niktspecjalny 12.09.2006 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 dziękuję, może się skuszę dzisiaj będąc na budowie wyskoczyłam w międzyczasie do swojego lasku nieopodal i znalazłam 30 podgrzybków !!!! :) i zjadłam je z ukochanym przy świecach i winku a potem żyli długo i szcześliwie..........a fotka gdzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 12.09.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 ale nazbieraliście.gratuluje. Robert i Aga powiedzieli jeśli maczlaki to ... ja widze je w lesie ale chyba ich nie zbieracie??? jeżeli chodziło wam o maślaki ...to wydaje mi sie ,że one nimi nie są. a może mączłaki to tak z polskimi znakami pisząc..Reasumując,,,dla mnie to kruchaweczka omszona albo jej odmiana. pozdrawiam To co widać na fotce mozna nazwać plantacją maślaczków (na 100 % to są maślaki zwyczajne, tylko że już w zaawansowanym stadium ) Gdybym miał je wszystkie zbierać to musiałbym sie przeprowadzić do tego lasu na jakiś czas Tego dnia akurat zbierałem głównie prawdziwki, kozaczki czerwone i babki oraz kurki. Nawet dla podgrzybków nie było tym razem miejsca w koszu Podobnie jak ty jeżdzę do lasu żeby przede wszystkim odpocząć od problemów dnia codziennego. A grzybki to tylko taka dostawka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.09.2006 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Rozumie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.09.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 a ja poszlam na latwizne bo grzybow zbierac nie umiem no i nabylam na okolicznym bazarku - kurki i maslaki pyyyychaaa byly.... choc pewnie takie zebrane wlasna reka lepiej smakuja och Ty!!! ja myślałem zupełnie odwrotnie.Sama zjadłaś te grzybki?A maślaki też sama obieralaś? hihihi. pozdrawiam Cie najserdeczniej jak potrafie. no coz... pożarłam te grzyby z rodzinka - znaczy sie : mama tata i młodszym (o 14 lat ) braciakiem wiec nie ejstem juz taka swinka ze sama maslaki... byly juz obrane .... mowilam ze poszlam na łatwizne rowniez pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.09.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Robert i Aga noo kurs by mi sie przydal nie pzrecze kiedys pisalam (chyba nawet w waszym watku o grzybach) bylam raz na grzybobraniu.... i znalazlam grzybka... nastapilo to metoda dosyc niekonwencjonalna bo... nadepnelam na niego w zwiazku z czym ...nie nadawal sie do spozycia hmmm moze jak sie wybiore do przyjaciolki w te okolice Miedzyrzecza to zachacze o Was i przeprowadzicie male szkolenie aha- a gzryby na fotkach - rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 12.09.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Zielonooka, dzięki za miłe słowa Jakbys była przejazdem to zapraszamy serdecznie Zabierzemy Cię w nasze lasy,w których przejdziesz mały kurs w zbieraniu grzybkow Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 12.09.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 ... rekordziki ... rekordziki ... nie zbieram na "akord" ... wychodzę z lasu kiedy mam pełny kosz ... http://www.chefpaul.net/forest/060912_01.jpg ... albo kubek http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1379322#1379322 a ja poszlam na latwizne bo grzybow zbierac nie umiem .................. ... hmmm, ... może to Tobie trochę pomoże Drzwi do lasu (w przekroju całego roku ) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.09.2006 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 ... rekordziki ... rekordziki ... nie zbieram na "akord" ... wychodzę z lasu kiedy mam pełny kosz ... http://www.chefpaul.net/forest/060912_01.jpg ... albo kubek http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1379322#1379322 a ja poszlam na latwizne bo grzybow zbierac nie umiem .................. ... hmmm, ... może to Tobie trochę pomoże Drzwi do lasu (w przekroju całego roku ) pzdr och Ty w życiu....Piękne podgrzybiory.Ja tego nie miałem na myśli mówiac ,że zierajcie na akord i róbcie fotki.To bardzo przyjemna "praca "to zbieranko a tak na marginesie to chwaląc sie fotka troszku pokozujesz jaki jest twój rekordzik.Nawet jak to nazywasz akordem to i tak zawsze ten co to ogląda bedzie Ci zazdrościł wyniku i oczywiście bedzie sie zastanawial : co on z nimi zrobi?Ten co nie czuje przyjemności (bluesa) w zbieraniu i tak pójdzie na ryby. a teraz mam prywate do Ciebie jezeli takową moge mieć. Najednym ze zdjeć stoisz przy grilu.To samoróbka ,czy profesjonalno- firmowy? pozdrawiam i narazicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.09.