pasmal 10.09.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Jaki wykusz wybrać? Taki http://www.gazetadomprojekt.pl/projekty/wnekowozgarazem/wnekowozgarazem.jpgczy taki http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_77_18.jpgDodam, że planuję zrobic niski parapet do siedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 10.09.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 zlikwidowałam zdjęcia, które Ci wkleiłam w poprzednim temacie - mozesz zlikwidować resztę, by nie mnozyc takich samych tematów a propos zaś wykuszy - a sam dom - bryła jest nie ważna? Może warto zacząć jednak od samego domu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 10.09.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 O ile mi wiadomo...żaden z zaprezentowanych "wykuszy" wykuszem nie jest, jeno ryzalitem.Notabene to bardzo ciekawe, że można wybierać dom, w jakim soędzie się większą częśc życia na podstawie tego jaki ma wykusz czy tam ryzalit...heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasmal 10.09.2006 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 O ile mi wiadomo...żaden z zaprezentowanych "wykuszy" wykuszem nie jest, jeno ryzalitem. Notabene to bardzo ciekawe, że można wybierać dom, w jakim soędzie się większą częśc życia na podstawie tego jaki ma wykusz czy tam ryzalit...heh Nie jestem fachowcem, ale nawet architekt projektujacy mi dom nazywa "to" wykuszem... Nigdzie nie napisałam, że wybieram dom kierując się tym elementem!!!! Prosze po prostu o radę, który wykusz jest bardziej funkcjonalny i lepiej wygląda zarówno od wewnątrz jak i w elewacji. Jeśli Twój wpis miał ograniczyć się do zwracania uwagi i chwytania za słówka bez udzielenia konkretnej rady i wyrażenia opinii to po co zadałeś sobie trud i w ogóle sie wpisywałeś?!!! Uwielbiam takich przemądrzałych na forum. Jakież to polskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 10.09.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Wykusz widze tylko na górnej fotografii. Wg mnie, żaden wykusz nie jest funkcjonalny, ale jak masz nadmiar kasy to czasem urozmaica elewacje (dla przechoodniw oczywiście). Osobiscie, znam tańsze sposoby na poprawienie wyglądu budynku - ale to Twoje pieniądze Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 10.09.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Jeżeli masz ochotę na wykusz, to go sobie zafunduj. Ja mam podobny do tego z pierwszego zdjęcia. Okna zaczynają się 60cm nad podłogą. Lubię dużo światła w domu, a tam słońce pojawia się ok.12 i świeci do zachodu. Bardzo mi się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 15.09.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 czesc ja sie przyhylam do zdjecia pierwszego bedzie taki w moim salonie a w nim kwiaty i wresaleczka potem na dlugos lawa i po bokah tez jakies wrsaleczki czy jakies inne kanapy bedzie przyjemnie siedziec przy otwartym oknie i widziec wszystko co jest z przodu budynku a pozatym swietne doswietlenie pokoikohttp://www.arex.net.pl/03projekty/stylowe/kamila.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 15.09.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 czesc ja sie przyhylam do zdjecia pierwszego bedzie taki w moim salonie a w nim kwiaty i wresaleczka potem na dlugos lawa i po bokah tez jakies wrsaleczki czy jakies inne kanapy bedzie przyjemnie siedziec przy otwartym oknie i widziec wszystko co jest z przodu budynku a pozatym swietne doswietlenie pokoiko Tzn. ze te wersaleczki czy kanapy będą ustawione tyłem do pokoju a przodem do okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 12.02.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Prawdziwy wykusz musi wisieć uczepiony do ściany ponad głowami przechodniów, tymczasem większość dzisiejszych "wykuszy" lokalizuje się na parterze budynku i zwyczajnie opiera na ścianach fundamentowych, a więc daleko im do wiszenia. Większość osób, które planują budowę domu i zgłaszają się po projekt do architektów, używa słowa "wykusz" w tym szerszym, potocznym znaczeniu. Tak też używa go wielu architektów, gdy chcą być dobrze rozumiani przez swoich klientów. I to jest wasz wykusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts