Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak to zwykle bywa - ni stąd ni zowąd przybłąkał się kot (a może go wyrzucono) Malutki, czarniutki w ubiegły ulewny wtorek biegał jak szalony pod parkingowymi samochodami, ewidentnie KOGOŚ szukając. Mijały godziny, ten Ktoś jednak nie nadchodził...Zwolniłam więc swoje stanowisko obserwacyjne w oknie i niechętnie (po przecież lało niemiłosiernie) zeszłam na podwórko. Kociak natychmiast do mnie przybiegł, usiadł obok nogi, no i nie miałam wyjścia... - deszcz nadal padał, a mi przybyło kolejne futro do głaskania. Rozwieszone po całym osiedlu i okolicy ogłoszenia nie przyniosły efektu Kociaka nikt nie szukał...Może teraz będzie miał więcej szczęścia?

Oto On w całej swojej długości - ok. 3-miesięczny kocurek, bardzo grzeczny, wie, do czego służą kuweta i drapak, nie zainteresowany wspinaniem się po meblach, mruczy jak stary zepsuty traktor, bardzo lubi przytulac się. No i oczy ma zielone Komu czarną maskotkę

http://foto.onet.pl/upload/28/32/_627967_n.jpg

https://forum.murator.pl/topic/61147-ma%C5%82e-czarne-nieszcz%C4%99%C5%9Bcie-ju%C5%BC-nie-szuka/

...

ps. anSi - przepraszam bo nie do konca w temacie- co to jest takie fajne chyba metalowe w ksztalcie glowy kota na pierwszej fotce? :roll:

:roll: :roll:

To stojak na płyty CD :) Wbrew pozorom dośc stabilny, trzy (aktualnie) galopujące żywe koty rzadko kiedy strącają "zawartość stojaka" A galopują systematycznie (w godzinach późnonocnych i wczesnorannych najczęsciej :) )

Czarny mały diabełek pilnie poszukuje rąk do głaskania :)

Małe kociaki są najfajniejsze :) Potencjalny domku - nie zwlekaj, bo stracisz najśmieszniejsze momenty z życia Czarnego nie(SZCZĘŚCIA) 8)

Do góry kocie, może dzisiaj będzie TEN właśnie dzień :-? :)
Kociak rośnie...coraz piekniejszy, ale z dnia na dzień smutniejszy, czy na pewno nie znajdzie się nikt, komu mógłby przynieśc szczęście
nadal czeka :( mój ulubiony czarny kotek naplotek Czy znajdzie amatora - domatora :-?

Z ostatniej Chwili:

Wczoraj kocur nazwany tymczasowo Tośkiem pojechał do nowego domu:

Ja i moje pozostałe dwa szkodniki w żałobie :( No, qrde...fajny był... :-?

moj ulubieniec ma domek! :lol:

Super, wspaniala wiadomosc.

Ciesze sie bardzo, bo choc przebywal w tymczasowym i mial opieke i towarzystwo, ale nadal nie mial domku na zawsze!

Usciski dla czarnulka i dla wszystkich ktorzy pomogli odmienic jego los.... http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a075.gif

Bardzo sie cieszę! :)

Fajnie masz anSi masz tylu znajomych kochających koty :) . A w ogóle to masz widać dobrą rękę do znajdowania kociom domów. Któremu to już wyprostowałaś życie? W ciągu ostatnich paru miesięcy to chyba już 3 albo 4 :lol:

kofi nie licze nawet, ale mam wrazenie, ze ktos mi te futrzaki podrzuca na podworko. Nigdy wczesniej takiej sytuacji nie bylo, zeby tyle oswojonych kociakow biegalo bezpansko :-? A z szukaniem domow tez mam problemy jak kazdy. Zostawiam ogloszenia na kazdym plocie :) wedruje z nimi na rozne lokalne i pozamiejscowe portale internetowe...pytam niemalze kazdego napotkanego na drodze czlowieka. Czarny kocurek powedrowal w czwartek do mojej znajomej z pracy (trzy tygodnie przekonywalam ja "ustnie", w koncu wzielam kociaka pod pache i pojechalam z nim do pracy, pokazalam kolezance i ...po 10 wieczorem mialam telefon, zeby kociaka natychmiast przywieźć, najlepiej z kuweta 8) ) Ot i cala historia.

A dzisiaj rano mialam telefon z pytaniem, czy TEN kociak jest jeszcze do wziecia. Dzwonila osoba, ktora akurat odnalazla zamieszczone przed miesiacem w internecie moje ogloszenie :o No cuda sie zdarzaja...czasem :)

A dzisiaj rano mialam telefon z pytaniem, czy TEN kociak jest jeszcze do wziecia. Dzwonila osoba, ktora akurat odnalazla zamieszczone przed miesiacem w internecie moje ogloszenie :o No cuda sie zdarzaja...czasem :)

Czyli masz chwilowy deficyt, jeśli chodzi o koty :wink:

Lepiej nie myśl o tym głośno :wink: