Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drapiący się pies!!

asia1997

Recommended Posts

Nie wiem co to jest, moja sunia od jakiegoś tygodnia ciągle się drapie, przewraca na grzbiet i tarmosi sie na trawie, w piasku w domu.Robi to prawie bez przerwy. Jest czysta, nie posiada pcheł, skóre ma czystą bez krostek, innych wyprysków. Wczoraj ją wykąpałam, myślałam że to pomoże ( pomimo tego że była czysta ) ale nic to nie pomogło.

Pewnie wizyta u weterynarz nieuchronna, ale może ktoś się spotkał z podobną sytuacją.

Więc jednak alergia, i to najprawdopodobniej od pcheł. Nie wiem skšd, Kala nie ma pcheł, jednak wet. znalazł œlady że były. To mogła być nawet jedna pchła, ktora spowodowała uczulenie. Dostała dwa zastrzyki i jakieœ tabletki i po około 4 godz. sunia przestała się drapać. Co za ulga dla niej i dla nas.

Zupełnie nie wiem skšd mogła złapać te pchły, systematycznie używam œrodka przeciwko kleszczom i pchłom. Nie rozumiem, a jednak.

Ostatnio mam spore wątpliwości co do skuteczności tych środków na pcgły i kleszcze. Wszystkie moje dziewczyny (2 suki i kotka) są posmarowane środkiem atypchelno-kleszczowym i do tego noszą obroże i każda miała w tym roku przynajmniej 1 kleszcza i to mocno juz upasionego. I to w niedużej odległości od obroży. :evil: I to są bardzo porządne obroże (podobno :roll: , bo drogie i kupione w zaufanym sklepie).

Ta pchła mogła wskoczyć i zanim zdechła pogryźć psiunię. A ta widać nienawykła :)