Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

O ile mi wiadomo...żaden z zaprezentowanych "wykuszy" wykuszem nie jest, jeno ryzalitem.

Notabene to bardzo ciekawe, że można wybierać dom, w jakim soędzie się większą częśc życia na podstawie tego jaki ma wykusz czy tam ryzalit...heh

Nie jestem fachowcem, ale nawet architekt projektujacy mi dom nazywa "to" wykuszem...

Nigdzie nie napisałam, że wybieram dom kierując się tym elementem!!!! Prosze po prostu o radę, który wykusz jest bardziej funkcjonalny i lepiej wygląda zarówno od wewnątrz jak i w elewacji.

Jeśli Twój wpis miał ograniczyć się do zwracania uwagi i chwytania za słówka bez udzielenia konkretnej rady i wyrażenia opinii to po co zadałeś sobie trud i w ogóle sie wpisywałeś?!!!

Uwielbiam takich przemądrzałych na forum. Jakież to polskie!

czesc ja sie przyhylam do zdjecia pierwszego bedzie taki w moim salonie a w nim kwiaty i wresaleczka potem na dlugos lawa i po bokah tez jakies wrsaleczki czy jakies inne kanapy bedzie przyjemnie siedziec przy otwartym oknie i widziec wszystko co jest z przodu budynku a pozatym swietne doswietlenie pokoiko

http://www.arex.net.pl/03projekty/stylowe/kamila.htm

czesc ja sie przyhylam do zdjecia pierwszego bedzie taki w moim salonie a w nim kwiaty i wresaleczka potem na dlugos lawa i po bokah tez jakies wrsaleczki czy jakies inne kanapy bedzie przyjemnie siedziec przy otwartym oknie i widziec wszystko co jest z przodu budynku a pozatym swietne doswietlenie pokoiko

Tzn. ze te wersaleczki czy kanapy będą ustawione tyłem do pokoju a przodem do okna :o :o :o ?

• 4 months później...
Prawdziwy wykusz musi wisieć uczepiony do ściany ponad głowami przechodniów, tymczasem większość dzisiejszych "wykuszy" lokalizuje się na parterze budynku i zwyczajnie opiera na ścianach fundamentowych, a więc daleko im do wiszenia. Większość osób, które planują budowę domu i zgłaszają się po projekt do architektów, używa słowa "wykusz" w tym szerszym, potocznym znaczeniu. Tak też używa go wielu architektów, gdy chcą być dobrze rozumiani przez swoich klientów. I to jest wasz wykusz