Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EXPANDER - największa porażka życia

jaasiaem

Recommended Posts

Witam wszystkich, którzy chcialiby skorzystać z usług tego typu firm. Niestety na to forum zajrzałam zbyt późno, na pewno skorzystałabym z rad innych użytkowników...

Dużo by opowiadać o przebiegu naszego kredytu, ale w skrócie:

wszystko trwa strasznie długo (2,5 msc), bardzo słaby przepływ informacji (właściwie żaden-żeby cokolwiek się dowiedzieć sami dzwonimy, piszemy maile i czekamy jak idioci na odpowiedź przez 3 dni), za każdym razem gdy chcieliśmy się dowiedzieć na jakim etapie jesteśmy informowano nas, że nastąpił błąd, ktoś nam tego nie powiedział i musimy donieść jeszcze to czy tamto....Najgorsze są obietnice "pieniążki wpływają na Państwa konto po 3 dniach od momentu podpisania kredytu...."(mijają właśnie 3 tygodnie) i takich przykładów można by mnożyć. Oczywiście wszystko załatwione jest przesłodkim głosem i z wielkim żalem, ale to nie poprawia mojego nastroju bo nawet nie mogę sobie porządnie nakrzyczeć, bo to tylko może pogorszyc moją sytuację :p

Poza tym najgorszy był dzień umowy, gdy okazało się że wszyscy są mega niekompetentni, niezorientowani i po prostu NIKT NIC NIE WIE! Na każde nasze pytanie dot. treści umowy (pan był zaskoczony że tak dokładnie ją czytamy...)nikt nie potrafił nam powiedzieć dokładnie o co chodzi (nie były to pytania z kosmosu!)

konkluzja jest taka

WSZYSTKIM ODRADZAM!!! :)

Wiem, że niektórzy forumowicze pisali że wszystko super, więc może my jesteśmy takim felernym przypadkiem...?

Dla tych którzy są w trakcie - powodzenia :wink:

Jeśli macie jakieś pytania-chętnie odpowiem

a ja myślę, że lepiej samemu rozejrzec się za kredytem. Do mnie zadzwonił pan z Open Finance i stwierdził, ż enie zajmie się naszą sprawą, bo mąż jest policjantem i banki nie chcą dawać kredytów za względu na ....zwiększone ryzyko śmierci....podziekowałam doradcom.. zresztą opisywałam to na forum. Poza tym jak radziłam w innym poście, przed staraniem się o kredyt radzę wystąpić do bik-u z wnioskiem o raport na temat swojej osoby...

Doradca doradcą, a trzeba samemu też mieć głowę na karku i kiedy widzimy, że mamy przed sobą osobę niekompetentną, to dajmy sobie z nia spokój... 8)

Rotacja pracowników na stanowiskach doradców klienta bywa w niektórych oddziałach tak duża, że nowi pracownicy nie zdążą zostać

"profesjonalistami", bo wylatują z roboty lub szukają lepszych posad sami... :roll:

A niektórzy nigdy nie zostaną fachowcami w swojej pracy i takich należy rozpoznać i unikać...:D

Pozdrawiam,

Pisałam o oddziale w Krakowie na ul. Wielopole

Ja też już dzisiaj wiem, że lepiej samemu się rozejrzeć...;-(

Pozdrawiam

Dokładnie takie same mam zdanie o tym oddziale - i takie same zarzuty. Tyle, że nas do umowy "nie doprowadzili" tylko do rozpaczy! Teraz sama załatwiam kredyt, i mam nadzieję, że z sukcesem.

Kto zaczyna starania a nie ma doświadczenia:

- można umówić się na wizytę u doradcy, żeby ogólnie zorientować się w temacie kredytowej, i na tym zakończyć znajomość :wink:

- resztę doczytać, dopytać na forum

- umówić się w kilku bankach równocześnie i pytać, pytać

Po takiej "zaprawie" wybrać kredyt, w międzyczasie załatwiać kolejne dokumenty. Dokumenty wymagane są takie same w 90% we wszytskich bankach - taki "pakiet " dokumentujący naszą zdolność kredytową i stan prawny nieruchomości.

Tak bym zrobiła dziś.