rafkam 11.09.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Witam forumowiczów Tak jak w temacie - jaki wybrać piec,kocioł (na miał, koks, drewno) do 4.000 tys. do ogrzania domu 150 m2. (na dole jest podlogówka)? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 11.09.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 My mamy kocioł "Kostrzewy" z automatyką. Powierzchnia do ogrzania: 260mkw, piec ze sterownikiem (do tej powierzchni): 3900zł rok temu. Pompki i wszelkie "różności" kupione osobno. Rozprowadzenie kitekiem (oczywiście opcieplony cały obieg), grzejniki "Purmo". Piec sprawuje się bardzo dobrze. WARUNEK: TRZEBA NAUCZYĆ SIĘ W TYM PIECU PALIĆ I ODPOWIEDNIO USTAWIĆ ZAWÓR CZTERODROŻNY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.09.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 zosiek, a można ten piec u Ciebie obejrzeć? Gdzie mieszkasz dokłądnie? Ja buduje się w Kopaninie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 11.09.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 zosiek, a można ten piec u Ciebie obejrzeć? Gdzie mieszkasz dokłądnie? Ja buduje się w Kopaninie. Nie wiem gdzie jest Kopanin. Jak nie daleko od Torunia to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 11.09.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 http://www.kostrzewa.com.pl/oferta.php Mój piec to:http://www.kostrzewa.com.pl/kotly_warmet_sds.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.09.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Kopanino jest 2 km za Złotorią. Mieszkasz w samym Toruniu czy gdzies na obrzeżach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 11.09.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Kopanino jest 2 km za Złotorią. Mieszkasz w samym Toruniu czy gdzies na obrzeżach? Bielawy Odpiszę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkam 11.09.2006 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 A co sądzicie o tym piecu - http://kotly.com/sklep/product_info.php?cPath=16&products_id=301 - mam możliwość kupienia takowego - blisko domu i w podobnej cenie? Pzdr. My mamy kocioł "Kostrzewy" z automatyką. Powierzchnia do ogrzania: 260mkw, piec ze sterownikiem (do tej powierzchni): 3900zł rok temu. Pompki i wszelkie "różności" kupione osobno. Rozprowadzenie kitekiem (oczywiście opcieplony cały obieg), grzejniki "Purmo". Piec sprawuje się bardzo dobrze. WARUNEK: TRZEBA NAUCZYĆ SIĘ W TYM PIECU PALIĆ I ODPOWIEDNIO USTAWIĆ ZAWÓR CZTERODROŻNY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 11.09.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 WitamTypowy "górniak". Spalisz dwa razy więcej paliwa (pi razy drzwi). Szukaj raczej kotła dolnego spalania (jak Twój komin na to pozwala).Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkam 11.09.2006 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Witam Typowy "górniak". Spalisz dwa razy więcej paliwa (pi razy drzwi). Szukaj raczej kotła dolnego spalania (jak Twój komin na to pozwala). Pozdrawiam, Heniek Zgadza się(przed chwila sprawdzilem) - jest on gornego spalania - jaki więc proponowalbys kociol te kwote (dolnego spalania)? - Komin pozwala - musi mieć określone do tego rozmiary? - jakie? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkam 12.09.2006 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam Typowy "górniak". Spalisz dwa razy więcej paliwa (pi razy drzwi). Szukaj raczej kotła dolnego spalania (jak Twój komin na to pozwala). Pozdrawiam, Heniek Zgadza się(przed chwila sprawdzilem) - jest on gornego spalania - jaki więc proponowalbys kociol te kwote (dolnego spalania)? - Komin pozwala - musi mieć określone do tego rozmiary? - jakie? Pzdr. Rozmiary to - 8m, 20x20 cm Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 12.09.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Każda sroka swój ogon chwali . Ja mam FEXa Plus trzeci sezon, jestem bardzo zadowolony. Ceny niestety już nie pamiętam, ale nie był bardzo drogi. Więcej http://www.ekokotly.com.pl/page.php?menu_oferta=on i na Forum. Na stronie znajdziesz też trochę informacji o spalaniu, kominach. Na Forum też sporo o tym było. Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkam 12.09.2006 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Każda sroka swój ogon chwali . Ja mam FEXa Plus trzeci sezon, jestem bardzo zadowolony. Ceny niestety już nie pamiętam, ale nie był bardzo drogi. Więcej http://www.ekokotly.com.pl/page.php?menu_oferta=on i na Forum. Na stronie znajdziesz też trochę informacji o spalaniu, kominach. Na Forum też sporo o tym było. Pozdrawiam, Heniek A co myślicie o tych "kotlach" ze strony - http://kotly.com/sklep/index.php?cPath=16 - dakon, termo-tech, zebiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkam 12.09.2006 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Każda sroka swój ogon chwali . Ja mam FEXa Plus trzeci sezon, jestem bardzo zadowolony. Ceny niestety już nie pamiętam, ale nie był bardzo drogi. Więcej http://www.ekokotly.com.pl/page.php?menu_oferta=on i na Forum. Na stronie znajdziesz też trochę informacji o spalaniu, kominach. Na Forum też sporo o tym było. Pozdrawiam, Heniek A co myślicie o tych "kotlach" ze strony - http://kotly.com/sklep/index.php?cPath=16 - dakon, termo-tech, zebiec? Dzisiaj jeszcze pobiegalem po sklepach i zanotowalem nastepne modele piecow, hajnówka 14-18kW , zrebiec KWKD , defro optima komfort plus. Cos moze na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 12.09.