KasiaSzyBa 08.09.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witam:) mam możliwość kupić parkiet bez VATu (normalnie w sklepie, nie u podejrzanego handlarza ). Główną zaletę takiego zakupu znam - niższa cena , a czy ktoś może mi powiedzieć co może być nie tak? Czy dostanę normalny rachunek, będe miała prawo do reklamacji, itp. Nie wiem czy kobieta w sklepie nie proponuje mi jakiegoś przekrętu. Dzięki. Pozdr. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.09.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Możliwość kupna w "normalnym" sklepie bez naliczonego podatku VAT, jest tylko jedna. Sklep jest i firma jest nowa i nie "weszła" obrotami w VAT. Jeśli jednak w tym sklepie inne produkty mają naliczony VAT, to "coś tu nie gra".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.09.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 bez vat'u = bez rachunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 08.09.2006 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 bez vat'u = bez rachunku. =bez gwarancji? To nie, dziekuję. Wezmę z VATem. Najwyżej kupię usługę sprzedaży parkietu (bo parkieciarza bedę musiała znaleźć sama i zapłacę tylko 7%. Dzięki, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.09.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 To jakiś dziwny sklep. Sprzedaje ten sam towar, albo bez podatku VAT, albo z podatkiem VAT 22%, albo usługę "sprzedaży patkietu" ???????? z podatkiem 7%, przy czym sam tej usługi nie świadczy(sprzedawca parkietu). Nic, a nic z tego nie rozumiem. To nie jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.09.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 normalne. Parkiet przejdzie bez dokumentacji. Transakcja bez podatku dochodowego. no i oczywiscie bez vatu. Czysty zysk dla sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 08.09.2006 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Nieee, tę usługę sprzedaży to sama wymyśliłam . Mama nadzieję, że uda mi się ten parkiet kupić taniej, ale z wszelkimi papierkami. Pewnie i tak skończy się na tych 22%, ale pomarzyć zawsze można . Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 08.09.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 bez vat'u = bez rachunku. =bez gwarancji? To nie, dziekuję. Wezmę z VATem. Najwyżej kupię usługę sprzedaży parkietu (bo parkieciarza bedę musiała znaleźć sama i zapłacę tylko 7%. Dzięki, Kasia Zapłać 22% vat a później dostaniesz zwrot tych 15% z Urzędu Skarbowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadziek 11.09.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 =bez gwarancji? To nie, dziekuję. Wezmę z VATem. Najwyżej kupię usługę sprzedaży parkietu (bo parkieciarza bedę musiała znaleźć sama i zapłacę tylko 7%. Dzięki, Kasia z 7% vatem moze kupic usluge montarzu parkietu wtedy gdy materialy dostarcza monter (tzn. nie kupujesz nic sama) w przypadku parkietu takie rozwiazanie jest idealne, bo jesli cos zacznie sie psuc to monter bedzie zwalal wine na zle materialy a tak to bedzie odpowiedzialny za wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts