Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podwieszane sanitariaty - pomóżcie przekonać rodzinkę.

magda76

Recommended Posts

Proszę powiedzcie, czy naprawdę jest to złe rozwiązanie? Dawno wymarzyłam sobie podwieszane kibelki, umywalki, bardzo mi się to podoba, szczerze nieznoszę tych nóg, wokół których zbiera się cały syf. Jednak w mojej rodzince panuje przekonanie o złych stronach takich rozwiązań. Straszą mnie wizją rozwalania ściany, jak się zepsuje spłuczka itd itp. Nie wiem już, może jednak to oni mają rację? A jak Wy macie?

Primo- jak mażyłes to rób, mazenia trzeba realizowac.

Secondo - cisza w przypadku spłuczek podtynkowych - prawie niesłyszalne jak sie woda nalewa. Estetyka - ale to juz jak kto woli (mnie sie bardziej podobaja spłuzki podtynkowe. Jak sie coś zpsuje to nie trzebanic rozwalać. Do każdego elementu w spłuczce da sie dojśc poprzez demontaż przycisku!!

Tak na marginesie, jeśli się zepsuje, to do mechanizmu dostajesz się poprzez otwór rewizyjny czyli miejsce gdzie czasie codziennego dziłania jest przycisk spłuczki. W ten sposób możesz wyjąć cały mechanizm (np. zepsuty) i włożyć nowy.

Sam zbiornik nie ma możliwości uszkodzenia.

Używam tego typu rozwiązań od wielu wielu lat i nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów (Geberit).

Pozdrawiam

Ciekawe, tzn. że wygodniej dla Ciebie jest odkręcić przycisk pokrywy spłuczki w kompakcie, znaleźć miejsce na odłożenie ceramicznej pokrywy (zwykle jest całkiem spora i ciężka nie mówiąc że brudna od środka) oraz następnie założenie pokrywy, zakręcenie przycisku itd.

Osobiście wolę zdjąć przycisk. Zdjęcie, wrzucenie zapachu/koloru oraz ponowne założenie to ok. 15 sekund - i to pod warunkiem że robię to bardzo powoli.

Przycisk zdejmuje się jednym ruchem a zakłada drugim.

No ale cóż - ile osób tyle preferencji

Pozdrawiam

Ale przynajmniej co ma wisieć nie utonie, co zważywszy na szczególną naturę cieczy jest nie bez znaczenia :lol:

Mam - rewelacyjnie się sprawują (stelaże - Geberit), przetestowane na wszelkie sposoby i przez dużych ludzi - nic nie spadło, w czyszczeniu o niebo wygodniejsze

Tez mialam podobne obawy, poniewaz moj maz to troche wyzsza kategoria wagowa. Przekonal mnie do nich nasz pan monter wodokanalizacyjny. Zaprowadzil mnie z wizyta do domku, w ktorym wlasnie zamontowal podwieszany geberit i zaczal na nim podskakiwac. Bylo to komiczne, ale przekonujace. Beda podwieszane. Jak sie sprawuja opowiem za jakies 2 miesiace :wink:

• 3 years później...

Na stronie Geberit jest taka informacja:

"Zawieszane przybory sanitarne gwarantują pełne bezpieczeństwo. Elementy montażowe są poddawane testom obciążeniowym na

wytrzymałość statyczną (400 kg w przypadku elementów do WC i bidetu)."

Pozdrawiam i życzę żeby nic Wam się nie urwało.