zibi.maz. 10.04.2003 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 On 2003-04-10 22:16, Dyletant wrote: Ja mam u siebie mase brzóz i brzózek, ale nie wiedzieć czemu najpiękniejsza wyrosła osika. Słyszałem, że nie jest to drzewo najkorzystniej oddziałujące. No, ale jest taka piękna, że jej przecież nie wytnę. Co robić? Rzeczywiście tak jest. Żartując powiem, że najlepsze z osiki są kołki do zabijania wampirów. A poważnie - jesli masz na działce dużo brzóz, to niech ona sobie rośnie.Nie chcę być źle rozumiany - nie namawiam do wycinania pięknych drzew tylko dlatego, że nie mają korzystnego wpływu na nasze samopoczucie. Powtarzam tylko, że pod takimi drzewami nie powinno się organizować kącika wypoczynkowego.Często możliwe jest także oddzielenie się od takich drzew jakby "ekranem" z roślin bardziej dla nas przyjaznych / pisałem już o tym powyżej/.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 10.04.2003 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Zibi, Twoje rady są nie do przecenienia, mam nadzieję, że nadal będziesz nam podpowiadał.Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 11.04.2003 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Dzięki Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 15.04.2003 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Hmm, mój dąb rośnie między brzozą i jarzębiną. Pewnie go zneutralizują i nie muszę sie martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 15.04.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Zibi, a do sosenek też są jakieś zastrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi.maz. 15.04.2003 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 On 2003-04-15 14:44, magmi wrote: Zibi, a do sosenek też są jakieś zastrzeżenia? Do sosenek nie. Tylko do modrzewi, aczkolwiek jeszcze mozna spotkac opinie o niezbyt korzystnym wpływie cisów. Ale cis rosnie bardzo wolno i nie jest zbyt popularny. Dąb na twojej działce nie rosnie w pokoju.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonja 18.04.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 cieszę się, że udało mi się trafić na taki ciekawy wątek. ja też zamierzam zasadzić piękną jarzębinkę, myslałam też o bzach, ale nie wiem jak ich korzenie się rozrastają. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonja 18.04.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 jeszcze zapomniałam zapytać jakie najlepiej zasadzić drzewka przy ogrodzeniu, chodzi mi o jakieś niewysokie iglaczki, niewysokie, czyli powiedzmy do 2 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi.maz. 18.04.2003 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Proponuję świerki białe odmiany "conica" wolno rosnący ale piekny iglak lub odmiany "daisy's white".Wolno rosna również jodły koreańskie / tak do 1,8 m/, mnie szczególnie podobają sie odmiany "aurea", "piramidalis"i "golden glow". Przepięknym drzewem jest także sosna bośniacka, szczególnie odmiana ogrodowa "Compact Gem". Drzewo 10-15 letnie ma około 1,4-1,6 metra.Mysle , że taka kompozycja wyglądała by super.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts