aladin07 07.09.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 do znawcow geodetow w szczegolnosci choc czesc z Was i tak pewnie jest lepiej poinformowana niz nie jeden geodeta moja dzialka ( bedzie na dniach przepisana ) sklada sie w sumie z dwoch ktore maja razem ok 9,5 ara wiec budynek postawie tak ze na pewno po czesci bedzie stal na jednej a po czesci na drugiej dzialce. wobec tego czy musze te dzialki scalic? czy moge bez tego wystepowac o pozwolenie na budowe? jak ten temat wyglada, ewentualnie ile trwa i ile kosztuje scalenie dzialek? z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 07.09.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Z praktyki wiem że nie powinieneś mieć problemów z wybudowaniem domu na dwóch działkach. Jeżeli powstały one w wyniku podziału to przepisy o ewidenji gruntów mówią że należy je wykazywać oddzielnie nawet jeżeli są tego samego właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 11.09.2006 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 no ale wlasnie w urzedzie mi przy skladaniu wniosku o warunkizabudowy powiedziala ze przed przystapieniem do skladania wnioskuo wydanie pozwolenia na budowe musze dzialki scalic !podobnie mi ostatnio powiedzial pewien geodeta - wprawdzieswiezy dopiero po studiach ale ponoc pytal kogos i tez siezdziwilem ze to jest niezbedne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 11.09.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 ja mam identyczną sytuację, pytałam w starostwie, powiedzieli, że mogę budowąć na 2 jeżeli obie należą do mnie i budową będzie zgodna z przepisami (tzn odległości od sąsiadów z 2 stron 3 lub 4 m). I tyle. Nic nie muszę scalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 11.09.2006 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 hmmm no sam nie wiem. dzisiaj sie spotykam jeszcze z tym geodeta i pogadamz nim i bede wiedzialm co i jak i gdzie dalej zalatwiac bo to tyledzialow w gminie i powiecie jest - kazdy od innej sprawy ze sie samgubie jeszcze w tym. jak popytam w kilku to bede mial jasnosc sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 06.10.2006 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 no a mi powiedzieli w gminie ze musze scalic wiec mi geodeta scala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 26.03.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 no a mi powiedzieli w gminie ze musze scalic wiec mi geodeta scala Chłopina chce zarobic i tyle. Zależy jaka była sytuacja z odległościami od granic (sąsiadów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 26.03.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Ja mam wybudowany dom na dwóch niescalonych działkach. Nie jest to żaden problem i nie daj się robić w bambuko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts