Gość 04.04.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Co na podłoge w salonie otwartym parkiet czy tarakota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 04.04.2003 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 04.04.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Gres po raz drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 04.04.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 deski z egzotycznego drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Wydaje mi sie że gres jest ciężki w utrzymaniu i śliski dzieci będą sie przewracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 04.04.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 gumowe kapcie dla dzieci, lub niepolerowany gres, ale lepiej deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 04.04.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Drewno! Deski albo parkiet (ewentualnie mozaika). Argumenty: 1. drewno jest cieplutkie 2. terakota i gres są bardzo twarde, a to znaczy że: a)jak coś szklanego/porcelanowego ci spadnie, to w drobny mak b)dziecko może sobie nabić potężnego guza przy każdym upadku W kuchni względy praktyczne przeważają na korzyść kafelek, ale w salonie moim zdaniem mają one sens w klimacie śródziemnomorskim, a u nas tylko przy ogrzewaniu podłogowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesion 04.04.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 dziwne pytanie, wydaje mi sie ze najwazniejszym czynnikiem jest tutaj gust. i np. dla mnie w salonie tylko parkiet, ale nie twierdze ze jest to jedyna sluszna opcja. po prostu inne rozwiazania mi sie nie podobaja wizualnie i nie chcialbym ich miec w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 jesli masz poglogowke to gres, jesli lubisz estetyke i w kazdym innym przypadku to drewnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 04.04.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Podzielam zdanie Jesiona, ja planuję w kuchni terakotę, a w salonie drewno (pewnie parkiet), trzeba to tylko zgrać ze sobą, aby się nie gryzło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 04.04.2003 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 No właśnie bo to jest tak jak i z tym Ytongiem czyli wg mnie jeśli lubisz estetykę i wygodę w użytkowaniu to gres a nie drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 04.04.2003 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 W salonie na podłodze tylko drewno. Parkiet lub deska podłogowa daje efekt. Płytka to materiał do kuchni,łazienki ale nie do salonu. Oczywiście to jest moja opinia, a zależy to co zostanie wybrane od gustu wybierającego.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 04.04.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Jak pisał Anonimowy 4 posty wyżej: Jeśli masz podłogówkę to tylko ceramika. W pozostałych przypadkach, to co ci się bardziej podoba. Ja trobię ceramikę, bo: 1. Z salonu mam wyjście na taraz i ogród, z którego mam zamiar intensywnie korzystać, a nie lubie: a) zmieniać obuwia za każdym razem jak idę np.: na siusiu b) codziennie odkurzać mieszkania 2. Żadne drewno nie wytrzyma w/w warunków eksploatacyjnych 3. A ceramika jest zimna, więc muszę mieć podłogówkę 4. A na podłogówkę trzeba dawać ceramikę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 05.04.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 Są płytki drewnopodobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Zgadzam sie w 100% z Jasiem, też mam taras i już z niego korzystam. Na podłodze mam płytki ceramiczne właśnie drewnopodobne bo mam ogrzewanie podłogowe. Jestem z tego zadowolona a płytki są w takim kolorze i wzorze że wyglądają jak parkiet. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 07.04.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 O płytkach drewnopodobnych mam takie zdanie, że ani to drewno, ani podobne, podobnie jak z wyrobami czekoladopodobnymi. Jeżeli masz wyjście na taras z salonu, to rzeczywiście płytki są lepsze, ale tylko z ogrzewaniem podłogowym (ciepłe w dimie, chłodne w lecie - same plusy). Teraz jest taki wybór płytek, że naprawdę można dobrać coś reprezentacyjnego.Natomiast parkiet jest "cieplejszy optycznie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts