makro 10.09.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Czy warto robić ekspertyzę stanu starego przedwojennego domu (ok.1000zł) czy zaufać ludziom, którzy będą remontować? Dodam że ścian raczej nie chcę przestawiać. Obawiam się o fundamenty, podłogi, bo chyba ziemia w części domu jest pod deskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek59 10.09.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 żadnej ekspertyzy 1000zł wydasz na co innego, jak masz dobego majstra i spawdzonego to nie ma obaw!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 11.09.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Ekspertyza jak najbardziej ale tansza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 16.09.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 żadnej ekspertyzy 1000zł wydasz na co innego, jak masz dobego majstra i spawdzonego to nie ma obaw!!! jak majster kumaty.... to spokojnie oceni i doradzi.... fundamenty odkopać w kilku miejscach, dokopac się do stopy.... pooglądaj dokładnie ściany, czy nie mam peknięc, podłogami sie nie przejmuj. w starych domach zawsze podłogi były na legarach na ziemi.... po kilkudzisięciu latach zawsze sa zgnite.... dach.... konstrukcja dachu... a czym masz pokryty??jeżeli dachówką i jeszcze się trzyma to przy pokryciu czymś lżejszym jeszcze lata wytrzyma... można cześciowo wymienić uszkodzone elemety... załóż sobie w kosztach i pracach, że wszystko bedzie do wymiany oprócz ścian i konstrukci dachu.... tak lepiej, zeby nie było rozczarowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 18.09.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 jeżeli chcesz spać spokojnie to zrób ekspertyze, ale poszukaj kogoś zdecydowanie tańszego. ja ostatnio miałam ekspertyzę za 150 zł (180 z fakturą). a poza tym jeżeli chcesz pozwolenie na budowę to ekspertyza jest konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makro 19.09.2006 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dzięki, widzę właśnie że raczej warto zrobić ekspertyzę. Do tych robotników nie mam pewności tak wielkiej.Zszokowała mnie podana cena, trzeba więc poszukać koniecznie kogoś tańszego... Dach jest z dachówki i dobrze wiedzieć, że mogę tylko część konstrukcji wymienić a nie koniecznie całą.A i pytanko czy mogę wymienić dach na samym początku remontu?Chciałabym wziąć inną ekipę do tego (przed zmianą tynków, podłóg itp.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek59 19.09.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dach zrób pierwszy, jak nic z góry nie zacieka to podspodem się nic nie popsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts