Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa garwolińska

edytkazet

Recommended Posts

• Odpowiedzi 505
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

65? to co my tak krótko czekaliśmy? :o

Mój kolega miał skuteczny pomysł na przyspieszenie- co dzień dzwonił i po kilku dniach była decyzja- pozytywna oczywiście. A nam załatwiał architekt. Ja dzwoniłam do niego co dzień a tym samym on do starostwa i też krótko czekaliśmy.

Co do szczęścia to czy może być większy pech niż powódź na działce?

Wiem, wiem każdy ma swoje zmartwienia :roll:

hej, hej! u mnie sciagniety humus, wszystko w miare zgodnie z planem:)

A co u Was?

Gratulacje!

A gdzie dziennik budowy?

waham sie, bo wiem, ze wpisy beda b. nieregularne...moze poczekac i zalozyc watek w galerii? i chcialabym, i boje sie:)

Nie ma się czego bać na początku wiadomo, że wpisy są regularnie bo każdego dnia widać zasadniczą różnicą a później... tak jak u mnie :wink:

Irma czekamy na dziennik :D

• 2 weeks później...

Witam! Chciałabym dołączączyć do Waszej grupy-jeśli mnie przyjmiecie oczywiście :) W tym roku kupilismy dzialkę 1500m2 w Borowiu, kilkanaście kilometrów za Garwolinem. I planujemy wybudować na niej nasz domek. Mamy już przyznane warunki zabudowy, w tym tygodniu chcemy kupić projekt i rozpocząć starania o pozwolenie na budowę. Nasz wybraniec to dom w bluszczu z pracowni Archon.

I od razu mam pytanie do jotpe- pisałeś, że korzystaliście przy adaptacji projektu z pomocy pana Błażejczyka i że okazał się on trochę zakręcony. Czy mimo tego ,,zakręcenia" poleciłbyś go, bo właśnie jesteśmy z nim po wymianie kulku e-meili i jak na razie wszystko było ok. Zależy nam żeby ktoś załatwił za nas całą tą papierologię i czas oczekiwania na pozwolenie o którym pisałeś też jest kuszący. Ale się rozpisałam jak na pierwszy raz :oops:

isabel witamy.

Co do pytania do jotpe to postaram się na nie odpowiedzieć (jestem żoną :p )

Mimo zakręcenia Pana B. mogę go polecić. Co prawda wszystkie potrzene do pozwolenia dokuenty załatwiliśmy sami wcześniej, to adaptacja i wydanie decyzji nie trwało długo (trzeba tylko być namolnym i dzwonić co dzień do Pana B. (a on tym samym do strostwa), ja taką taktykę zastosowałam i poskutkowało). Poza tym jest tani :wink:

W Borowiu czasem bywamy więc może kiedyś się spotkamy u Ciebie na budowie :wink:

Dzięki za miłe powitanie :D a szczególnie Agajar za szybką odpowiedź, nam ten pan powiedział a raczej napisał, że załatwia potrzebne dokumenty z gminy, energetyki, wodociągów, itp. i to wszystko za około 900 zl (zależy jakie zmiany w projekcie chcemy wprowadzić), a wy sami zalatwialiście energ. i resztę?

Irma dyskoteka jak najbardziej jest i to całkiem niedaleko ale sasiedzi mówią ze nie bardzo uciążliwa :wink: zobaczymy w praktyce.

A na działeczkę jak najbardziej zapraszamy wszystkich odwiedzających Borowie, jak na razie są tam tylko początki naszego ogrodu ( ze szczególnym podkresleniem słowa początki), domek mamy nadzieje zacząć budować około czerwca następnego roku.