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 ... jeszcze o grzybach, (przypomniało mnie się zdarzenie z ubiegłego roku) ... tak więc, wychodzę z lasu taszcząc swój pełny "koszyczek" grzybów do swojego autka, widzę w pobliżu, że jest zaparkowany obok drugi samochód i stoi koło niego jakaś rodzinka (chyba), z dwójką dzieci, ... podchodzi do mnie chłopaczek (tak "na oko" 6 - 7 lat) i mówi "ale ma Pan pełny koszyk, ale czemu te grzyby takie małe, CZY ONE SĄ JUŻ DOJRZAŁE" nie mogłem powstrzymać się od śmiechu i głośno parksnąłem, (z rodzinką rozmawiałem jeszcze z pół godziny, tłumacząc im drogę do "niedojrzałych" grzybów) ... @ niktspecjalny ... o który grill pytasz ? murowany czy jeden z mobilnych ? (jestem na bardzu wielu zdjęciach "z grillem", ponieważ zajmuję się ich projektowaniem i użytkowaniem) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.09.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Paul ja te stronke juz widzialam - piekna ale chyba mi nie pomoze ja po prostu nie widze gzrybow jak wejde do lasu naparwde - predzej nadepne aha- pozatym jest jeden duzy problem "logistyczny" w zbieraniu grzybkow - chyba trzeba wczesnie rano wstac na grzybobranie? a to juz ...ciut mnie przerasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 13.09.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 hej Grzybiarze a Wy jestescie ze szkoly wykrecania czy ucinania grzybka ? Chef P - Twoje zbiory (mniam ) - a konkretnie to ich nogi wskazuja ze chyba jestes od wykrecania Bo ja slyszalam sprzeczne teorie - jedni ,ze lepiej ukrecac - a inni ze obcinac Chodzi mi o pozostawienie grzybni - zeby w nastepnym sezonie tez wyrosly.. Dziekuje za wypowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.09.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Paul ja te stronke juz widzialam - piekna ale chyba mi nie pomoze ja po prostu nie widze gzrybow jak wejde do lasu naparwde - predzej nadepne aha- pozatym jest jeden duzy problem "logistyczny" w zbieraniu grzybkow - chyba trzeba wczesnie rano wstac na grzybobranie? a to juz ...ciut mnie przerasta ... chyba nie jest tak źle ... grzybki dobrze widać ... szczególnie te większe ... z "logistyki" ... ja do lasu jeżdżę około 10:00, a czasami nawet po południu, (nie wiem skąd się wzięło przekonanie o wczesnym wstawaniu ... chyba żeby ubiec innych grzybiarzy ... wg mnie jest to bez sensu ... czy o późniejszych godzinach grzyby znikają hej Grzybiarze a Wy jestescie ze szkoly wykrecania czy ucinania grzybka ? Chef P - Twoje zbiory (mniam ) - a konkretnie to ich nogi wskazuja ze chyba jestes od wykrecania Bo ja slyszalam sprzeczne teorie - jedni ,ze lepiej ukrecac - a inni ze obcinac Chodzi mi o pozostawienie grzybni - zeby w nastepnym sezonie tez wyrosly.. Dziekuje za wypowiedz ... wg mnie "wykręcanie" czy "wycinanie" ... grzybów nie stanowi żadnej różnicy przy zachowaniu grzybni (naważniejsze, żeby ich nie wykopywać razem z grzybnią ) ... osobiście postępuję w następujący sposób: ... kiedy w lesie jest mokro grzyby "wycinam" (by nie "brudziły" innych w koszyku), gdy jest sucho poprostu "wykręcam" pozdrawiam serdecznie grzybiarzy (i nie tylko) http://www.chefpaul.net/smiles/mashroomG1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.09.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 http://images4.fotosik.pl/126/04627fa3589b9a02.jpg http://images3.fotosik.pl/162/79a532cded359be0.jpg najgorsze w grzybobraniu są kleszcze jeden mnie dopadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 14.09.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Krótki spacer po lesie http://img169.imageshack.us/img169/3558/p1010296qo2.jpg Moja największa radość http://img453.imageshack.us/img453/7601/p1010312dj0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.09.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Maxtorka, a co to za grzybki????????? te ostatnie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 14.09.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 rydze. pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.09.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 rydze. pycha smakują jak czekolada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 14.09.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 rydze. pycha Pyszotka A najbardziej mnie cieszy że rosną nieopodal mojego domku Wyczaiłam to miejsce i chodziłam tam prawie codziennie doglądając jak ślicznie rosną . Gdyby mnie ktoś obserwował to by pomyślał że jakaś szurnięta , chodzi na czworaka przy drodze i w kupce liści grzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 14.09.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 rydze. pycha smakują jak czekolada? Lepiej Chociaż jak z orzechami laskowymi to bym się zastanowiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.09.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 skoro pychotka to opiszcie proszę jak smakują ja niestety z wyjątkiem Rydza forumowego nie miałam z nimi do czynienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts