Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kostka granitowa + usługa

Zdun Darek B

Recommended Posts

• 9 months później...
  • Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 4 months później...

Witam,

pytanie jest do Malopolaków gdzie w okolicach Krakowa można kupić kostke granitową. Znalazłem nie daleko ofertę od 45zł/m2 i zastanawiam sie czy znajde taniej? Wiem że ze Strzegomia wyjdzie taniej ale jesli nie chce 26 ton to raczej nie ma sensu a pozatym jechac tam zeby obejżeć to nie mam czasu.

Więc jelsi macie namiary na cos tańszego niż 45zl/m2 dajcie znać.

Pozdrawiam

Bandi

• 3 months później...
  • 3 weeks później...
U mnie kamień łupany 160zł za tonę (ok 3,5-4m^2 po ułożeniu + piasek płukany 260zł - z transportem 10 ton (razem piasku 23 tony wyszło)+ cement ok 80-90 worków na ok. 50m^2). Acha, na podypkę żwir 16 ton - ok 1300zł. Praca wlasna, natomiast wykonawcy chcieli ok. 120zł za m^2 robocizny. Efekty jak dla mnie zadowalające - ok 6 tys w kieszeni

Wrocław 180 zł/m2 ... jak dla mnie zdzierstwo .... (40 m2 4x10m)

mercedes 600 w salonie 400tyś. jak dla mnie to zdzierstwo :lol:

Gdyby to było 40m ścieżki ... to jeszcze bym przyjął. Ale to był placyk 4x10 ... sam widzisz że różnica do wykonania spora... a róźnicy w cenie wykonania nie ma.

A to znaczy że ktoś ostro przycina.

Wrocław 180 zł/m2 ... jak dla mnie zdzierstwo .... (40 m2 4x10m)

mercedes 600 w salonie 400tyś. jak dla mnie to zdzierstwo :lol:

Gdyby to było 40m ścieżki ... to jeszcze bym przyjął. Ale to był placyk 4x10 ... sam widzisz że różnica do wykonania spora... a róźnicy w cenie wykonania nie ma.

A to znaczy że ktoś ostro przycina.

1m2 kostki około 25-28zł , niech będzie 30zł , układanie 80zł , transport około 12-13zł do metra , czyli teoretycznie powinno być 120-130zł/1m2 , do tego jeszcze piasek(z przywózką) , dodatkowe prace przygotowawcze (niwelacja terenu , układanie obrzeży itp.) no i dodatkowy koszt "że wrocław" i wychodzi 180zł/1m2 :(

no cóż takie życie , niektóre firmy to naprawdę już powariowały z cenami . a tak na marginesie układacze kostki mają lepszą kasę niż producent :evil:

układacze mają dziwne podejście do roboty (zwłaszcza nasi strzegomscy) , rozmawiałem z jednym na temat cen , gość mi mówi że na miejscu w strzegomiu to liczy 45-50zł/1m2 a w większych miastach to więcej , pytam go o warszawę (bo mam klienta na kostkę) o on że tam to spokojnie można wołać 100zł/1m2 :o

tak czy inaczej bardziej opłacalny dla klienta jest zakup osobno kostki i osobno układanie

• 2 months później...

tak czy inaczej bardziej opłacalny dla klienta jest zakup osobno kostki i osobno układanie

Święta prawda,

ja najpierw szukałem wykonawcy z materialem to mowili własnie 180 a nawet wiecej a jak kupiłem kostkę granitową to pomogli mi znaleźć wykonawcę i sporo zaoszczędziłem. Przy czym mówię o sytuacji w okolicach Krakowa jak jest gdzie indziej nie wiem, ale podejżewam, że to się wszedzie potwierdzi.

Pozdrawiam

Muszę powiedzieć, że jestem w szoku :-| . Ceny typu 100 zł - 130 zł nie istnieją !! Zapewne robotę wykonali tzw. Rysiek i Andrzej :-), ludzie którzy robią za darmo.

ŚREDNIA CENA W WARSZAWIE NA GOTOWO ZE WSZYSTKIM TO 180 ZŁ !

CENA KOSTKI GRANITOWEJ SZAREJ W WARSZAWIE ZA 1 TONE TO 450 ZŁ !

NIE WIEM JAK JEST TO MOŻLIWE, ŻEBY KOMPLEKSOWO ROBOTA KOSZTOWAŁA 117 ZŁ ZA 1m2.

Pozdrawiam Serdecznie

Muszę powiedzieć, że jestem w szoku :-| . Ceny typu 100 zł - 130 zł nie istnieją !! Zapewne robotę wykonali tzw. Rysiek i Andrzej :-), ludzie którzy robią za darmo.

ŚREDNIA CENA W WARSZAWIE NA GOTOWO ZE WSZYSTKIM TO 180 ZŁ !

CENA KOSTKI GRANITOWEJ SZAREJ W WARSZAWIE ZA 1 TONE TO 450 ZŁ !

NIE WIEM JAK JEST TO MOŻLIWE, ŻEBY KOMPLEKSOWO ROBOTA KOSZTOWAŁA 117 ZŁ ZA 1m2.

Pozdrawiam Serdecznie

u mnie (na dzień dzisiejszy) najtańsza kostka wychodzi około 25,5zł/1m2 do tego transport (w okolice W-awy) w zależności kogo się znajdzie 60-80zł/1t , czyli te 180zł na gotowo to całkiem realna cena .

450/1t to 53zł/1m2 , nieźle , pośrednik ma 100% przebitki !!!