Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeden duży ogrzewacz wody na cały dom?

sylvo

Recommended Posts

Gość Jacek K.
Akurat w moim przypadku rur jest bardzo mało bo łazienki od kotłowni jedna przez ścianę, druga przez strop. Ogrzewacz zasilałby jedynie kabinę na dole i wannę na górze. Przy umywalkach małe ogrzewacze Daffi.

Ja tak zrobię, tzn. dam jeden przepływowy centralny + małe termy lub ogrzewacze do kranów. Tez mam blisko łazienki i "kotłownię".

Gość Jacek K.
witam. mam i użytkuję przepływowy ogrzewacz wody Simensa 24k od 11 lat . teraz nie zamontowałabym już takiego tylko punktowe. straty są spore jeszcze przy wielu osobach . nie polecam zdecydowanie . pozd. ana

Straty wody czy straty energii?

witam. mam i użytkuję przepływowy ogrzewacz wody Simensa 24k od 11 lat . teraz nie zamontowałabym już takiego tylko punktowe. straty są spore jeszcze przy wielu osobach . nie polecam zdecydowanie . pozd. ana

Straty wody czy straty energii?

witam. straty wody i energii; proste umycie rąk dziecka , które odbywa się wielokrotnie w ciągu dnia odkręcenie kranu - woda leci żeby się nagrzała . po umyciu woda ciepła zostaje w rurach i studzi się . przy kłopotach z ciśnieniem w rurach (niestyety taka jest nasza polska prowinncjonalna rzeczywistość) nie załączy się podgrzewacz. odradzam ana

Gość Jacek K.
witam. straty wody i energii; proste umycie rąk dziecka , które odbywa się wielokrotnie w ciągu dnia odkręcenie kranu - woda leci żeby się nagrzała . po umyciu woda ciepła zostaje w rurach i studzi się . przy kłopotach z ciśnieniem w rurach (niestyety taka jest nasza polska prowinncjonalna rzeczywistość) nie załączy się podgrzewacz. odradzam ana

OK, dzięki. Czyli jak rozumiem: masz tylko i wyłącznie dobrze dobrane podgrzewacze przepływowe przy punktach odbioru wody?

Poprawka: MIAŁABYŚ tylko punktowe