dagmara1981 11.09.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 witam mam pytanie:moj maz ma umowe o prace na czas nieokreslony a ja na okreslony (do maja 2007).czy wobec tego bank bedzie bral pod uwage tylko jego umowe i zarobki czy moja tez sie liczy?z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 12.09.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 To zależy od banku. Jeden nie uwzględni Twoich zarobków wcale (takich chyba niestety jest najwięcej), drugi weźmie pod uwagę np. połowę tego co zarabiasz i doliczy do waszej zdolności kredytowej, a trzeci potraktuje Twoje i Męża zarobki tak samo. Mogą Cię też pytać o wcześniejsze umowy (dobrze punktowana w niektórych bankach jest ciągłość zatrudnienia, czasem także umowy-zlecenia). Niektórzy biorą pod uwagę coś w rodzaju promesy zatrudnienia od pracodawcy (że Cię zatrudni na koleją umowę). Trzeba poszukać , pogadać z doradcami kredytowymi w bankach. Im zależy, abyś dostała kredyt (prowizja) i bedą się starać. Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.09.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 wiem, że w pko jest tak, że jesli masz umowe na czas okreslony to musisz pracować przynajmniej pół roku. A jeśli spełniasz ten warunek to biora Twoje dochody pod uwagę. Jest jeszcze jedna mozliwość tylko zalezy w jakiej firmie pracujesz i jak zyjesz z szefem zawsze może Ci podpisać, że masz umowę na czas nieokreślony, a to nie jest sprawdzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts