gosia888 06.03.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 hejJestem nowa na forum i szczerze mówiąc od tygodnia czytam czytam i jeszcze raz czytam. Aż mi sie wielkie oczyod tego czytania zrobiły. Jak juz troche poczytałam to chce też troche popisać. Chciałam znalezc jakąś grupę ale:1. nikt chyba nie buduje takiego domku jak ja chce mad max ze studia atrium2. nie ma grupy siedleckiej (a pod taka bym sie chetnie podłączyła)3. w grupie planujących budowę w 2007 roboty już tak ruszyły że ja za nimi jestem na szarym tle wiec moje problemy nie byly by ich problemami Z powyzszych powodow chcialabym sie podlaczyc pod wasza grupe. Buduje sie dokladnie jadąc z siedlec do garwolina (12 km od siedlec). Na razie jestem na etapie początkowym mamy działkę i no i na oku projekt z ktorym moze byc problem bo minimalna szerokosc dzialki to 20,60 a nasz projekt ma 20,10 wiec jakby nie patrzec 0,5 metra brakuje. Do tego zaczelam papierkowa robote i tu podobno z prądem problem będzie bo chcą by we własnym zakresie zrobic projekt stacji transformatorowej a to podobno ok 5 tys kosztuje. No i tak aha myslalam ze zaczne w tym roku ale nie wiem czy ten plan mi wyjdzie. Bo juz sie dowiedzialam ze z robotnikami ciezko. Wiec taka troche podlamana jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 07.03.2007 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witamy w naszej troche ospałej grupie Z robotnikami ciężko bardzo - to prawda z materiałami budowlanymi jescze gorzej a z papierkami najgorzej ale bądźmy dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 07.03.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Może grupa przestanie być ospała jest taka sliczna pogoda na dworze.edytakaz i jak znalazlas juz murarzy?Ja w sobote jade do architekta i podobno on daje jakies namiary na murarzy. Zobaczymy jak to bedzie. Moze bedzie sliczna pogoda caly czas i wszyscy murarze sie szybko uwina i wezma chociaz na jesien moj domek. Co do projektu to napisalam do atrium bo to od nich ten domek i pani mi odpisala ze minimalna szerokosc dzialki to 19,60 a nie 20,60 bo z jednej strony nie mam okien a wtedy wystarcza 3 metry. Wiec sie ciesze. Wiec jak u reszty postepy co macie zrobione? Mam nadzieje ze jednak odzyje ta grupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.03.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Czy ktos z Was drodzy grupowicze dostał juz wrunki zabudowy? Ile czekaliscie?Bardzo mila Pani w starostwie mówiła o 3 miesiacach, prawda to? czy nastawiac sie na dluzsze czekanie? A ha i czy w miedzyczasie mam sie dowiadywac o warunki przylaczenia do sieci energ. czy czekac na wz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 07.03.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ja troche początkująca wiec pociagne ten temat warunkow zabudowy. Przepraszam ze zadam durne pytanie ale czy kazdy musi skladac podanie o te warunki zabudowy czy tylko te osoby co nie maja miejscowego planu ogólnego zagospodarowania przestrzennego. Znalazlam taka strone http://demo-powiat.finn.pl/index.jsp?bipkod=/003/002/012/001 a w niej jest napisane Dodatkowe informacje: Ustalenie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu następuje w drodze decyzji w terminie do 2 miesięcy, z zastrzeżeniem, że czas oczekiwania na brakujące materiały lub opinie innych organów lub instytucji nie wlicza się do wyżej określonego terminu załatwienia sprawy. Odbiór decyzji na stanowisku wydziału architektury w biurze obsługi interesantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 wniosek jest potrzebny tylko tym osobom co nie maja miejscowego planu ogólnego zagospodarowania przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 07.03.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 dzieki Irma, bo juz sie zmartwiłam że coś przeoczyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 07.03.2007 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 znalazłam murarzy ale było ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.03.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Napisz cos wiecej. plisss... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 07.03.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 no wlasnie edyta napisz jak tam bylo z murarzami?Na kiedy sie umowilas?Drodzy są?Długo szukałaś?Jak znalazłaś? My tez musimy zacząć szukać. Już mnie to przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 07.03.2007 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ogólnie mówiąc najlepsze ekipy (te z polecenia) mają juz caly rok zajęty Jeżeli jakaś ekipa mówi, że maja wolne terminy to lepiej ich jakoś sprawdzic bo nie wiadomo skąd się wzieli Co do kosztów to w tamtym roku w naszej okolicy za samo wymurowanie domu takiego średnio dużego (około 150m2) różne ekipy brały około 15000 czyli wychodzi jakies 100 zl za metr. Życze powodzenia w szukaniu ekip! co do terminów to jeszcze można myśleć o sierpniu i dalej a o znalezieniu ekipy np. na maj, czerwiec czy wczesniej to można tylko pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.03.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Edyta, a kiedy Ty budujesz?Czy mozesz dac namiary na swoja ekipe, nawet jesli nie maja wolnych terminow w tym roku to moze na przyszly maja...ja w tym roku stawiam tylko fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 07.03.2007 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ja chce budować jak najszybciej tzn. w tym roku narazie czekam na warunki zabudowy Co do namiarów to wyśle Ci jakieś numery na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.03.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 dlugo czekasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 08.03.2007 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 już z półtora miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 08.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 to wg tego co Pani w urzedzie mowila zostalo Ci jeszcze 1,5 + oczekiwanie na pozwolenie. Czyli, ze wczesniej niz w maju nie zaczniesz, ale to chyba wystarczy, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 08.03.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 wiem wlasnie ze z murarzami najciezej. Ja bym chciala zdążyc przed zimą czyli wrzesien by mi starczyl. Podobno taki domek jak moj 90m2 2 tygodnie i jest postawiony. Tylko ja nie mam pojecia jak w ogole zacząć szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 08.03.2007 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 popytaj projektanta, sąsiadów kto im budował jeśli któraś robota Ci sie spodoba i o ich opinie - oczywiście jak ludzie są w porządku to można popytać ale i tak można sie naciąć. ja tam wszystkich biorę z polecenia i jak narazie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 08.03.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 gosia888, ale wasz dom jest wiekszy niz 90m2, 90 ma sam parter a calkowita to 184m2, wiec to nie jest maly domeczek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 08.03.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Irma nasz domek ma łącznie 90.35 na dole ma 52,50 a na górze 38,10 plus garażtak wygladal bedzie moj domekhttp://img154.imageshack.us/img154/402/madmaxnw1.jpg a jest to mad max ze studia atriumhttp://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-282,302,61,parter.html a propo jeszcze prądu. Wczoraj z latarką szukałam z moją sąsiadką najbliższego słupa i stacji transformatorowej i znalazlam!!! teraz jeszcze musze pogonic meza do elektrowni by zlozyl wszystko. I teraz pytanie znalazlam jedynie wniosek o przyłaczenie na tereny Łodzi a czy u nas taki wniosek podobnie wygląda? http://www.zelt.pl/docs/wniosek_o_przylaczenie_23.pdf Mój mąż nie orientuje sie w niczym i muszę zawsze mu wszystko dokładnie opisac co ma zrobic (ja niestety nie moge sama chodzic poniewaz pracuje w wawie i dopiero o 19 w domu jestem). Ostatnio go wyslalam po mapke nie taką co robi geodeta tylko zasadnicza to baba w gminie mu powiedziala ze musi to robic geodeta. A on potulnie sobie poszedl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts