Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

slupy na poddaszu

elizka

Recommended Posts

Witam

Planuje malowanie pokoju na poddaszu. Kolor scian chcialabym, zeby zostal jak jest. Zastanawiam sie jednak, czy nie zmienic slupow. Myslalam, zeby pomalowac je na bardzo ciemny braz. Chce, zeby jakos sie wyroznialy, zeby pokoj nabral "charakteru", bo mam wrazenie, ze jest za mdło... moze ktos ma zaadaptowane poddasze, albo ciekawy pomysl co zrobic??? czekam na podpowiedzi...

Zdjecia mozna zobaczyc tutaj: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=52681&q=fotki%20elizy&k=2

podloge mam dosc ciemna, wiec chyba pomaluje na jakis ciemny, moze czekoladowy kolor. Najlepsza bedzie chyba jakas farba, ktora da sie zmywac, zeby pozbyc sie tego paskudnego kurzu. Teraz niestety mam jakas beznadziejna, ktora sie rozmazuje i kurz po prostu sie z nia "zmieszal", co wyglada fatalnie.

dzieki za podpowiedzi

Jesli slupy sa drewniane, to czemu nie sciagnac te regipsy i nie odnowic tych slupow? Drewniane wygladaja slicznie :) nie trzeba ich nawet niczym obijac poprostu przeszlifowac i dac bejce w ten sposob odnowilam bardzo bardzo stara i okropnie zniszczona belke, co prawda wyglada rustykalnie, ale to naprawde fajnie wyglada.

Mój słup akurat wyglądał bardzo nieciekawie - był cały popękany, nierówny na krawędziach i dlatego zdecydowaliśmy się go obić drewnem.

W ogóle mi się nie podobał, wyglądał tak:

http://ssonika.photosite.com/~photos/tn/2892_348.ts1128579604000.jpg

i na dodatek chudy jakiś taki był :wink: .

Jesli slupy sa drewniane, to czemu nie sciagnac te regipsy i nie odnowic tych slupow? Drewniane wygladaja slicznie :) .

My "obraliśmy" z regipsu drewniane słupy i pociągnęliśmy olejem, tym co podłogę. Też mi się podobają takie drewniane. :)

A jak mają być obłożone tym regipsem, to jednak bym nie dawała innego koloru.