jaasiaem 06.09.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam wszystkich, którzy chcialiby skorzystać z usług tego typu firm. Niestety na to forum zajrzałam zbyt późno, na pewno skorzystałabym z rad innych użytkowników... Dużo by opowiadać o przebiegu naszego kredytu, ale w skrócie: wszystko trwa strasznie długo (2,5 msc), bardzo słaby przepływ informacji (właściwie żaden-żeby cokolwiek się dowiedzieć sami dzwonimy, piszemy maile i czekamy jak idioci na odpowiedź przez 3 dni), za każdym razem gdy chcieliśmy się dowiedzieć na jakim etapie jesteśmy informowano nas, że nastąpił błąd, ktoś nam tego nie powiedział i musimy donieść jeszcze to czy tamto....Najgorsze są obietnice "pieniążki wpływają na Państwa konto po 3 dniach od momentu podpisania kredytu...."(mijają właśnie 3 tygodnie) i takich przykładów można by mnożyć. Oczywiście wszystko załatwione jest przesłodkim głosem i z wielkim żalem, ale to nie poprawia mojego nastroju bo nawet nie mogę sobie porządnie nakrzyczeć, bo to tylko może pogorszyc moją sytuację Poza tym najgorszy był dzień umowy, gdy okazało się że wszyscy są mega niekompetentni, niezorientowani i po prostu NIKT NIC NIE WIE! Na każde nasze pytanie dot. treści umowy (pan był zaskoczony że tak dokładnie ją czytamy...)nikt nie potrafił nam powiedzieć dokładnie o co chodzi (nie były to pytania z kosmosu!) konkluzja jest taka WSZYSTKIM ODRADZAM!!! Wiem, że niektórzy forumowicze pisali że wszystko super, więc może my jesteśmy takim felernym przypadkiem...? Dla tych którzy są w trakcie - powodzenia Jeśli macie jakieś pytania-chętnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 07.09.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Może napisz dokładnie o jaki oddział expandera chodzi. Kolejni jego klienci bedą juz bardzie uważni przy rozmowie z doradcą.Ja osobiscie byłem w expanderze w Poznaniu w 2003 roku. Byli kompetentni i nie kombinowali przy udzielaniu odpowiedzi, ale.... wyszukałem sobie lepszy kredyt. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.09.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 a ja myślę, że lepiej samemu rozejrzec się za kredytem. Do mnie zadzwonił pan z Open Finance i stwierdził, ż enie zajmie się naszą sprawą, bo mąż jest policjantem i banki nie chcą dawać kredytów za względu na ....zwiększone ryzyko śmierci....podziekowałam doradcom.. zresztą opisywałam to na forum. Poza tym jak radziłam w innym poście, przed staraniem się o kredyt radzę wystąpić do bik-u z wnioskiem o raport na temat swojej osoby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaasiaem 07.09.2006 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Pisałam o oddziale w Krakowie na ul. WielopoleJa też już dzisiaj wiem, że lepiej samemu się rozejrzeć...;-(Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.09.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 na początku myślałam, że taki doradca to cos fajnego. Teraz zmieniłam zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.09.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Doradca doradcą, a trzeba samemu też mieć głowę na karku i kiedy widzimy, że mamy przed sobą osobę niekompetentną, to dajmy sobie z nia spokój... Rotacja pracowników na stanowiskach doradców klienta bywa w niektórych oddziałach tak duża, że nowi pracownicy nie zdążą zostać "profesjonalistami", bo wylatują z roboty lub szukają lepszych posad sami... A niektórzy nigdy nie zostaną fachowcami w swojej pracy i takich należy rozpoznać i unikać... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 08.09.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Pisałam o oddziale w Krakowie na ul. Wielopole Ja też już dzisiaj wiem, że lepiej samemu się rozejrzeć...;-( Pozdrawiam Dokładnie takie same mam zdanie o tym oddziale - i takie same zarzuty. Tyle, że nas do umowy "nie doprowadzili" tylko do rozpaczy! Teraz sama załatwiam kredyt, i mam nadzieję, że z sukcesem. Kto zaczyna starania a nie ma doświadczenia: - można umówić się na wizytę u doradcy, żeby ogólnie zorientować się w temacie kredytowej, i na tym zakończyć znajomość - resztę doczytać, dopytać na forum - umówić się w kilku bankach równocześnie i pytać, pytać Po takiej "zaprawie" wybrać kredyt, w międzyczasie załatwiać kolejne dokumenty. Dokumenty wymagane są takie same w 90% we wszytskich bankach - taki "pakiet " dokumentujący naszą zdolność kredytową i stan prawny nieruchomości. Tak bym zrobiła dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaaBaa 09.09.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Ja właśnie się umówiłem z Expanderem i Open Finance, zorientuję sie co mogą mi zaproponować i porównam z tym co oferują mi banki. Wydaje mi się, że warto sprawdzić. Wiem, że w niektórych przypadkach doradcy mogą dać nieco lepsze warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sopel750 09.09.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Jakie min. oprocentowanie teraz można uzyskać w PLN i CHF biorąc 100% inwestycji na kredyt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts