Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ODKOPANIE I OCIEPLENIE 50 mb FUNDAMENÓW - ILE ???

merlin_ka

Recommended Posts

Hej !!

dwie rady (jesli mozna rzecz jasna) ;-))))

1. pogon tych zdziercow !!

moja ekipa za 75mb lawy+scian fund. , w tym: reczne wykopy, przygotowanie i ulozenie zbrojenia, zalanie betonem z gruchy i wygladzenie, ulozenie izolacji poziomej, wymurowanie 1100 sztuk bloczkow betonowych, rapowka, klej+siatka+styropian, na koniec smarowidlo i okrycie czarna folia .... wszystko za 3000 zl.

2. na materialy licz jakies 1500 zl.

nie zaluj na styropian - wez 6cm,

jako smarowidlo polecam cersit CP10 - tani i bardzo wydajny,

pozd z wlkp.

Jacek

Hej !!

dwie rady (jesli mozna rzecz jasna) ;-))))

1. pogon tych zdziercow !!

moja ekipa za 75mb lawy+scian fund. , w tym: reczne wykopy, przygotowanie i ulozenie zbrojenia, zalanie betonem z gruchy i wygladzenie, ulozenie izolacji poziomej, wymurowanie 1100 sztuk bloczkow betonowych, rapowka, klej+siatka+styropian, na koniec smarowidlo i okrycie czarna folia .... wszystko za 3000 zl.

2. na materialy licz jakies 1500 zl.

nie zaluj na styropian - wez 6cm,

jako smarowidlo polecam cersit CP10 - tani i bardzo wydajny,

pozd z wlkp.

Jacek

Dzięki za info.

Styropian (chyba 10cm) i mazidło już mam - nawet mój tata zaczął kopać - ale po mojej awanturze (ma 70 lat :roll: !) zostawił te fundamenty w spokoju. Tylko,że teraz ja muszę na gwałt znaleźć uczciwych ludzi :roll: .

Może polecisz kogoś z oklic Warszawy ?

A, jeszcze dodam, że pan "zdzierca' zaproponował 5 ludzi -" żeby było szybciej :odkopaliby cały fundament i .......