mirtex1 14.09.2006 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Przepraszam ale ja nieśmiało prosiłem o radę na co zwrócić uwagę przy analizie kredytu w Santanderze. Jest to jedyny mi znany bank, który daje kredyt na oświadczenie o możliwościach jego spłaty. Dostałem wyliczanki jednodniowoprocentowe co tylko zaciemniło mi obraz. Proszę jeszcze raz o radę na co zwrócić uwagę w trakcie rozmowy z przedstawicielem banku. Co to jest operat finansowy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lajkonikk 15.09.2006 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Mirtexiedasz rade jakoś podeslać te wyliczanki?A zwracaj uwage na;jak marża i czy stała prze okres kredytowania?kto ustala oprocentowanie i jak/?zapytaj o RRSO[Ty nie musisz wiedzieć co to jest, oni tak i powinni podac]kto ustala kurs kupno- sprzedaż CHF [EUR]?jakie sa warunki wczesniejszej częściowej splaty kredytu?KONIECZNIE poproś [żądaj} o podanie skladnikow ktore daja koncowa liczbe %ile kosztuje przwalutowanie? ijak często mozna je robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 15.09.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 kto ustala kurs kupno- sprzedaż CHF [EUR]? a kto ma ustalac jeśli nie bank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 15.09.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Idąc tym tropem :Kredyt w PLN na 5% rocznie ,co daje przez 20 lat 5:20=o.25% rocznie Mozna sobie poprawić humor!! yyyyyyyyyyyyy nie mam pytań Wymiękłem, nie nadaję się na edukatora, zwłaszcza kogoś kto nie słucha i zawsze wie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 15.09.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Rafal_G-ce , masz anielską cierpliwość, mnie już po drugim poście lajkonikk'a ręce opadły właśnie wymiękłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 15.09.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Przepraszam ale ja nieśmiało prosiłem o radę na co zwrócić uwagę przy analizie kredytu w Santanderze. Jest to jedyny mi znany bank, który daje kredyt na oświadczenie o możliwościach jego spłaty. Dostałem wyliczanki jednodniowoprocentowe co tylko zaciemniło mi obraz. Proszę jeszcze raz o radę na co zwrócić uwagę w trakcie rozmowy z przedstawicielem banku. Co to jest operat finansowy itp. ja to widzę tak: ponieważ Santander to chyba jedyny mi znany bank który daje kredyt "na gębę" masz małe szanse żeby coś wynegocjować, bo niby gdzie pójdziesz? (próbowac oczywiście należy). uważam, że powinieneś zwrócić uwagę na możliwośc wcześniejszej spłaty lub nadpłat kredytu, bo skoro masz dochody to może będzie się opłacać coś wcześniej spłacić. Może rok popracujesz nad swoimi zeznaniami podatkowymi (roczna historia wystarczy w większości banków) i za rok pójdziesz negocjować z Santanderem, a jeśli będą twardzi to zawsze możesz refinansować kredyt, jeśli podpisując umowę będziesz miał zagwarantowaną możliwość wcześniejszej spłaty to będzie czysty zysk. tak jak Rafal_G-ce i jak mirtex1 (w drugim przypadku co prawda z innych pobudek ) uważam że nie powinieneś pchać się w kredyt w chf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirtex1 18.09.2006 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 W tym tygodniu pogadam z przedstawicielem banku i poproszę go o wyjaśnienie tych kwestii, które zostały mi zasugerowane. Napiszę co się dowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirtex1 26.09.2006 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Jestem po rozmowie z przedstawicielem Santandera. Wstępnie uzyskałem takie warunki ; kredyt we frankach na 30 lat. Kwota kredytu - 100 tys. zł . Oprpcentowanie RRSO 3,47 %. Marża banku 1,4% - stała przez cały czas spłaty. Gwarancja wcześniejszej slaty - bez kosztów. Stawka oprocentowania LIBOR 6 - miesięczny. Przewalutowanie - bez kosztów. Prowizja banku 0k. 1600 zł. Bank życzy sobie ubezpieczenie budowy - 300 zł, ubezpieczenie na życie ok. 400 zł, operat szacunkowu 0k. 650 zł, Rata slaty malejąca wychodzi na dzień dzisiejszy ok. 650 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 27.09.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 dlatego napisaliśmy Ci że nie warto w CHF takiej kwoty...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts