Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Następna tragedia psa

strzelec4

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Ludzi trzeba edukować, bo np. na wsi tego typu praktyki są brane jako zwykłe. Byłem na wsi i widziałem jak niektórzy się obchodzą ze zwierzętami, traktują je dosłownie z nazwy. Nie mają szacunku do nich, bo sami nie mają takich wygód, więc uważają, że zwierzę nie musi mieć nic więcej, niż tyle by jakoś przeżyć. Nie wszyscy tacy są, ale te wyjątki, to właśnie o tyle za mało edukacji, w tym uczenia odczuwania i uczuć jako takich. Pomyślcie tylko, człowiek nie może być taką bestią by tak postępować i albo go poniosło w tym sensie, że działał bardzo impulsywnie w podnieceniu, brutalnie nie myśląc, albo jest chory psychicznie. Sam odczuwa ból i musi wiedzieć, że to jest krzywda, zło dla każdego innego. :x

Dla mnie to nie jest normalne i uważam, że tu albo jest jakaś choroba, albo totalny prymitywizm na poziomie jaskiniowca (czyli brak edukacji ogólnej, rozwinięcia mechanizmów logicznego rozumowania na podstawie doświadczenia). No bo co innego może być? Zgadzam się, że konsekwencją mogło by być eliminowanie takich osób, tak, po prostu, skoro brak rozwiązania tego problemu - do więzienia na lata, do kamieniołomów i ciężkiej pracy - zarabiania na siebie, nie siedzenia i nie robienia niczego, tylko na koszt innych. :-?