radex 03.04.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Witam, rozważam krycie dachu dachówką Robena w kolorze kasztanowym. Mam jednak problem z doborem cegły klinkierowej (na kominy, murki oporowe i ogrodzenie) w podobnym kolorze. Wiem, że na forum jest sporo posiadaczy tej dachówki. Jaką cegłę wybraliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 04.04.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Ja planuję miedzianego Robena i cegłę Robena 19 (jeżeki dobrze pamiętam. Wydaje mi się, że powinna być kilka tonów ciemniejsza niż dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 04.04.2003 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Ja lubię kolory jednolite, a nie plamiaste. Na razie zastnawiałem się nad CRH KLinkier Super lub Cerg. Ale ciężko jest dobrać kolor do kasztana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 04.04.2003 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Tylu jest posiadaczy kasztanowego Robena i co? Nie macie cegieł klinkierowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszardj 04.04.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Radex mam robena kasztanowego na kominy dalem plytki klinkierowe z patoki ogrodzenie cegla patoka klinkierowa patoka wysylam ci zdjecia na twoj mail pozdrawiam Ryszardj ato adresy sprawdz http://www.ceramco.com.pl/ i drugi http://www.luskar.com.pl/roben.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 04.04.2003 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Dzięki Ryszard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 04.04.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Słyszałam, że od niedawna Roben ma cegle klinkierowa w kolorze kasztan - identyczna jak dachówki.Ja stawialam kominy jak nie bylo jeszcze tego koloru - użyłam cieniowanej "17" +brazowa fuga, brazowe obróbki i rynny - wyszlo bardzo ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipcio 06.04.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 Wienerberger dawniej Hanson - cegła kosmo. Wygląda nieźle.Polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 06.04.2003 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 Ja mam Robena miedzianą i cegłę Terca (wienenberger) Kosmo. Jak na razie wygląda dosyć ładnie.Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 10.07.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 radex, jaką cegłę wybrałeś na komin? Ja się też zastanawiam nad CERG-iem lub Kosmo, z tym, że mam dach w tzw. czerwieni miedzianej. krzysztofh, jak się sprawuje Roben 19 na dachu w kolorze miedzianym? Nie jest za ciemny? Jakie fugi uzyłeś? greg98, masz miedzianą dachówkę i Kosmo - jakiego koloru dałeś fugi? Dziękuję za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 10.07.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 >greg98, masz miedzianą dachówkę i Kosmo - jakiego koloru dałeś fugi? Fugi mam czarne. A w zasadzie nie fugi, a zaprawę kupiłem czarną do klinkieru. Wyglada nawet nawet.Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 10.07.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 greg98 - dzięki za szybką odpowiedź. Ciągle się zastanawiam pomiędzy kontrastem względem koloru dachu, a cegłą podobną do koloru dachu (z kontrastującą fugą). Kosmo jest pewnie bardziej praktyczna - pewnie mniej będzie widać zanieczyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 14.07.2003 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Zrezygnowałem z miedzianego Robena na rzecz kasztanowego i też miałem sporo kłopotu z doborem cegły na obmurowanie kominów. Ostatecznie zdecydowałem, że będzie to Roben 18 niebiesko-brązowy. Z kolorem niebieskim cegła ta ma niewile współnego, jest raczej brązowa z delikatnym połyskiem, w którym istotnie można się doszukać niebieskiego odcienia.Jest nieco jaśniejsza niż 19 i mniej cieniowana luib prawie nie cieniowana. Chyba lepiej pasuje do kasztanowej dachówki Robena , ale to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bat21 16.07.2003 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Nie rozumie problemu w w-we w Klinkier-budzie jest dostępna robena cegła klinkierowa kasztan a z informacji przedstawiciela robena wynika że od jesieni dostępne będą jeszcze płytki, daszki i cegła kształtowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts