mack 09.09.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 mam połozone płytki w łazience. Brodzik ma wkręcane plastikowe nóżki. Jak go umocować aby nie odjeżdzał od ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 09.09.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 u mnie też brodzik stoi na kafelkach, po przykreceniu kabiny do ściany, brodzik się nie przesuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 09.09.2006 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 u mnie też brodzik stoi na kafelkach, po przykreceniu kabiny do ściany, brodzik się nie przesuwa. ale u mnie kabina będzie z dzwiami uchylnymi zawieszona nad brodzikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 09.09.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 mam połozone płytki w łazience. Brodzik ma wkręcane plastikowe nóżki. Jak go umocować aby nie odjeżdzał od ściany. przykleic silikonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 10.09.2006 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 czy przykleić silikonem tylko brzegi brodzika czy też nóżki do płytek. A może klejem elastycznym przykleić kawałek płytki przy nóżce brodzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 10.09.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 czy przykleić silikonem tylko brzegi brodzika czy też nóżki do płytek. A może klejem elastycznym przykleić kawałek płytki przy nóżce brodzika Najlepiej kup wkład styropianowy i wtedy możesz wszystko przykleić do podłogi silikonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 10.09.2006 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Najlepiej kup wkład styropianowy i wtedy możesz wszystko przykleić do podłogi silikonem. do tego brodzika - holenderski Riho - nie ma szans kupić wkładu styropianowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 10.09.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Jak brodzik ma 80x80 to kupisz, może oryginalnego to nie dostaniesz ale styropian da sie modelować i zrobisz sobie sam takie cudko.A brodzik to ważna sprawa i musi być stabilny,bo może kiedyś żona zapuka puk puk i co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janu 10.09.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Ja to zrobiłem tak:Brodzik miał stać "w kącie", więc w pionowych ściankach zewnętrznych brodzika (tych, które będą przylegać do ścian), mniej więcej w połowie ich wysokości wywierciłem otwory, a w ścianach łazienki (tam, gdzie otwory brodzika) osadziłem (nie do końca wkręcone w kołki rozporowe) wkręty 8x65 mm z podkładką. W brodziku od otworów aż do dolnej krawędzi wykonałem (stycznie do otworów) rozcięcia o szerokości na dole ok. 11 mm. Brodzik po przyłożeniu na podstawkach do obu ścian i usunięciu podstawek wcisnąłem tak, że główki wkrętów znalazły się od wewnątrz, pod dnem brodzika. Stoi już tak kilka lat intensywnie używany i ani drgnie.Chyba nie każdy brodzik sie do tego nadaje. Mój ma ścianki zewnetrzne o wysokości ok. 20 cm. Problem był tylko z precyzyjnym dobraniem stopnia wkręcenia wkrętów (brzmi to jak masło maślane, ale inaczej nie potrafię), ale już za drugą próbą się udało.Janu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 11.09.2006 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 ostatecznie podkleiłem gumę na nózki, zaś brzegi przykleiłem silikonem- tu jest jednak problem szeroka szczelina między brodzikiem a ściana - boje siię że będzie tu nieszczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 13.09.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Problem w tym, że kabinę, którš wybralimy sprzedajš w komplecie z brodzikiem, a brodzik ów jest wykończony z przodu, a ja chcę do zabudowy....Sprzedawca radzi odcišć przód....i zabudować. No nie wiem, czy takie có po zabudowie nie będzie mocniej pracować na łšczeniach niż oryginalny brodzik do zabudowy? Doradcie co....Wyglšd a i cena tego kompletu warta ryzyka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts