Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie rynny PCV wybrać

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam marleya, co prawda doradzano mi kaczmarka, ze to polski marley i to to samo gdyz wzor sciagniety z marleya.

okazuje sie, iz nie jest to to samo. kolega sasiad ma kaczmarka i po obejrzeniu moich rynien stwierdzil, ze technologicznie kaczmarek jest do tylu w stosunku do marleya.

ja dostrzeglem dwie podstawowe roznice. marley ma zgrabne uchwyty rur spustowych, ma zgrabne wyloty z rynny do rur spustowych.

co do koloru, to sie nie wypowiadam, gdyz mam je dopiero od poczatku roku. poki co sie nie zmienil.

"... zgrabne uchwyty, zgrabne wyloty" ... parametry U, przebieg, przyspieszenie, dynamizm, abs i wodotrysk...

Rynna to rynna. Ja od 10 lat mam plastiki- plastmo, bez udziwnień i zgrabności i te moje zwykłe, zgrzebne rynny co najdziwniejsze wcale się nie odbarwiły, tylko w jednym miejscu trzeba było dokleić uszczelkę.

.

ja mam marleya, co prawda doradzano mi kaczmarka, ze to polski marley i to to samo gdyz wzor sciagniety z marleya.

okazuje sie, iz nie jest to to samo. kolega sasiad ma kaczmarka i po obejrzeniu moich rynien stwierdzil, ze technologicznie kaczmarek jest do tylu w stosunku do marleya.

ja dostrzeglem dwie podstawowe roznice. marley ma zgrabne uchwyty rur spustowych, ma zgrabne wyloty z rynny do rur spustowych.

co do koloru, to sie nie wypowiadam, gdyz mam je dopiero od poczatku roku. poki co sie nie zmienil.

Witam mam Marleya w miedzi już roczek.

Wiem jedno bardzo ładnie wyglądają.

• 2 weeks później...