mocny8 12.09.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 witamKupiłem sobie wędzarnię do ryb i mam problem z doborem dobrej przyprawy do przygotowania rybki, może ktoś doświadczony mi pomoże?.dziękujęhttp://[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 12.09.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 sama sól i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 12.09.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=516 Smacznego! mocny8 niech moc będzie z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocny8 12.09.2006 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 12.09.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Tylko jak coś przetestujesz to podziel się z nami wrażeniami smakowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocny8 13.09.2006 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 witam Oczywiście, pierwsze będą złote karasie wedle przepisu jw., potem sama sól, potem przepis babci a potem Wam opowiem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocny8 21.09.2006 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Zawsze "PIERWSZY RAZ" JEST JAKOŚ TAKI DZIWNY.Pierwsze z solą raczej ugotowałem bez wody a nie uwędziłem ale jak mówi moja koleżanka łóżkowa "dodam trochę śmietany i pies to może zje".Drugi tylko z solą 5 h moczenia, 3 h suszenia, 10 h wędzenia, sam zjadłem, poczęstowane osoby mówiły, że kwaśne jakieś "czycuś". Potem były ze śliwkami razem, już lepsze ale ciągle sam zjadam, syn jedną i mówi, że on lubi wędzone ze sklepa bo te są takie pachnące grzybami.Teraz aktualnie suszę grzyby a moja koleżanka mówi, że do grochówki dodaneto nie trzeba wędzonki dodawać.Nie poddaję się.Następne wiadomości za tydzień.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocny8 25.09.2006 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Witam i w tym temacie więcej wymądrzał sie nie będę.3 KG DORSZA TAKIE 3 NA KILO, 2 KG ŚLEDZIA ŚWIEŻEGO DUŻEGO, 2 KILOWY ŁOSOŚ. PTZYPRAWA DO RYB/ 2 zł./ 80 GRAM , SÓL DO ZAPRAW NIE CZYSZCZONA /woda dość mocno słona/. PŁYWAŁO TO W TEJ ZALEWIE 5 h / łosoś pokrojony/.Następnie 4 h suszenia na słońcu w przewiewie i do rana +- 10 h wędzenia w temp. 40 - 60 st.C. PODAWANE W NIEDZIELĘ NA ŚNIADANIE NAWET NA MOJEJ "KOLEŻANCE ŁÓŻKOWEJ" ZROBIŁO WRAŻENIE.Pozostałe niezjedzone poporcjowane do zamrażarki, wielokrotnie próbowałem z "KUPNYMI" SĄ NADZWYCZAJNE PO ROZMROŻENIU, MAM NADZIEJE, ŻE MOJE TEŻ.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 25.09.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 żadnych przypraw poza solą; zrobić solankę i pomoczyć rybę parę godzin. Ja to robię tak: wędzę z głową i ogonem rozkrojoną wzdłuż kręgosłupa po jednej stronie i układam ją w wędzarni skórą do dołu a mięsem do góry na ruszcie. Wówczas w rybie zostaje cały sok i nie wysycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocny8 03.10.2006 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 witamPisałem, że więcej nie będę więc krótko: przygotowałem sobie suszarkę do wędzenia 60*60 cm przy H=160 , żeby koty nie zjadły lub istniała możliwość postawienia w zimie przy kominku i suszenia ryb. Rewelacja i polecam. Wszystkim dzięki za rady, bardzo się przydały.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.