malytuftus 08.09.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witam Zastanawiam się nad kupnem działki rolnej i potraktowanie jej jako inestycji około 10-letnej. Działka w planie zagospodarowania przestrzennego oznaczona jest jako Rolna. Powierzchnia 4 ha, cena 5 PLZ/metr. Położona w obrębie 15 minut od granic Wrocławia. Pytanie - czy uważacie, iż ceny ziemi w pobliżu dużych miast wzrosną? Pozdrawiammalytuftus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 08.09.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Cóż.... Rozmawiałem z gościem, który 3 lata temu chciał sie pozbyć coś ok. 2 ha działki rolnej za jakieś 20-30 tysięcy i nie było chętnych (jakieś 12-15 km od Krakowa). Dwa lata temu powstał plan zagospodarowania gminy i są to tereny budowlane... Dzisiaj sprzedaje działki po 14 arów za ok. 70 tysięcy każda... Wniosek wyciąg sam. Tyle, że nikt Ci nie zagwarantuje, że ta ziemia zmieni w przyszłości swoje przeznaczenie jakimś planem zabudowy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agula_206 11.09.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Pytanie - czy uważacie, iż ceny ziemi w pobliżu dużych miast wzrosną? myśle że wzrosną, już rosną! Tylko pytanie: Czy jest szansa by w kolejnym miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego ten teren zmienił przeznaczenie? 5 zł za m ??? Takich cen sie już nie spotyka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.09.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 moi rodzice kupili trzy lata temu ponad 1,30 h ziemii rolnej. W planie zagospodarowania była rolna. Wystąpili o zmianę planu i plan ten zmieniono. Dziś mają 80 arów swojej ziemii, trzy działki po 11 arów sprzedane, jedna leży na gorsze czasy. Wartość 65 zł/m, a za całą ziemię płacili 22 tyś. Możesz sobie to przeliczyć. Dzięki temu, że kupili tą ziemię dzis mogę się budować, bo jedna działka była moja. Sprzedałam ją i kupiłam 2 km dalej o 25 tyś tańszą. I zaczynam w tym tygodniu fundamenty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts