Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybor projetku... Pomocy :(.

ppgg1

Recommended Posts

Witam...

Przegladalem juz chyba z 5000 projektow, moja uwage przykula "salma" z archipelagu:

http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=457

Bylbym bardzo wdzieczny za wszelkie uwagi na temat tego projektu, "szczegolnie krytyczne".

Poszukuje czegos wlasnie tych gabarytow (do 130 m2 powierzchni uzytkowej).

Mam rowniez pare pytan:

1) Czy zna moze ktos ta firme? Mozna im zaufac...?

2) Jesli juz podejme decyzje, to w jaki sposob zdobyc projekt? Lepiej osobiscie, czy moze wysylkowo.... Pytam gdyz dzieli mnie dosyc spora odleglosc od ich biura, a mam pewien dystans do "wysylek". Jak to bylo w waszym przypadku?

Domek bardzo ladny ale wydaje mi sie, ze bedzie drogi w wybudowaniu (mysle o dachu)

Co do zamawiania projektu poczta, to ja zamowilam w jeden dzien rano, a na drugi dzien mialam juz projekt dostarczony przez kuriera. Dodam, ze mam projekt z pracowni Horyzont.

Powiem tak, sama wybieram dom z Archipelagu, mają bardzo ciekawe projekty ale jak to zwykle bywa trzeba wnętrza dopasaować do swoich potrzeb. Dlatego jest możliwość wprowadzania zmian. W tym Twoim projekcie nie podoba mi się zbyt duży hol.

Jeżeli chopdzi o dach to rzeczywiście będzie kosztował sporo ale w moim projekcie jest jeszcze bardziej fikuśmy i to się w nim podoba a ponadto robi wrażenie.

Życzę powodzenia

Witam!

Buduję Salmę w systemie developerskim w Archipelagu. Wybarałam ją z ponad 100 projektów tej firmy. Nie przeszkadza mi wielkość salonu - według mnie jest wystarczający. Wielkość hallu według mnie jest ok. Za to zauroczuły mnie dwa balkony - z każdego pokoju na I piętrze jest wyjście na balkon. Zdecydowałam sie też na ten projekt ze względu na ładny taras i bardzo duże okna od strony tarasu. Rozkład dwóch łazienek (jak dla mnie) jest idealny. Myślę o ewentualnym gabinecie - stąd wyjście z pokoju na parterze bezpośrednio na taras bardzo mi odpowiada.

Kwestia przemyślenia własnych potrzeb i planów na przyszłość!