Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kubicomania?

Jola_K

Recommended Posts

Zalozylam juz taki watek, ale moze on tutaj tez pasuje:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=80191

Od zawsze interesowaly mnie samochody - i cala reszta, ktora pod technike mozna podciagnac.

Od momentu sukcesow Roberta Kubicy, sledze wszystkie transmisje F1 w tv (w tv4 na zywo).

Dzis naprawde wielkie emocje Robert przez kilka okrazen liderowal calej stawce! :D

Po zjechaniu do boksu spadl na 3 pozycje - to i tak wielki sukces.

Jeszcze 17 okrazen (po okolo 5,8 km).

Trzymam kciuki!!!

Ten chłopak bedzie nasza Wielka Dumą.

Ma do tego wszelkie predyspozycje.

z ta Wielka Duma toby nie przesadzal :roll: :roll:

trenowal dla siebie, jezdzi dla siebie i wygrywa pewnie tez dla siebie no moze dla rodziny...

chociaz jak znam nasza specyfike narodowa to niedlugo spoczna na jego barkach frustracje i niespelnione marzenia jakis 35 mln Polakow :-? :-? :-? .. moze tego nie udzwignac ...

trenowal dla siebie, jezdzi dla siebie i wygrywa pewnie tez dla siebie no moze dla rodziny...

chociaz jak znam nasza specyfike narodowa to niedlugo spoczna na jego barkach frustracje i niespelnione marzenia jakis 35 mln Polakow :-? :-? :-? .. moze tego nie udzwignac ...

Tak jak kazdy, ktory stara sie cos osiagnac (Malysz jest nasza duma - a pewnie dziala z tych samych pobudek).

Jest mlody i ambitny.

Przyznajmy, ze jestesmy tylko ludzmi, chec rywalizacji i osiagania celow tkwi w nas gleboko.

I nie wazne dla kogo naprawde to robi, faktem jest ze nam tez sie uszczknie troche tej jego slawy :D

Wierze, ze Robert jeszcze wiele osiagnie, przebywa glownie za granica wiec ma szanse odizolowac sie od zadnych zwycienstw polakow. :roll:

Zreszta pewnie podobna presje bedzie na niego wywieral caly team BMW.

Jak pisalam - we wszystkich tkwi chcec rywalizacji i zwycienstwa.

Da se rade...

Tak jak kazdy, ktory stara sie cos osiagnac (Malysz jest nasza duma - a pewnie dziala z tych samych pobudek).

Jest mlody i ambitny.

Przyznajmy, ze jestesmy tylko ludzmi, chec rywalizacji i osiagania celow tkwi w nas gleboko.

I nie wazne dla kogo naprawde to robi, faktem jest ze nam tez sie uszczknie troche tej jego slawy :D

Wierze, ze Robert jeszcze wiele osiagnie, przebywa glownie za granica wiec ma szanse odizolowac sie od zadnych zwycienstw polakow. :roll:

Zreszta pewnie podobna presje bedzie na niego wywieral caly team BMW.

Jak pisalam - we wszystkich tkwi chcec rywalizacji i zwycienstwa.

Da se rade...

3mam kciuki :wink:

Oczywiście wielkie gratulacje.

Mam jednak pewien lekki niesmak związny z Kubicą.

Pamiętam, że gdy zaczynało być o Nim głośno kilka tygodni/miesięcy temu jedną z rzeczy jaką podkreślał przy każdej chyba konfernecji prasowej było stwierdzenie, że jestem Polakiem ale..."nic Polsce nie zawdzięczam, w Polsce rzucano mi kłody pod nogi..." i inne tego typu.

Teraz się już trochę przymknął z takimi wypowiedziami - zapewne zadziałał jakiś specjalista od PR-u.....

OK, rozumiem, że mógł być rozgoryczony, ale takie słowa w ustach 20-latka świadczą, że naprawdę jest dopiero 20-latkiem...

To, że dobrze jeździ samochodami nie ma tu nic do rzeczy - jest młody, ma dobry refleks, agresję i odwagę, ale emocjonalnie jest jeszcze w przedszkolu....

Robert Kubica to nie jest jakiś Podolski, czy inne Klose.

Kazdy trenuje dla siebie zarabiając dla siebie (przy okazji dajac zarobić innym).

Ale Robert to nie jakaś Gołota.

Z toru nie ucieknie..:lol:

To chłopak o mocnej psychice.

Był tydzień temu w Warszawie i sam słyszałem co i jak dojrzale mówił.

On doskonale wie do czego od 11 lat dąży.

I sam widziałem nad jego głową białoczerwoną flagę, a na jego głowie białoczerwony kask.

A pewnego dnia usłyszymy jeszcze Mazurek Dąbrowskiego na Jego cześć.

Jeszcze nie prędko i raczej nie w team-ie BMW , ale napewno.

Ten chłopak bedzie naszą Wielką Dumą.

Zawsze lubiłem formułę 1 oglądać. Oczywiście na żywo w telewizji. Niestety od kilku lat pracuje w niedziele. Teraz od kiedy Kubica jeżdzi, wyścigi mogę oglądać w pracy. :lol:

Mogę napisać, że coś Kubicy zawdzięczam. Oby jeżdził jak najlepiej jak najdłużej. Bo pracy nie zamierzam zmieniać.

Bardzo mi przypomina Małysza . Wczoraj słyszałam jak mówił i gdybym nie wiedziała że to on dałabym sobie rękę uciąć że to Adaś wziął się za Formułę 1 . Ma chłopak poukładane w głowie , wie czego chce , jest ambitny i wkłada serce w swoją pracę .

Wierzę że odniesie sukces .

Będę Kubicomanką , a jak 8) :lol:

Bardzo mi przypomina Małysza . Wczoraj słyszałam jak mówił i gdybym nie wiedziała że to on dałabym sobie rękę uciąć że to Adaś wziął się za Formułę 1 . Ma chłopak poukładane w głowie , wie czego chce , jest ambitny i wkłada serce w swoją pracę .

Ja akurat widziałem wywiad z nim po pierwszym wyscigu i odniosłem dokładnie odwrotne wrażenie :-? :-? Ale nie ma co się dziwić że chłopakowi zaszumiało :wink: . Jak mu sodówa nie uderzy do głowy to go naród pokocha jak Małysza.

• 4 weeks później...