Hohon 12.09.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Mój problem: kupiłam mieszkanie (2 piętro) w kamienicy z lat 20-tych XXw. Okazało się, że ani w kuchni, ani w łazience nie ma wentylacji (są okna). Jedyny komin, do którego był podłączony piecyk węglowy w kuchni został zajęty przez sąsiadów z dolu (mają dodatkowo swój). Podobny problem mieli sąsiedzi z 3 piętra (ostatnie), ale oni przebili się przez strych, dach i zamontowali własny komin. W moim przypadku jest to niemożliwe.Pytanie: czy mogę odzyskać przewód kominowy na swój użytek i czy jest jakiś przepis budowlany mówiący o tym. Jeśli nie mam szans na odzyskanie co zrobić, aby zwiększyć wentylację w tych 2 pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/61444-kominy-wentylacyjne-w-budynku-wielorodzinnym/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts