gosia888 04.04.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 TomKa super ten domek. Z zewnatrz sliczny. A w srodku tez bardzo fukcjonalny gdyby nie ta kotlownia. Ja patrze tak jak pod siebie i ja bede palila weglem. Wiec gdybym wybrala ten projekt to z garazem bym brala a tam podobno jest informacja ze w garazu jest wydzielone miejsce na pomieszczenie gospodarcze. Wiec tam bym przechowywala wegiel a w kotlowni bym palila. 4m2 starcza. Ale jak dla mnie to sie nie zmiesci z garazem bo mam za waska dzialke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 04.04.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Irma gratuluje!!!!A kiedy ruszaszz budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 04.04.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 cholera durna elektrownia. Mają 2 tygodnie na okreslenie wnioskow a w pt bedzie juz 3 tygodnie i nic. Zadzwonilam do nich a facet ze nie wie kiedy bedzie bo mają dużo pracy. To co ja mam teraz robic? Czekac jak ta idiotka? W jaki sposob moge ich pospieszyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 04.04.2007 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 raczej mają miesiąc a nie 2 tygodnie ale nie wiem moge się mylic, może poproś po dobroci a pracy mają na pewno dużo bo wszyscy na gwałt chca budować tylko ciekawe z czego bo nie ma cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.04.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Irma gratuluje!!!! A kiedy ruszaszz budowa? dzieki, chcemy w tym roku na jesieni zrobic stan zero, a reszte w przyszlym, ale jak sie nie da to wszystko w jeden sezon czyli od 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 04.04.2007 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Irma gratuluje!!!! A kiedy ruszaszz budowa? dzieki, chcemy w tym roku na jesieni zrobic stan zero, a reszte w przyszlym, ale jak sie nie da to wszystko w jeden sezon czyli od 2008 Ale materialy w tym roku kupujecie?? bo to ostatni rok na odliczenie vatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.04.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 TomKapodpiwniczenie zepsuje bryle tego domu...niestety, bedzie grzyb.co do pomieszczenia gospodarczego: moim zdniem z wejsciem na wprost wiatrolapu jest funkcjonalne, pod warunkiem, ze dom bedzie ogrzewany gazem. A co do tego, ze jest w srodku: uwierzcie mi nie bedziecie tego odczuwac, inaczej czyta sie plany a inaczej wyglada dom w 3d. poza tym ono dosc fajnie oddziela strefe nocna od dziennej, jesli chcecie kiedys dobudowac z boku garaz to moze zamienicie gospodarcze z lazienka, wtedy bedziecie mogli zrobic przejscie z garazu bezposrednio do domu. Co do okna naroznego, podzielam zdanie wiekszosci - niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.04.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Irma gratuluje!!!! A kiedy ruszaszz budowa? dzieki, chcemy w tym roku na jesieni zrobic stan zero, a reszte w przyszlym, ale jak sie nie da to wszystko w jeden sezon czyli od 2008 Ale materialy w tym roku kupujecie?? bo to ostatni rok na odliczenie vatu wiesz co, nie wiem, podejrzewam, ze dopierow przyszlym, mam taka nadzieje, ze jakos ten durny wat da sie obejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 04.04.2007 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 raczej nie dlatego ja chce kupić w tym roku jak najwięcej sie da tylko nie wiem jak duży kredyt dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 04.04.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 raczej mają miesiąc a nie 2 tygodnie ale nie wiem moge się mylic, może poproś po dobroci a pracy mają na pewno dużo bo wszyscy na gwałt chca budować tylko ciekawe z czego bo nie ma cegły Ale ja zadzwonilam do elektrowni i sie zapytalam jaki mają czas. A facet odpowiedzial ze 2 tygodnie. Wiec on by raczej nie oszukal nie na swoją korzysc. A propo tego vatu i odliczania to kazdy sie spieszy i napedza rynek tak ze ceny tak strasznie drozeją. A za rok moze sie okazac ze z vatem ceny beda takie same jak teraz z mniejszym vatem. Przynajmniej mam taką nadzieje. Boom na mieszkania z drugiej reki podobno sie konczy. A na budowe tez ma sie skonczyc za rok. Moze ceny nie spadną znacznie ale przynajmniej nie bedzie problemu z ich zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 04.04.2007 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 miejmy nadzieję ale ceny np. armatury też poszly w góre? bo z tego co wiem to niektóre armatury można odliczyć a w tym roku raczej tego nie dam rady wszytskiego kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.04.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Irma gratuluję! Ja o swoich "warunkach" mogę jeszcze marzyć. Jestem chyba na tym samie etapie co gosia888. Dziękuję za odpowiedź w sprawie mojego domku. Zmartwiłaś mnie tym grzybem. W sumie nie podnosilbym go dużo w górę... Kotłowni nie chciałabym przenosić z uwagi na komin Irma napisz coś o swoim projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.04.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 jotpe, co u Ciebie? Zdecydowałeś się ostatecznie z czego budujesz ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.04.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 mamy projekt indywidualny, taka nowoczesna stodola. Wysoka scianka kolankowa i trzy lukarny.Na dole bedzie salon i dwa gabinety, bo parcujemy w domu. Kuchnia, kotlownia, wc z prysznicem.Na gorze nasza sypialnia z lazienka i garderoba, pralnia, sypialnie i mala lazieneczka dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 05.04.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 jejku tak to strasznie wolno leci. Ale musze sie uzbroic w cierpliwosc. Na szczescie warunki mialam wiec to o tyle dobrze. A dzisiaj dalam ogloszenie do tygodnika o sprzedazy mieszkania. Bo juz czas kupowac materialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 05.04.2007 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 ja juz mam projekt "warunków" więc myślę że juz niedługo........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 05.04.2007 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 ja juz mam projekt "warunków" więc myślę że juz niedługo........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.04.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 co to znaczy projekt warunkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jotpe 05.04.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 jotpe, co u Ciebie? Zdecydowałeś się ostatecznie z czego budujesz ściany? Tak. Będzie to suporeks ponieważ ma dwukrotnie większą wydajnośc na m2 od ceramiki, którą mam w projekcie. Papiery o pozwolenie na budowę już złożone i czekam... Ekipa wybrana i jeszcze utargowałem z ceny 1000zł co daje w sumie i tak wysoką cenę 34tys za stan surowy z pokryciem dachu. Spędziłem już jeden dzień na wypompowywaniu wody z terenu działki i to jeszcze nie koniec tych zabiegów . Nie obyło się oczywiście bez przysłowiowej kłody pod nogi .... na działce zabrakło prądu. Kabel gdzieś pod ziemią ma zwarcie i wywala jedną fazę. Podejrzewam sąsiada przez którego działkę kabel ten przebiega. Robił sobie ogrodzenie wraz z bramą i pewnie gdzieś nadciął izolację. chyba czeka mnie małe kopanie i wymiana uszkodzonego odcinka. Parę zdjęć z akcji "pompa" już mam i myślę czy czasem nie pora na założenie dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 05.04.2007 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 co to znaczy projekt warunkow? tzn. projekt decyzji o warunkach zabudowy jescze później go uzgadniają i dopiero wydają decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts