asia1997 08.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Nie wiem co to jest, moja sunia od jakiegoś tygodnia ciągle się drapie, przewraca na grzbiet i tarmosi sie na trawie, w piasku w domu.Robi to prawie bez przerwy. Jest czysta, nie posiada pcheł, skóre ma czystą bez krostek, innych wyprysków. Wczoraj ją wykąpałam, myślałam że to pomoże ( pomimo tego że była czysta ) ale nic to nie pomogło. Pewnie wizyta u weterynarz nieuchronna, ale może ktoś się spotkał z podobną sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 08.09.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 To chyba co uczuleniowego, czy kapala jš w szamponie dla psów, te dla ludzi często uczulaja psa i wtedy sie drapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 08.09.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Faktycznie moze to byc wina szamponu.Nawet te dla psow czesto uczulaja (znajomi maja yorka ktory nie wszystkie szampony toleruje).Ja osobiscie wybralabym sie jednak do weta, zeby wykluczyc jakies inne powody alergii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 08.09.2006 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 kapie jš w szmponie dla ludzi, ale kšpałam jš wiele razy i nigdy nie było takiego problemu. Ostatnio kupilam na próbe suchš karmęw Rossmanie. Kali bardzo smakuje, ale może to jš uczuliło.Wybiorę się dzisiaj do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 08.09.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Karma tez moze byc powodem uczulen.Napisz jaki bedzie skutek wizyty u weta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 08.09.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Mój pies dostał też straszego uczulenia po taniej paskudnej karmie - nigdy więcej... A swędział go cały pysk..... Cały czas się ocierał o wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 11.09.2006 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Więc jednak alergia, i to najprawdopodobniej od pcheł. Nie wiem skšd, Kala nie ma pcheł, jednak wet. znalazł lady że były. To mogła być nawet jedna pchła, ktora spowodowała uczulenie. Dostała dwa zastrzyki i jakie tabletki i po około 4 godz. sunia przestała się drapać. Co za ulga dla niej i dla nas.Zupełnie nie wiem skšd mogła złapać te pchły, systematycznie używam rodka przeciwko kleszczom i pchłom. Nie rozumiem, a jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 11.09.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Ostatnio mam spore wątpliwości co do skuteczności tych środków na pcgły i kleszcze. Wszystkie moje dziewczyny (2 suki i kotka) są posmarowane środkiem atypchelno-kleszczowym i do tego noszą obroże i każda miała w tym roku przynajmniej 1 kleszcza i to mocno juz upasionego. I to w niedużej odległości od obroży. I to są bardzo porządne obroże (podobno , bo drogie i kupione w zaufanym sklepie). Ta pchła mogła wskoczyć i zanim zdechła pogryźć psiunię. A ta widać nienawykła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts