Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa garwolińska

edytkazet

Recommended Posts

To widze ze jest nas już trzy. Które zamierzają zrobić stan surowy przed zimą. Modlmy się tylko o długą i ciepłą jesien bez przymrozków.

U mnie jeszcze nic nie ma zrobionego czekam na ekipe na fundamenty, mają przyjsc pod koniec sierpnia a ściany w połowie wrzesnia.

Co do dachu chce robic pelne deskowanie, wiec jak nie zdazymy pokryc dachowką to najwyzej papę zostawimy na zime.

• Odpowiedzi 505
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Irma projekt masz dopracowany w szczegółach. Zastrzeżenia mam tylko co do ilości drzwi zewnętrznych. Dlaczego tak dużo? Jaką masz wielkość łazienki? Co do mojego projektu, to ... najprawdopodobniej Azalia z Horyzontu.

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=134&a=319&sid=5&odbicie=1

A poza tym.... :evil: :lol: nadal czekam na Warunki Zabudowy :evil: :roll: :evil: :lol:

przyjemna ta azalia. szkoda ze drzwi do lazienki wychodza wprost na salon, no ale to w sumie drobiazg...A bedziesz robic gore?

u nas drzwi zewnetrzne sa do kotlowni i normalnie, wejsciowe do wiatrolapu. piec bedzie na wegiel i nie chce zeby byl polaczony z domem, a reszta to drzwi na tarasy, bo w zalozeniu doma ma byc jak najbardziej polaczony z ogrodem,

nie zauwazylam, ze pokazalam stara wersje dolu. teraz wyjscia na taras z gabinetu juz nie ma...:(szkoda.

co do lazienki tojest to raczej wc z prysznicem niz pelna lazienka:) - ma 2,8m2.

Z góry rezygnujemy. Od początku szukałam parterówki, ale tamte odpadły, bo widziałam projekt WZ i ... dopiero ten spełnia je wszystkie, no prawie... Co do WC, bez obaw, też mnie to raziło i będzie przeniesione na prawą stronę od drzwi zewnętrznych, z wejściem od wiatrołapu. Irma a materiały masz już kupione? Z czego budujesz?

kupione materiały? a skąd:)

budujemy z gazobetonu szarego, bo szkoda mi kasy na cos czego i tak nie widac. Na dachu bedzie albo dachowka cementowa zwykla, albo tegalit, albo blacha maxi clasic - cos co przypomina blache kladziona na rabek - jedyna ekstrawagancja:). okna pcv szare. no i drewno na elewacje...ale to jeszcze nie wiem, zobaczymy ile bedziemy miec kasy. scianki wewnetrzne buduje z silikatów ze wzgledu na akustyke. strop teriva.

Co do WC, bez obaw, też mnie to raziło i będzie przeniesione na prawą stronę od drzwi zewnętrznych, z wejściem od wiatrołapu.

a myslałas o tym, zeby powiekszyc troche pokoje dzieci? sa b. malutkie, po co Ci az taki szeroki korytarz i tak nie bedzie na nim schodow...

zrobilam Ci na szybko taki maly rysuneczek...

http://images26.fotosik.pl/49/aa01e1389e0250f2m.jpg

widze że watek troche odżył :-)

Tomka fajna ta azalia. 9,6m2 na pokoje dla dzieci to wcale nie tak mało. Uważam że w sam raz, jeśli jednak wiesz że napewno nie będziesz robiła poddasza uzytkowego to moze rzeczywiscie mozna zmniejszyc ten hall. Chociaz ja uwazam ze nigdy nie nalezy zamykac sobie furtki. Moze za 10 lat stwierdzisz ze jednak gorę bys chciala zaadoptwac i wtedy duzy hall jak znalazl na schody.

Irma ty sie orientujesz w tych wnetrzach a moglabys spojrzec na moj projekt (jest w dzienniku) i popatrzec na garderobe??? Jest na gorze od sypialni. W plani są drzwi do tej garderoby a ja zawsze marzylam by byla taka szafa wnekowa tzn przez calą długość lustra przesuwane a za nią garderoba i nie wiem czy stawiać tą ściankę między sypialnią a garderobą.

czy chodzi o pomieszczenie nr 5?

chodzi Ci o to czy lepiej dac drzwi przesuwne z lustrami czy drzwi i scianke?

ja bym dala drzwi, taniej bedzie. duzo zalezy tez od tego w jakim stylu bedsa wnetrza. jesli rustykalne(wiejsko-przytulne), to takie przesuwne drzwi z lustrami nie pasuja.