Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

kupiłem po długich poszukiwaniach działkę bud. i co dalej.....

naczytałem się już sporo ale coraz mniej już rozumiem z tego wszystkiego. Wstępnie znam swoje oczekiwania co do projektu ale nie wiem od czego zacząć :oops: .... Chciałbym rozpocząć budowę na wiosnę 2007 i nie bardzo wiem jak zebrać stosowną dokumentacje aby otrzymać pozw. na budowę. Myślę że 6 -7 miesięcy wystarczy na bieganie po urzędach ... a może się mylę?

Proszę o informacje w jakiej kolejności odwiedzać konkretne instytucje i o co w nich załatwiać aby nie tracić czasu.

z góry dziękuję

pi0tr

https://forum.murator.pl/topic/61347-pozwolenie-na-budow%C4%99-po-kolei-prosz%C4%99/

witam

kupiłem po długich poszukiwaniach działkę bud. i co dalej.....

naczytałem się już sporo ale coraz mniej już rozumiem z tego wszystkiego. Wstępnie znam swoje oczekiwania co do projektu ale nie wiem od czego zacząć :oops: .... Chciałbym rozpocząć budowę na wiosnę 2007 i nie bardzo wiem jak zebrać stosowną dokumentacje aby otrzymać pozw. na budowę. Myślę że 6 -7 miesięcy wystarczy na bieganie po urzędach ... a może się mylę?

Proszę o informacje w jakiej kolejności odwiedzać konkretne instytucje i o co w nich załatwiać aby nie tracić czasu.

z góry dziękuję

pi0tr

Wystapic o miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego,wybrac projekt,spotkac sie z architektem,ktory bedzie robil adaptacje projektu i zlecic mu cala papierkowa robote. To tak w skrocie.Jak chcesz wiecej to skorzystaj z rady Nefer.

https://forum.murator.pl/topic/61347-pozwolenie-na-budow%C4%99-po-kolei-prosz%C4%99/#findComment-1348501