pkirylcz 12.09.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam,kupilem mieszkanie i musze je teraz odmalowac.Poniewaz malarzem nie jestem, a chcialbym sam tym sie zajac, poszukuje porad na temat malowania mieszkania. Czym charakteryzuja sie farby emulsyjne, akrylowe, z roznymi dodatkami np kauczuku, silikonu itp.Wiem, ze jest to moze i banalny temat, ale sciany sa pomalowane jakims wynalazkiem czy to z silikonem czy z kauczukiem i nie wiem jak sie z nimi teraz obchodzic.W niektorych miejscach jak sie postaram, to farba da sie oderwac i schodzi jak skora. Ma taka gumowata fakture. Zapewne ze wzgledu na dzieci pomalowane zostalo mieszkanie farba zmywalna. Myslalem ze wykorzystuje sie ja jedynie do kuchni no i lazienki. Myslalem ze mozna bedzie to wszystko zamalowac unigruntem zeby zwiazal sie ze sciana a nastepnie emulsja. Co jednak doradzacie, moze lepiej to wszystko zerwac, moze jest cos co sie nalozy i ulatwia zerwanie farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts