sopel750 09.09.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Czy jesteście w stanie oszacować zgrubnie koszt wykończenia szeregówki ? Myślę o kupieniu środkowego szeregu, ale ma wysoką cenę i nie jest w środku wykończony (ma tylko stropy na każdym piętrze i wylane schody. Powierzchnia użytkowa 194,2 m2Piwnica 72,5 m2Parter 65,4 m2Piętro 56,3 m2 http://img217.imageshack.us/img217/6909/szerega1qa1.th.gif Ile mniej więcej przy takim metrażu może kosztować :- ścianki działowe- instalacja c.o. gazowa (parter - podłogówka, piętro - grzejniki + piec)- instalacja elektryczna- instalacja wodna- inne ? Z zewnątrz budynek jest wykończony. Jeżeli wycena jest trudna, to podajcie ile u Was wyszło na powyższe prac i na jakich powierzchniach ? Z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sopel750 10.09.2006 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 uszczegóławiając, policzyłem mniej więcej co trzeba na początek zrobić: ścianki działowe:piwnica: ok 20mparter: ok 9mpiętro: ok 20m Instalacja elektryczna:gniazdka: ok 30sztświatło: ok 18 szt Instalacja gazowa:piec gazowy + zasobnik c.w.u.(w piwnicy)Parter + łazienka (piętro) podłogówka pokoje (piętro) - grzejniki Instalacja wodna:piwnica (kotłownia)parter (wc + kuchnia)piętro (łazienka) Ile to może wszystko kosztować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 10.09.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Jak dla mnie to masz 35-40% wykonane.Zakładam ,ze stolarke zewnętrzną i drzwi docelowe zewn. maszSpróbujemy więc tak.Elektryk na gotowo:6-8tysGaz i c.o. i wodkan30-35tys ze styropianem na podłogi przy podłogówceTynki 12-14tysEw. gładzie 2-3tysPosadzki/wylewki 4tysDziałówki4,5-6tysWykończeniówka i CAŁA RESZTA 70-90tys /same schody to już może być ładna sumka/ w zależności od zasobności portfela,zakładam oszczędny wariant.Kwoty tu podane to minimalnie ile możesz wydać.W końcu to prawie 200m2 użytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts