry układ.

Wy to macie dobrze. Okolice Radomia i Poznania, nawet Warszawy to zagłębie szambowe. Ja w Olsztynie szukam już drugi miesiąc i na razie jedyna oferta na betonowe 10 m3 to 6.000 na gotowo. Koszmar jakiś. Ale chyba wezmę, bo do kręgów jakoś nie mam przekonaia, poza tym przeliczałam i razem z robocizną (pan powiedziłą, że weźmie za samą robociznę ok. 1000 :roll: ) koparką, hydraulikiem wyjdzie niewiele taniej.

Wy to macie dobrze. Okolice Radomia i Poznania, nawet Warszawy to zagłębie szambowe. Ja w Olsztynie szukam już drugi miesiąc i na razie jedyna oferta na betonowe 10 m3 to 6.000 na gotowo. Koszmar jakiś. Ale chyba wezmę, bo do kręgów jakoś nie mam przekonaia, poza tym przeliczałam i razem z robocizną (pan powiedziłą, że weźmie za samą robociznę ok. 1000 :roll: ) koparką, hydraulikiem wyjdzie niewiele taniej.

Mi z Radomia policzyli za transport specjalnie do mnie (Olsztyn) 1800zł :lol: Dowcipnisie :wink:

• 1 month później...