magda76 10.09.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Proszę powiedzcie, czy naprawdę jest to złe rozwiązanie? Dawno wymarzyłam sobie podwieszane kibelki, umywalki, bardzo mi się to podoba, szczerze nieznoszę tych nóg, wokół których zbiera się cały syf. Jednak w mojej rodzince panuje przekonanie o złych stronach takich rozwiązań. Straszą mnie wizją rozwalania ściany, jak się zepsuje spłuczka itd itp. Nie wiem już, może jednak to oni mają rację? A jak Wy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 10.09.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Primo- jak mażyłes to rób, mazenia trzeba realizowac.Secondo - cisza w przypadku spłuczek podtynkowych - prawie niesłyszalne jak sie woda nalewa. Estetyka - ale to juz jak kto woli (mnie sie bardziej podobaja spłuzki podtynkowe. Jak sie coś zpsuje to nie trzebanic rozwalać. Do każdego elementu w spłuczce da sie dojśc poprzez demontaż przycisku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 11.09.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Powiedz, że decyduje ten, kto sprząta (no, chyba że nie Ty sprzątasz...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 11.09.2006 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Dokładnie tak powiedziałam - wszystko będzie podwieszane. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozbar 11.09.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Tak na marginesie, jeśli się zepsuje, to do mechanizmu dostajesz się poprzez otwór rewizyjny czyli miejsce gdzie czasie codziennego dziłania jest przycisk spłuczki. W ten sposób możesz wyjąć cały mechanizm (np. zepsuty) i włożyć nowy.Sam zbiornik nie ma możliwości uszkodzenia. Używam tego typu rozwiązań od wielu wielu lat i nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów (Geberit). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 11.09.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 a jaki nacisk wytrzymuje taki potencjalny kibelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 12.09.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ja mam podwieszany- nie pożałujesz warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 12.09.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ja razem mężem usiadłam na takim kibelku podwieszanym Łącznie waga 135-140kg. i kibel nie odpadł . To była moja osobista próba. Miałam takie obawy, jeśli ktoś usiądzie duży i kibel spadnie dopiero będzie , a tak wisi dwa lata i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 12.09.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 u mnie taki kibelek wisi już 8 lat i nie zamieniłabym go na zaden inny W nowym domciu bedą zainstalowane równierz Geberity. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 12.09.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 mam taki zakupiony ale jeszcze nie zainstalowany, ale skoro mówicie że tylko taki i żaden inny, to ze spokojem go powieszę i nawet zadyndam nogami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izis 12.09.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 A ja jakoś nie mam przekonania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 12.09.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ja mam podwieszany i wkurza mnie, że bardzo kłopotliwe jest używanie zapachów wrzucanych do spłuczki. Zeby wrzucic trzeba kazdorazowo rozbierać przycisk. A tych wiszących koszyczków nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozbar 12.09.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ciekawe, tzn. że wygodniej dla Ciebie jest odkręcić przycisk pokrywy spłuczki w kompakcie, znaleźć miejsce na odłożenie ceramicznej pokrywy (zwykle jest całkiem spora i ciężka nie mówiąc że brudna od środka) oraz następnie założenie pokrywy, zakręcenie przycisku itd. Osobiście wolę zdjąć przycisk. Zdjęcie, wrzucenie zapachu/koloru oraz ponowne założenie to ok. 15 sekund - i to pod warunkiem że robię to bardzo powoli.Przycisk zdejmuje się jednym ruchem a zakłada drugim. No ale cóż - ile osób tyle preferencji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 12.09.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 co wisi może spaść powaznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 12.09.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 ale nie utonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.09.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ale przynajmniej co ma wisieć nie utonie, co zważywszy na szczególną naturę cieczy jest nie bez znaczenia Mam - rewelacyjnie się sprawują (stelaże - Geberit), przetestowane na wszelkie sposoby i przez dużych ludzi - nic nie spadło, w czyszczeniu o niebo wygodniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KJN 12.09.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Od 6 lat używam podwieszanego Geberita, bez najmniejszego problemu , a jaka wygoda przy sprzątaniu Łącząc ze sobą kilka stelaży (np. z umywalką) powstaje bardzo użyteczna półka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozeracz 12.09.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Jakos tak sie czlowiek dziwnie moze czuc w newralgicznym momencie zawieszony w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zyzia 13.09.2006 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Tez mialam podobne obawy, poniewaz moj maz to troche wyzsza kategoria wagowa. Przekonal mnie do nich nasz pan monter wodokanalizacyjny. Zaprowadzil mnie z wizyta do domku, w ktorym wlasnie zamontowal podwieszany geberit i zaczal na nim podskakiwac. Bylo to komiczne, ale przekonujace. Beda podwieszane. Jak sie sprawuja opowiem za jakies 2 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozka2008 05.11.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Na stronie Geberit jest taka informacja: "Zawieszane przybory sanitarne gwarantują pełne bezpieczeństwo. Elementy montażowe są poddawane testom obciążeniowym nawytrzymałość statyczną (400 kg w przypadku elementów do WC i bidetu)." Pozdrawiam i życzę żeby nic Wam się nie urwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts