Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Która kawa?

julcik

Recommended Posts

Rozumiem, ze nikt z Kawoszy nie zna odpowiedzi na moje pytanie, a szkoda....milego zapraszania sie na kawki zycze....

Kasiu ależ wie tylko nie wie gdzie w Kielcach. W sieci sklepów typu Piotr i Paweł, oraz w Almie.

Dzieki Wciornastek :) ,

przegugluje i zobacze gdzie mam najblizszy.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrawiam Kawoszy!

Jakoze o kawce mowa mam pytanko- mam w domu takie cudo do przyrzadzania kawy o nazwie Senseo, cudo jest marki Philips, maz mieszkajac przez lata w Holandii sie do tej kawy przyzwyczail. Ja mu przezornie przy wyprowadzce do Polski zakupilam zapas ale sie skonczyl. Wrocilismy do kraju a tu nikt o takim cudzie nie slyszal i przez co nie moge dostac nigdzie takich specjalnych okraglych saszetek wlasnie do tego Senseo. :cry:

W Kielcach przynajmniej. czy ktokolwiek slyszal lub ktokolwiek wie gdzie ja moge nabyc takie saszetki i zrobic mezusiowi jego ulubiona kawke?

Bede bardzo wdzieczna.

Moze u jakiegos sprzedawcy bezposrednigo.Pare dni temu w biurze mojej lepszej polowy byl taki facet z prezentacja czegos takiego.Kawa w saszetkach,a do tego specjalny expres do kawy.Mozna bylo go u niego wydzierzawic z czym sie wiazala jakas stala miesieczna dostawa kawy,lub go kupic.

Pozdrawiam Kawoszy!

Jakoze o kawce mowa mam pytanko- mam w domu takie cudo do przyrzadzania kawy o nazwie Senseo, cudo jest marki Philips, maz mieszkajac przez lata w Holandii sie do tej kawy przyzwyczail. Ja mu przezornie przy wyprowadzce do Polski zakupilam zapas ale sie skonczyl. Wrocilismy do kraju a tu nikt o takim cudzie nie slyszal i przez co nie moge dostac nigdzie takich specjalnych okraglych saszetek wlasnie do tego Senseo. :cry:

W Kielcach przynajmniej. czy ktokolwiek slyszal lub ktokolwiek wie gdzie ja moge nabyc takie saszetki i zrobic mezusiowi jego ulubiona kawke?

Bede bardzo wdzieczna.

chyba widziałem w Media Markt albo w Saturnie, na stoiskach z ekspresami

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi! :D

na razie udalo mi sie jedynie sprawdzic link od Nefer, ale niestety za paczke na 10 kawek chca 18 zl, tj jakies 2 razy tyle ile kosztuje w Holandii. Na szczescie okazalo sie ze w najblizszym czasie wybieramy sie tam na tydzien wiec kupie pare kartonow na zapas. :lol:

A swoja droga zastanawiam sie czemu u nas wszystko musi byc jakies 2-3 razy drozsze niz tam? No moze nie wszystko ale rzeczy, ktore z pozoru sa nowoscia w Polsce a na zgnilym zachodzie to juz przebrzmiala piosenka. :-?

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi! :D

na razie udalo mi sie jedynie sprawdzic link od Nefer, ale niestety za paczke na 10 kawek chca 18 zl, tj jakies 2 razy tyle ile kosztuje w Holandii. Na szczescie okazalo sie ze w najblizszym czasie wybieramy sie tam na tydzien wiec kupie pare kartonow na zapas. :lol:

A swoja droga zastanawiam sie czemu u nas wszystko musi byc jakies 2-3 razy drozsze niz tam? No moze nie wszystko ale rzeczy, ktore z pozoru sa nowoscia w Polsce a na zgnilym zachodzie to juz przebrzmiala piosenka. :-?

Bo (podobno) to jest przedstawiciel Egberta w Polsce ... no i niełatwo ich znaleźć :):) A jeszcze jak dorzucisz koszty przesyłki..

Ale może jeszcze gdzieś znajdziesz.

Pozdrawiam Kawoszy!

Bede bardzo wdzieczna.

ostatnio widzialam w niemczech co dziwne sprzedaja te kawe w media markcie

Rozpuszczalna, marki nie będę reklamował bo i tak płacić nie bedą :evil: trochę cukru, bez mleka. Byle mocna :D Tak... ze 3 łyżeczki na kubek forumowy. :o

czy nikt z was nie pije tej "frape" na zimno?

czasami

Nigdy. Jak kawa, to tylko gorąca. I nie lubie fusiastych :wink: Tylko rozpuszczalna z mlekiem.

B.

Beti to tak jak ja :wink:

goraca piekielnie, dosyc mocna ale z odrobina mleka i... miodu ostatnio - duzo lepiej smakuje niz z cukrema - tak jak herbaty nie slodze nigdy - to kawa odrobine slodka musi byc :wink:

i... miodu ostatnio - duzo lepiej smakuje niz z cukrema - tak jak herbaty nie slodze nigdy - to kawa odrobine slodka musi byc :wink:

zgadzam się, ja slodzę miodem od dawna całkiem inny smak niż z cukrem, jak nie dpilnuję i zabraknie mi miodu to wolę wypic gorzką (kiedyś tylko taką sie piło) ale cukrem nie posłodzę :lol: :lol:

Mleko odtłuszczone wzbudza we mnie takie wewnętrzne fuj i ukryte pfe

:wink: :D

We mnie każde mleko to wzbudza :D