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Mój FEX ma komorę zasypową ponad 100 l. (30kw). Porównywalny Dakon ma 61 l. To dużo mniej. Nie jestem hydraulikiem, a na stronie nie ma rysunku z przekrojem kotła. W związku z tym nie wiem, czy to jest naprawdę kociołek dolnego spalania. Producenci podają różne cuda. Tutaj też coś mi się nie podoba: Skuteczność przy użyciu podstawowego paliwa % 74-78 Skuteczność przy użyciu paliwa zastępczego % 72-83 Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkam 12.09.2006 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Mój FEX ma komorę zasypową ponad 100 l. (30kw). Porównywalny Dakon ma 61 l. To dużo mniej. Nie jestem hydraulikiem, a na stronie nie ma rysunku z przekrojem kotła. W związku z tym nie wiem, czy to jest naprawdę kociołek dolnego spalania. Producenci podają różne cuda. Tutaj też coś mi się nie podoba: Skuteczność przy użyciu podstawowego paliwa % 74-78 Skuteczność przy użyciu paliwa zastępczego % 72-83 Pozdrawiam, Heniek Dzwoniłem do firmy sprzedajacej FEX'a (zaproponowano mi FEX 20 kW). Odpowiedziano mi jednak że palenie miałem odpada - wiec juz moge go wykrelić z mojej listy. Co zatem z pozostalymi - który jest jeszcze warty polecenia (hajnówka 14-18kW , zrebiec KWKD , defro optima komfort plus)? Myle że będzie użytkowany 3-5 lat (w cišgu 3 lat elektrocieplownia ma pocišgnšc swojš linie) dlatego też nie chcemy wydawać wiekszej iloci pieniędzy na te urzšdzenie. Z góry za wszystkie posty dziękuję. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkam 13.09.2006 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Sorki żę zanudzam w kółko na ten sam temat - ale chcialbym na dniach kupić kocioł na paliwa stałe z dolnym spalaniem (wszystko żerny - miał, węgiel, drewno). Czym więcej czytam postów na forum - tym więcej wštpliwoci jeli chodzi o dolne spalanie - pro-eko - okazal sie gornym - choć sprzedawcy zapewniaja że dolny. Podobnie wygladaja schematy defro, dakona... Czy to jakas moda na mówienie że piec ma (quasi) dolne spalanie....? Jestem w tych sprawach zielony - a po przeczytaniu coraz to większej iloci informacji na ten temat ten kolor zmienia się w czarny... - nawet teraz juz nie wiem czy po dolnym czy górnym spalaniu Please help me ! Mój FEX ma komorę zasypową ponad 100 l. (30kw). Porównywalny Dakon ma 61 l. To dużo mniej. Nie jestem hydraulikiem, a na stronie nie ma rysunku z przekrojem kotła. W związku z tym nie wiem, czy to jest naprawdę kociołek dolnego spalania. Producenci podają różne cuda. Tutaj też coś mi się nie podoba: Skuteczność przy użyciu podstawowego paliwa % 74-78 Skuteczność przy użyciu paliwa zastępczego % 72-83 Pozdrawiam, Heniek Dzwoniłem do firmy sprzedajacej FEX'a (zaproponowano mi FEX 20 kW). Odpowiedziano mi jednak że palenie miałem odpada - wiec juz moge go wykrelić z mojej listy. Co zatem z pozostalymi - który jest jeszcze warty polecenia (hajnówka 14-18kW , zrebiec KWKD , defro optima komfort plus)? Myle że będzie użytkowany 3-5 lat (w cišgu 3 lat elektrocieplownia ma pocišgnšc swojš linie) dlatego też nie chcemy wydawać wiekszej iloci pieniędzy na te urzšdzenie. Z góry za wszystkie posty dziękuję. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 13.09.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Jak na moją wiedzę, spalanie miału to całkiem inna bajka. Musisz poszukać typowego miałowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 13.09.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 A co myślicie o tym kotle: http://www.kotly-marciniak.isnet.pl/kotly-marciniak/kwsp.html Moze ktos zna ma i posiada taki kociol Tez czegos szukam i nie wiem co wybrac ofert jest tysiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafkam 13.09.2006 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Jak na moją wiedzę, spalanie miału to całkiem inna bajka. Musisz poszukać typowego miałowca. Z tego co wiem i sie pytalem to tylko odnonie fexa (dzwonilem) powiedziano mi że nie spala miału - reszta natomiast tak A czy ktos mial doczynienia z DEFRO optima komfort plus http://www.defro.pl ? Proszę też zaznaczyć które piece majš na 100% spalanie dolne, a nie jakš imitacje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts