Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie rynny PCV wybrać

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Podaje informacje dla tych, ktorzy planuja kupic rynny marleya, od 20 kwietnia idzie do gory min. o 6%.

Informacja pewna, dzwonilam do firmy marley zeby dowiedziec sie gdzie w miescie ......sa punkty, ktore sprzedaja te rynny i przypadkiem dowiedzialam sie o podwyzce. I nie wazne, ze zamowienie zlozymy do 20 kwietnia, wazny jest termin dostawy i wystawienie faktury. Czyli mozemy zamowic rynny 15, a dotra 21 i cena bedzie juz wyzsza.

My kupujemy pcv i caly czas nie moge sie zdecydowac pomiedzy marleyem, a kaczmarkiem (kolor grafit). Jesli wybierzemy marleya to do czwartku musze zamowic zeby dotarly przed podwyzka, a potrzebujemy na 2 budynki, wiec troche tego bedzie.

Które rynny PCV wybrać Marley czy wavin kanion?

Nie potrafię się zdecydować, pomóżcie, czy się odbarwiają, czy robią sie kruche po iluś tam latach, czy złączki sa trwałe. Jak to jest z nimi?

Jakiś czas temu pisałem na temat rynien Kanion że są OKI. Zmieniłem zdanie. po 2 latach od montażu były oki ale po 5 latach są do bani. Szajs i tyle koloru to już w ogóle nie przypominają który kupowałem. Drugi raz na pewno bym nie wybrał Kaniona.

Które rynny PCV wybrać Marley czy wavin kanion?

Nie potrafię się zdecydować, pomóżcie, czy się odbarwiają, czy robią sie kruche po iluś tam latach, czy złączki sa trwałe. Jak to jest z nimi?

Jakiś czas temu pisałem na temat rynien Kanion że są OKI. Zmieniłem zdanie. po 2 latach od montażu były oki ale po 5 latach są do bani. Szajs i tyle koloru to już w ogóle nie przypominają który kupowałem. Drugi raz na pewno bym nie wybrał Kaniona.

Serdeczne dzieki za informacje, nad kanionem - wavin tez sie zastanawialam, nawet dzisiaj mnie namawial na nie znajomy, ktory ma te rynny od jesieni i jest zadowolony. Ale kilka msc to za krotki czas zeby sie wypowiadac.

Moze jeszcze ktos sie wypowie kto uzytkuje rynny pcv juz kilka lat.

• 2 months później...
Czy ktoś zamontował Bryzę lub słyszał jakieś opinie na jej temat? Hurtownia gorąco namawia właśnie na Bryze, twierdząc że Marley ostatnio obniżył jakość swoich produktów. Do tego Bryza ma być mniej krucha na mrozie...

Hurtownia zawsze namawia na te produkty, z ktorych ma najwiekszy zarobek i korzysci od danej firmy (szkolenia).

Ja tez zawsze polecam taka firme agd, na ktorej najwiecej zarobie.

Dzięki za info. Sprawdzę.

PS. Niektórzy montażyści odradzają Bryzę, bo bardzo się przebarwia. A montażyści, w odróżnieniu od hurtowni, nie mają żadnego interesu aby promować czy odradzać jakąś markę, no chyba że łatwość montażu... W każdym razie rynny brązowe mogą z czasem stać się w niektórych w nasłonecznionych miejscach czerwone lub ceglaste...

• 2 years później...

Dach-Mus

Witam

osobiście Polecam Rynny Firmy Marley oraz Bryza polecamy je ponieważ są bardzo elastyczne i wytrzymałe, natomiast jeżeli chodzi o utrzymywanie koloru z pewnością obie marki są jednymi z lepszych pod względem jakości oraz wytrzymałości .